[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez igla2008 w 23 Lis 2013, 15:02

Który potocznie nazywany jest Zoną. Dobra dość. Nie spamuj . Jak Smoq będzie chciał dodać do gry jakąś broń to na pewno to tutaj napisze. A posty z opisami sprzętu którego i tak nie będzie tak szybko w grze to zwykły spam.

Ja kolego skomentowałem twój post o niskiej wartości. Nie jestem tutaj od tego aby twoje pomysł poprawiać. Napisałeś o ruskach to się do tego odniosłem. I zgadzam się z Radkiem, że bardziej do moda pasowała by rosyjska(radziecka) broń, pochodne AK.

Radek po prostu wojsko w grze zostało potraktowane po macoszemu. Mają sam złom.

Gost72 napisał(a):A sory że pytam ale czy któraś z broni znajdujących się w stalkerze tfw poza ak i makarovem rzeczywiście tam występuje???

To pytanie to żart? Prawda? Powiedz mi, że jest to żart. Oj niestety chyba nie jest. ZONA Z GRY NIE ISTNIEJE NA PRAWDĘ! Tak więc kto ma tam mieć tą broń? Żołnierze którzy pilnują strefy pewnie mają AK i jakieś pistolety. Może jakieś karabiny snajperskie. nie wiem nie powiem ci. W Zonie nie ma uzbrojonych po zęby przestępców. No chyba, że złomiarze chodzą z kałachami w celu odstraszenia konkurenci od swego złomu. Sorry się piszę :) jak już musisz coś napisać. Jesteśmy w Polsce wystarczy zamiast tego słowa napisać ,,przepraszam mam pytanie".
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.

Za ten post igla2008 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive RadekNioch.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Reklamy Google

Postprzez Pangia w 23 Lis 2013, 15:20

RadekNioch napisał(a):Dziwne jest to, że w Stalkach wojacy mają przy sobie zawsze AK-74u

lolno
W Cieniu, owszem, oddziały w Kordonie mają AKSU. Ale Ci, którzy atakują Dolinę Mroku mają Abakany (z jednym wyjątkiem - jeden żołdak ma rangę doświadczonego, można go poznać po chustce na głowie zamiast hełmu i posiada AKS-74, reszta to weterani z hełmami Sfera). Oddział stojący na wyjściu z Radarów (po wyłączeniu Mózgozwęglacza) ma Abakany z celownikami (i tłumikami, jeśli w configu Abakana dasz taką możliwość). Rozbitki przy helikopterze w Prypeci mają 2 Grozy i 1 Wała. W Czystym Niebie żołnierze w bazie w Kordonie mają AKS-74 i Abakany. W Zewie wojskowych stricte nie ma poza rozbitkami z Ogończy (którzy również mają Abakany, Wały, Kowalski ma Grozę, a snajper SWU), a jedynym żyjącym z AKSU jest Sokołow. W TFW zresztą wojskowi chodzą - a jakże - z AKS-74.
Więc nie wiem, skąd ten tekst o potraktowaniu wojska po macoszemu.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez RadekNioch w 23 Lis 2013, 15:27

On chciał tego użyć w obraźliwej formie, jak widać chyba coś mu nie wyszło :E Jeszcze brakuje żeby powiedział że to on jest Striełokiem :D Po prostu musisz się ogarnąć trochu, Gost. Odpręż się, nie denerwuj, po prostu przeczytaj coś zanim napiszesz.

Złomiarze już raczej tam nie chodzą, rozkradziono do tej pory większość rzeczy mających jakąkolwiek wartość. Karabiny snajperskie przy Zonie - wątpię. Tam już nie ma czego pilnować. Gdyby chciał tam dotrzeć jakiś szaleniec chcący zniszczyć osłonę przy elektrowni - nie zabierze ze sobą całego arsenału, ze aż strzelcy wyborowi będą musieli się uporać. Ale mniejsza z tym, sam do końca nie wiem.

@Pangia - Większość szeregowców ma zwykłe AK-74u, których w wojsku się już raczej nie stosuje. A już na pewno w 2012 roku (bo chyba w tym albo okolicznych latach działy się Stalkery).
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Dołączenie: 28 Lip 2013, 06:31
Ostatnio był: 12 Maj 2019, 01:59
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 55

Postprzez Pangia w 23 Lis 2013, 15:43

Za angielską Wikipedią (wolno tego używać jako źródła?):
In terms of tactical deployment, the AKS-74U bridges the gap between a submachine gun and an assault rifle. It was intended for use mainly with special forces, airborne infantry, rear-echelon support units and armored vehicle crews. It is still used in these roles, but has been augmented by various submachine guns, and the AK-105. It is also commonly used by law enforcement; for example, each urban police foot patrol is issued at least one.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez RadekNioch w 23 Lis 2013, 15:47

Nie ma to jak potwierdzać się wikipedią :D Może i jest w dokumentach iż tej broni się używa, lecz naprawdę jest to nieopłacalne i w większości przypadków AK-74u jest zastąpione czym innym.

EDIT: To tak jak u nas, niby Polacy używają Beryli, okazuje się jednak że do pilnowania siedzib/obozów często są używane nawet AKM'y (!).
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Postprzez Pangia w 23 Lis 2013, 15:55

No właśnie też się źle czuję z tekstami źródłowymi z Wikipedii, ale ciężko znaleźć więcej informacji, a Wikipedia z reguły nie mija się z prawdą (w końcu nie mają w tym interesu, nie?)
A o opłacalności to Ty nie mów, bo trudno znaleźć równie skuteczną i równie małą broń na nabój pośredni co AKSU.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez RadekNioch w 23 Lis 2013, 16:00

Skoro tak uważasz to proszę, ale nie zmienia to faktu, że swoimi gabarytami jest niczym, jeśli użyteczność na nieco większej niż 2-metrowej odległości jest bliska zeru...

EDIT: Ta, zasięg 350 metrów... Skuteczny pewnie tylko 200 metrów krótszy... Akurat. Nie przy takim celowniku.

Z mojej strony koniec offtopu, temat nie jest o AKSU tylko o TFW :P
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Postprzez Pangia w 23 Lis 2013, 16:08

RadekNioch napisał(a):Skoro tak uważasz to proszę, ale nie zmienia to faktu, że swoimi gabarytami jest niczym, jeśli użyteczność na nieco większej niż 2-metrowej odległości jest bliska zeru...

Chciałeś powiedzieć: 200-metrowej (bo taki jest zasięg skuteczny AKSU).
I z mojej też koniec offtopa, bo przegrałeś tę dyskusję :caleb:
A co do dodawania broni do TFW to żaden problem, można samemu sobie dodać. Skoro ja to umiem, to każdy frajer to zrobi :suchar:
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez RadekNioch w 23 Lis 2013, 16:16

Postawiłeś mnie w sytuacji, w której gdy nic nie odpiszę wyjdę na przegranego, a jak dalej będę o tym pisał to "sram ogniem" :P Sprytne :E Zasięg skuteczny... chyba zasięg, do którego pocisk jeszcze się nie rozlatuje. Ciekawe, czy jakbyś sam przetestował zasięg skuteczny tej broni, to dalej byś twierdził, że jest większy niż 100 metrów? Nie żebym sam testował, ale poznałem trochę opinii :caleb:

Najgorsze w dodawaniu broni jest to, że nikomu się nie chce szukać i czytać tych poradników itp. A szkoda, bo gdyby ludzie nie byli leniwi mielibyśmy teraz modów na kopy... Gdyby ktoś pytał to ja nie wezmę się za modding bo kilka razy próbowałem dodać broń do CN, lecz i tak zawsze kończyło się bugtrapem :caleb:
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Postprzez MrFler w 23 Lis 2013, 16:23

RadekNioch napisał(a):EDIT: To tak jak u nas, niby Polacy używają Beryli, okazuje się jednak że do pilnowania siedzib/obozów często są używane nawet AKM'y (!).

Wybacz, że wtrące jeszcze offtpu, ale poprawię Cię... W polsce wbrew pozorom "rozrzut" typów broni jest naprawdę większy niż Ci się wydaje... Część jednostek wciąż używa REGULARNIE AKM i AKMS, w niektórych wz96 Beryl, a kilka wymieniło je na Beryl 2012 (jak np. 1klsk w Tarnogórskim 5pchem), zaś załogi pojazdów pancernych wciąż używają PM84P Glauberyt, a w nielicznych używany jest Mini Beryl... A tak nawiasem, wojsko nie pilnuje już siedzib/obozów... Rolę warty pełnią teraz jednostki kontraktowe cywilnych agencji ochrony osób i mienia z własnym uzbrojeniem (np. AKMS czy Tantal)...
Żeby uprzedzić pytania i komentarze, byłem żołnierzem zawodowym (i miałem akurat Beryla 2012) więc informacje mam bezpośrednie :P, a teraz koniec offtopu...
If you see the flash, it's already too late...
"Go out there and give them hell, you were born to do this"
S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky The Faction War - Kompani - skąd i kiedy "zdobyć" http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=48&t=9412&start=7956#p274865

Za ten post MrFler otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive RadekNioch.
Awatar użytkownika
MrFler
Stalker

Dołączenie: 30 Paź 2011, 15:12
Ostatnio był: 03 Paź 2024, 13:30
Miejscowość: Złocieniec
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 21

Postprzez Tajemniczy w 23 Lis 2013, 16:30

Nie kuććie się :soviet:
A ja wychodzę z propozycją aby skończyć te ujadania nt broni. smoqu doda bronie jeśli uzna to za potrzebne jak komuś broni w TFW mało to niech sobie Arsenal Moda ściągnie.
Dziękuję, dobranoc.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Kozaki: 517

Postprzez RadekNioch w 23 Lis 2013, 16:33

MrFler, dziękuję za dokładniejsze wyjaśnienie sytuacji. Kozaczek za wypowiedź.

Właśnie, jak to jest? TFW jest kompatybilny z Arsenal Modem? Bo gdzieś czytałem, że kłóci się z większością modów.
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości