[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Piecha w 30 Lis 2013, 16:20

Dzięki bo właśnie nie mogłem sobie przypomnieć gdzie zmienić tą wartość odpowiedzialną za męczenie się.
Piecha
Kot

Dołączenie: 27 Paź 2012, 19:32
Ostatnio był: 28 Lis 2014, 16:12
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Jaroć w 01 Gru 2013, 13:24

Wie może ktoś czemu po zrobieniu zadania w Zatonie na ubicie gazem pijawek jak chcę wrócić na Skadovsk wywala mi gra oraz jak chce zrobić save'a lub odebrać nagrode[już nie mówie o próbie ucieczki przed crashami do Janowa,bo nawet nie chce wczytać...].Jestem trochę zaniepokojony,bo nie wyskakuje Xray z crashem,a po prostu się wywala na pulpit,a komp jest dobry,dysk ma dużo miejsca,bez wirusów itp. może ktoś pomóc?

Z góry dziękuje!
Sorry za błędy ortograficzne
Awatar użytkownika
Jaroć
Kot

Dołączenie: 30 Gru 2012, 12:34
Ostatnio był: 17 Kwi 2017, 23:28
Miejscowość: Prypeć
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: -2

Postprzez DeadMan w 01 Gru 2013, 17:10

Zainstalowałem Misery 2.0, patch 2.0.2 + QF, oficjalne spolszczenia. Mam problem z latarką. Kiedy klikam L ona jedynie miga. A do tego mam jakieś dziwne artefakty z prawej strony. Wie ktoś gdzie szukać jakiegoś fixa?
A do tego mam jakieś dziwne, zielone artefakty z prawej strony ekranu.
MOBO Gigabyte Aorus Elite v2, CPU Ryzen 5600x, GPU Gigabyte RTX 3060Ti 8GB
RAM
Corsair VENGEANCE RGB, DDR4, 32 GB, 3600MHz
SSD
Samsung 990 Pro Heatsink 1TB, Sabrent Rocket Q 1TB
SYS
Windows 11 Pro 64-bit
Awatar użytkownika
DeadMan
Stalker

Dołączenie: 23 Wrz 2010, 15:23
Ostatnio był: 07 Lis 2024, 23:24
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 3

Postprzez Pangia w 01 Gru 2013, 17:17

Latarkę musisz sobie kupić, ale z tego co piszesz to i tak chyba coś schrzaniłeś przy instalacji, skoro masz błędy HUD-a.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez DeadMan w 01 Gru 2013, 17:25

Jak można schrzanić czystą instalację?
RAM
SSD
SYS
Windows 11 Pro 64-bit
Awatar użytkownika
DeadMan
Stalker

Postprzez Pangia w 01 Gru 2013, 17:28

Jeśli rzeczywiście coś spaprałeś, to nie martw się, nie Tobie jednemu się udało ;) Przejrzyj temat, popytaj na PW, spytaj na ModDB (jeśli masz konto), już to się przewijało niejednokrotnie.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Piecha w 01 Gru 2013, 18:19

A ja znowu mam prośbę. Z góry przepraszam, bo jednak jest tutaj 250 stron do przejrzenia a ja najzwyczajniej w świecie nie mam kiedy tego wszystkiego przejrzeć, choć próbowałem.

Pytanie dotyczy jak troszkę odciążyć komputer od Misery. Przyznam, że troszkę mnie zagina ten mod, bo ciągle praktycznie wywala z takimi logami
Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : data
[error]Function      : CVirtualFileReader::CVirtualFileReader
[error]File          : D:\prog_repository\sources\trunk\xrCore\FS.cpp
[error]Line          : 545
[error]Description   : d:\program files\gsc world publishing\s.t.a.l.k.e.r. - zew prypeci\gamedata\spawns\all.spawn
[error]Arguments     : Not enough storage is available to process this command.

Logi są praktycznie takie same, tylko zmienia się Description. Albo coś z ogg albo ui_weapons.dds (bodajże) no i czasami ten all.spawn. Gram na ustawieniach chyba najniższych możliwych do ustawienia w samej grze. Oświetlenie statyczne, cienie na zero, detale obiektów i textur na połowe. Widoczność praktycznie minimalna. Bajery powyłączane. Podczas instalki wybierałem wszystkie chyba ustawienia standardowe albo poniżej. Tak się domyślam, że chodzi o wymagania sprzętowe, bo po zwiększeniu na np. oświetlenie dynamiczne (nie pełne) to gra praktycznie nie próbuje się wczytać. Chyba, że coś spieprzyłem z instalacją.
Już nie mam siły co do tego moda, uważam że to chyba trochę przesada. Komputer żaden mocarz, ale większość produkcji zeszłorocznych chodzi przynajmniej na średnich w płynnie. Wstawiam specyfikacje kompa na zaś.
Kod: Zaznacz wszystko
Procesor: Intel Core 2 Quad CPU Q9550 2.83 GHZ
Ram: 4GB
Karta graf.: ATI RADEON HD 5800 Series
System: (o zgrozo) Vista 32 bit SP 2

PS: Tak widziałem wymagania moda. Tak wiem, że to mod i ma spieprzoną optymalizację, ale na litość! Jak czytam, że co poniektórzy nie mają w ogóle problemów, albo że pierwsza część chodziła płynnie bez zarzutów...Misery mnie nie lubi ;)
Piecha
Kot

Dołączenie: 27 Paź 2012, 19:32
Ostatnio był: 28 Lis 2014, 16:12
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 0

Postprzez Domianos w 01 Gru 2013, 19:53

Potrzeba zrobić dwie sztuczki magiczki:
1. Zmniejsz detale gry.
2. Wpisz w google "Not enough storage is available to process this command stalker" na którejś stronie będzie opisane jak zrobić sztuczkę z dyskiem, żeby zwiększyć sobie RAM (profesjonalnie pewnie brzmi to inaczej, ale co tam :caleb: )
Awatar użytkownika
Domianos
Łowca

Dołączenie: 23 Lis 2009, 22:32
Ostatnio był: 25 Wrz 2024, 18:16
Miejscowość: Szczecin
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 28

Postprzez Sezar w 01 Gru 2013, 20:50

''Jaroć'' Na tym samym etapie zakończyłem zabawę. Mimo twardych save w konsoli. Cierpliwie czekam na patcha 3. Ciekawe tylko kiedy wyjdzie..... ;]
Sezar
Kot

Dołączenie: 19 Gru 2012, 18:08
Ostatnio był: 06 Sty 2014, 22:54
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: -1

Postprzez DeadMan w 02 Gru 2013, 07:35

Może i śmieszne się to wydawać. Ale latarkę włączamy klawisze "O", a nie jak wcześniej było "L". Znaczy oczywiście można to sobie zmienić, ale po instalacji właśnie tak to wygląda.
No to zabieram się do przejścia moda. Oby tylko żadnych błędów nie było podczas rozgrywki poważnych.

A co do tej latarki. Nie wiem czy tak ma być, bo jest jakiś fix niby. Ale kiedy trzymamy latarkę i pistolet w drugiej dłoni. Kiedy "docelowujemy", przybliżamy sobie. Moim zdaniem dłoń z latarką powinna znaleźć się koło dłoni z pistoletem i oświecać nam atakowany cel. A ona po prostu się chowa. A szkoda.
RAM
SSD
SYS
Windows 11 Pro 64-bit
Awatar użytkownika
DeadMan
Stalker

Postprzez Ashenmoor666 w 02 Gru 2013, 09:09

@DeadMan latarka jest po prostu w slocie detektora, można kupić tą drugą (czołówkę) i wtedy będzie się aktywować klawiszem "L". Po drugie Major jak celuje trzyma ganata dwoma rękami a jako ze nie wyhodował dodatkowej kończyny to latarka jest schowana ;)
"I didn't come to play. I came to win."

Za ten post Ashenmoor666 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive DeadMan.
Awatar użytkownika
Ashenmoor666
Stalker

Dołączenie: 17 Lut 2010, 10:06
Ostatnio był: 21 Gru 2016, 17:44
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 9

Postprzez trojanuch w 02 Gru 2013, 12:01

Nie to żebym chciał uprawiać agresywny marketing, ale zważywszy na fakt iż:
- Misery to w dużej części produkcja polska
oraz
- jest to mod do Stalkera który ma szansę stać się 'modem roku' wśród wszystkich gier i modów
zachęcam do głosowania na Misery w ramach MOTY 2013 na ModDB :)

Poniżej link do naszego profilu + info gdzie kliknąć ;)

Image

Bardzo dziękujemy za wsparcie :)
Image
Crazy Misery Brewer

Za ten post trojanuch otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive vandr, Plaargath.
Awatar użytkownika
trojanuch
Modder

Dołączenie: 17 Gru 2007, 07:31
Ostatnio był: 03 Lis 2021, 13:37
Miejscowość: Łódź
Kozaki: 160

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość