[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez tolek73 w 26 Gru 2013, 11:14

FATAL ERROR

[error]Expression : Ran out of memory
[error]Function : CRender::texture_load
[error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\Layers\xrRenderDX10\dx10Texture.cpp
[error]Line : 502
[error]Description : D3DX10CreateTextureFromMemory ( HW.pDevice,S->pointer(),S->length(), &LoadInfo, 0, &pTexture2D, 0 )
[error]Arguments : c:\program files\gsc world publishing\s.t.a.l.k.e.r. - zew prypeci\gamedata\textures\ui\ui_icon_equipment.dds

Witam po dłuższej przerwie wracam do stalkera ,ale cosik mi nie idzie z modem. powyżej jest log ten ostatni ale były inne.Odinstalowałem zainstalowałem jeszcze raz i ten sam problem. 1 raz instalowałem z instalotorów moda a 2 raz wrzxucałem ręcznie gamedaty więc co robię nie tak ??
Awatar użytkownika
tolek73
Kot

Dołączenie: 19 Kwi 2009, 18:45
Ostatnio był: 09 Gru 2024, 15:55
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: -1

Reklamy Google

Postprzez Danjou w 26 Gru 2013, 12:55

Cześć, witam się bo pierwszy post. Katuję Misery, choć może to misery katuje mnie. Właśnie doczytałem, że ekolog wg gry nie ma zamkniętego obiegu powietrza. To bug obecny w najnowszej wersji? I skoro już pytam to czy gdzieś w Zatonie jest vintar do znalezienia?

@Tolek73. Ten mod tak ma, mi też cały czas się wywala.

Wysłane z mojego One przy użyciu Tapatalka
Danjou
Kot

Dołączenie: 26 Gru 2013, 12:44
Ostatnio był: 30 Sty 2014, 00:24
Kozaki: 1

Postprzez vandr w 26 Gru 2013, 12:57

Bo macie za mało pamięci i temu was wywala. Poczytajcie na forum o ustawianiu pliku wymiany.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 26 Lis 2024, 06:08
Kozaki: 1749

Postprzez Danjou w 26 Gru 2013, 13:38

Uhm. Czyli to da się zwalczyć. Dzięki.

Edit: właśnie skończyłem na dziś katować mizerię. Usunięcie pliku user.ltx czy jak on się zwał pomogło. Prawie 6h gry i tylko jedna zwiecha. Mam kilka bugów w tym jeden przydatny. Nabyłem dragunova od Nimble`a i poszedłem wybić najemników. Zabiłem 3 reszta hurtowo zaczęła mnie ścigać. Udało mi się wejść do obozu i wynieść dane. Potem tylko na drugi brzeg i czaję się w krzakach. Z obozu wybiegi ich chyba ze 20. Poszło 30 pestek do snajperki i kilka do obrzyna. Trick polega na tym, że najemnicy nie strzelali jak kryłem się w dużych krzakach. Stali na wprost, kręcili się dookoła i grzecznie umierali. Jutro jak będę miał moment zobaczę czy da się ich namówić żeby ginęli w anomaliach na moście.
Danjou
Kot

Postprzez Smok w 27 Gru 2013, 19:24

Witam... Mam pytanie odnośnie kombinezonu, potrzebnego do przejścia z Jupitera do Prypeci. Przeglądnąłem tu wszystkie wpisy, ale znalazłem jedynie informację, że przejść można tylko w kombinezonach SEVA i SSP... Otóż problem w tym, że MAM SSP, (pomarańczowy) a mimo to, Zulus wciąż nie chce tyłka ruszyć, tylko nawija o konieczności zakupu kombinezonu z obiegiem zamkniętym. Przecież SSP MA obieg zamknięty. Ale nie puści dalej i koniec. Problem w tym, że ANI w żadnym schowku, które dotąd znalazłem, ANI u żadnego z handlarzy, innego, tego typu kombinezonu niż SSP - po prostu NIE MA. U handlarzy, wciąż, niezmiennie, można kupić JEDYNIE SSP, Bułat, zwykły kombinezon stalkera i trzy płaszcze do wyboru... I KICHA... ŻADNEJ SEVY, ani niczego innego w tym rodzaju... No i utknąłem... Czy ktoś miał już może taki problem i wie o co w tym chodzi ??? Już instalowałem cały Zew Prypeci i Misery2 (+ oczywiście patch-e zarówno do Zewu, jaki do Misery) na nowo, JESZCZE RAZ przeszedłem wszystko od początku i nic to nie dało... W SSP nie puści dalej a SEVY jak nie było - tak nie ma... Byłbym wdzięczny za jakąś podpowiedź...
Smok
Kot

Dołączenie: 03 Maj 2011, 18:49
Ostatnio był: 17 Sie 2014, 19:02
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez Danjou w 27 Gru 2013, 21:22

Spróbuj u Żwawego. W Zatonie.

A nie, bo u niego jest bułat. To nie pomogę.
Danjou
Kot

Postprzez kfiat_man w 27 Gru 2013, 22:08

Dobrze mówisz, Żwawy ma ten kombinezon.
kfiat_man
Kot

Dołączenie: 03 Lip 2012, 21:20
Ostatnio był: 19 Paź 2016, 09:01
Miejscowość: Zona
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 3

Postprzez Sovat w 27 Gru 2013, 22:28

Żałosny mod. Co to ma być za żołnierz, co się męczy po przebiegnięciu 50 metrów z obciążeniem 30 kilogramów ? Przecież wojskowi są do tego szkoleni, aby być ponadprzeciętnie wytrzymali a to że jest z oddziału specjalnego, czy jakiejś innej specjalistycznej jednostki wojskowej to już wgl pominę. Poza tym co to za armia w której jednostki specjalne czy czym innym to SBU jest używają Mosinów ? Błagam... takim czymś to ja się podetrzeć mogę. Nie zmienia to faktu, że grafika przepiękna :D ale nie to się tylko liczy.

Sovat
Wygnany z Zony

Dołączenie: 23 Gru 2013, 12:36
Ostatnio był: 22 Lis 2017, 22:01
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: -36

Postprzez RadekNioch w 27 Gru 2013, 22:30

W tym modzie najbardziej chodzi o grafikę oraz nowe itemy.
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Dołączenie: 28 Lip 2013, 06:31
Ostatnio był: 12 Maj 2019, 01:59
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 55

Postprzez Smok w 27 Gru 2013, 22:56

Panowie "Danjou" :wódka: i "kfiat_man" :wódka: - DZIĘKI wielkie... Idę do Żwawego..
Smok
Kot

Dołączenie: 03 Maj 2011, 18:49
Ostatnio był: 17 Sie 2014, 19:02
Ulubiona broń: Vintar BC

Re: Odp: [MISERY]

Postprzez Danjou w 28 Gru 2013, 11:19

Sovat napisał(a):Żałosny mod. Co to ma być za żołnierz, co się męczy po przebiegnięciu 50 metrów z obciążeniem 30 kilogramów ? Przecież wojskowi są do tego szkoleni, aby być ponadprzeciętnie wytrzymali a to że jest z oddziału specjalnego, czy jakiejś innej specjalistycznej jednostki wojskowej to już wgl pominę. Poza tym co to za armia w której jednostki specjalne czy czym innym to SBU jest używają Mosinów ? Błagam... takim czymś to ja się podetrzeć mogę. Nie zmienia to faktu, że grafika przepiękna :D ale nie to się tylko liczy.

A nie jest czasem głodny? Bo jakoś nie bardzo widzę te 50 metrów. Ja grając snajperem w kombinezonie ekologa, mając na plecach więcej niż powinienem mam problem z bieganiem. Jak mam 30 kilo i lekki pancerz to mogę biec długo.
Danjou
Kot

Postprzez Sovat w 28 Gru 2013, 11:52

Nie jest głodny, jest najedzony, pasek staminy w ekwipunku jest całkiem spory

Sovat
Wygnany z Zony

Dołączenie: 23 Gru 2013, 12:36
Ostatnio był: 22 Lis 2017, 22:01
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: -36

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości