[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Pangia w 22 Lis 2013, 12:35

Jak dla mnie to do gry można by dodać jeszcze jakiś automatyczny pistolet (APS albo Glocka 18) i nieco pozmieniać strzelby tak, aby nie różniły się tylko wagą i magazynkiem (nawet już mam na to jakiś pomysł).
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Reklamy Google

Postprzez frosth w 23 Lis 2013, 00:07

@MrFler skoro sam prosiłeś o dodanie broni to teraz nie zabraniaj temu innym. Poza tym myślę, że Smoq etap próbowania zmieszczenia każdej pierdoły, która padła w tym temacie ma za sobą, nie wspominając o ograniczonych zasobach czasu jak sam pisał.
I nie zapominaj, że dużo fajnych ficzerów właśnie powstało w takich nic nie znaczących rozmowach pomiędzy kolejnymi wersjami czyj pomysł jest "bardziej mojszy".
frosth
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2012, 15:35
Ostatnio był: 12 Kwi 2021, 09:16
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 60

Postprzez MrFler w 23 Lis 2013, 08:32

Owszem, prosiłem... kilka (jeśli nie kilkanaście) miesięcy temu... poprosiłem raz, smoq odmówił (choć w 3.9 zapowiedział jednak dodanie tej broni), co nie znaczyło, że zacznę jojczeć jak to zwykle bywa by jednak coś wcisnąć... I tak, parę fajnych rzeczy ludzie wymyślili, część proponował sam smoq, ale przy obecnych dość sporych ilościach broni kolejne egzemplarze nie są aż tak potrzebne, zaś "ficzery" zmieniające lub usprawniające rozgrywkę (jak np. żywa ekonomia, klasy stalkerów itp.) to zupełnie inna liga i raczej nie należy porównywać ich "fajności" z "fajnością" dodania kolejnej klamki czy pompki... Ja nikomu nie zabraniam, to tylko moja opinia (i jak zauważyłem, nie tylko moja)... Jeśli ludzie chcą, niech proszą, miejcie jednak na uwadze, że wbrew pozorom arsenał w TFW jest co najmniej pokaźny...
If you see the flash, it's already too late...
"Go out there and give them hell, you were born to do this"
S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky The Faction War - Kompani - skąd i kiedy "zdobyć" http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=48&t=9412&start=7956#p274865
Awatar użytkownika
MrFler
Stalker

Dołączenie: 30 Paź 2011, 15:12
Ostatnio był: 03 Paź 2024, 13:30
Miejscowość: Złocieniec
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 21

Postprzez Gost72 w 23 Lis 2013, 12:13

Już wersja 3.8 była dla mnie doskonała takiego klimatu nie czułem nawet grając w cień czarnobyla. Dodanie fabuły i zoptymalizowanie tego moda zrobi z niego najlepszego S.T.A.L.K.E.R.A w histori seri. Nie mówię żeby smoq spełniał wszystkie życzenia fanów a tym bardziej robił z tej gry Cod-a. Ale w końcu kiedyś wyjdzie ostateczna wersja moda myślę więc że dodanie tych kilku modelów i sensowne wyjaśnienie jak znalazły się one w zonie nikomu nie zaszkodzi.
A takie rzeczy jak kolekcjonowanie wyjątkowych broni zatrzymuje gracza o parę godzin dłużej przy grze. A poza tym skoro znalazło się jakimś cudem wyjaśnie jak desert eagle znalazł się w zonie to znajdzie się też wyjaśnienie dla P-90,MP-7 oraz rewolwera czy jak pisał pangia pistoletu automatycznego Glock-18. A to tylko 4 czy 5 broni. Dodanie ich napewno nie zrobi z gry Cod-a.
Jeśli się mylę możecie mi wypić parę kozaków :D :D

Za ten post Gost72 otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative RadekNioch.
Gost72
Kot

Dołączenie: 26 Paź 2013, 22:16
Ostatnio był: 28 Sty 2016, 20:32
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: -16

Postprzez RadekNioch w 23 Lis 2013, 12:31

... Przecież to nie jest inna część stalkera tylko MOD, więc jak to możliwe, że
zrobi z niego najlepszego S.T.A.L.K.E.R.A w histori seri

:facepalm: Rozumiem że każdy może się pomylić, ale bez przesady... Co do drugiego to wypiję, naprawdę się mylisz... Skoro znajdzie się wyjaśnienie to sam je wymyśl, a nie piszesz cały czas to samo mimo poznanego już faktu.
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Dołączenie: 28 Lip 2013, 06:31
Ostatnio był: 12 Maj 2019, 01:59
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 55

Postprzez Gost72 w 23 Lis 2013, 13:52

P90 1).Produkcja seryjna pistoletu maszynowego P90 trwa od 1991 roku jednak przez wiele lat był on kupowany w małych ilościach i eksportowany do wschodniej europy głównie na potrzeby jednostek specjalnych(uzbrojenie żołnierzy). Obecnie jest to broń rzadko spotykana w zonie.
MP7 2).W 2004 1800 pistoletów maszynowych MP7 zamówiło rosyjskie ministerstwo obrony. Stały się one uzbrojeniem dla
żołnierzy ochraniających bazy wojskowe. Po przejęci magazynów wojskowych przez wolność MP7 stało się jednym z podstawowego uzbrojenie stalkerów z wolności.
Glock 3)W 1996 przyjęto go (jako P-80) do uzbrojenia wojska i policji wschodniej europy. Wkrótce broń wprowadzono również do uzbrojenia armii holenderskiej, norweskiej i szwedzkiej a także do Rosyjskich sił specjalnych działających na terenie zony.
Wymyślanie historyjek jest tak proste . Mógłby mi ktoś przypomnieć jak nazywa się rewolwer z priboi story bo wyleciało mi to z głowy. :D :D
A tak przy okazji to w tym pierwszym chodziło mi oto że żadna część stalkera nie może się jak dla mnie równać z tym modem.
Gost72
Kot

Postprzez RadekNioch w 23 Lis 2013, 14:03

1) P90 nigdy chyba nie było używane przez ruskich. Zresztą i tak jest to jedna z mniej użytecznych broni, jednostki specjalne nie potrzebują takich broni.
2) Tutaj pół na pół - po co wojsko miałoby zamawiać taką broń, skoro dysponują ak-74u, sprawdzające się bardziej na otwartych przestrzeniach? Jedyne co by się mogło zgadzać to używanie ich przez Wolność, można by sprawić że broń pojawiła się razem z jakąś inną NATO-wską... tyle że tak samo, broń praktycznie bezużyteczna. Poza tym PM-ów jest wystarczająco w Zonie, żeby stwierdzić że i tak za dużo. Przydałby się jakiś nowy karabin automatyczny.
3) Skoro chcesz mieć glocka, to wywal makarowa. Zastosowanie byłoby takie samo, w końcu żołnierze go używają, a makarow to na tyle klimatyczna broń, że nie zostanie usunięta całkowicie z TFW.

Co do drugiego - no okej, ale mimo wszystko było to dziwne.
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Postprzez Gost72 w 23 Lis 2013, 14:47

Przecież to są zupełnie zmyślone historie i to wszystkich broni ale tak na serio chodzi tu o to żeby to wszystko jakoś sensownie wytłumaczyć co do p90 to może wymyśle coś innego bo żeczywiście ta broń nie pasuje do wojska . :D :D :D
Gost72
Kot

Postprzez Gost72 w 23 Lis 2013, 14:53

FN P90 – produkowany przez belgijskie zakłady Fabrique Nationale (FN). Od połowy lat 90. często klasyfikowany jako karabinek. Gdy uznano go za konstrukcje przestarzałą trafił on w dużych ilościach do zony. Obecnie jest to broń rzadko spotykana w zonie i używana głównie przez niedoświadczonych stalkerów .
Może być ???
to jest prostsza wersja , mogę wymyślić bardziej skomplikowaną
jak się nazywał ten rewolwer ze priboi story wie ktoś ???
Ostatnio edytowany przez Gost72, 23 Lis 2013, 14:55, edytowano w sumie 1 raz
Gost72
Kot

Postprzez igla2008 w 23 Lis 2013, 14:54

Gost72 napisał(a):MP7 2).W 2004 1800 pistoletów maszynowych MP7 zamówiło rosyjskie ministerstwo obrony. Stały się one uzbrojeniem dla
żołnierzy ochraniających bazy wojskowe. Po przejęci magazynów wojskowych przez wolność MP7 stało się jednym z podstawowego uzbrojenie stalkerów z wolności.
Glock 3)W 1996 przyjęto go (jako P-80) do uzbrojenia wojska i policji wschodniej europy. Wkrótce broń wprowadzono również do uzbrojenia armii holenderskiej, norweskiej i szwedzkiej a także do Rosyjskich sił specjalnych działających na terenie zony.

Ty w ogóle czytasz co piszesz?! Czy tylko nabijasz sobie posty tym spamem. Co ma wspólnego rosyjskie ministerstwo obrony narodowej z magazynami wolności. Nie ten kraj, nie te czasy.

Może czas Cię uświadomić. Związek Radziecki nie istnieje od parunastu dobrych lat. ZONA w grze (w rzeczywistości też) leży na terenach Ukrainy i Białorusi. Tak wiec skąd ty tam masz Rosjan?!

Spotkałeś jakiegoś ruska w grze(chodzi o wojskowego) Nie? No ja też nie. Ruskich w Zonie nie ma.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez Gost72 w 23 Lis 2013, 14:58

Jaka zona o ile wiem to jest tylko teren zamknięty w odległości 20-kilku km od elektrowni . I nie mam tam żadnych niezwykłych rzeczy poza skażeniem promieniotwórczym. Poza tym jeśli ruskich tam nie ma to przepraszam bardzo ale przecież rosyjskie siły specjalne można zmienić na ukraińskie siły specjalne. A rosyjskie ministerstwo na ukraińskie ministerstwo obrony co to za problem ???
A sory że pytam ale czy któraś z broni znajdujących się w stalkerze tfw poza ak i makarovem rzeczywiście tam występuje???
A tak w ogóle to który gracz będzie będzie się zastanawiał jak dana broń trafiła do zony no sami się zastanówcie co przeciętnego gracza grającego w stalkera obchodzi jak półautomatyczna snajperka czy jakiś p90 znalazła się w grze no powiecie mi ile osób o tym myśli czy się tym przejmuje ? nie bo wszyscy mają to w dupie . Wy jesteście jacyś głupi czy co??
Przecież to o co się kłócimy to głupota i tak nic od nas nie zależy.
Smoq uzna że pomysł jest dobry to go zaakceptuje jeśli uzna że jest zły to go wywali do kosza .
Ech widzę że napisanie czego kolwiek spotka się od razu z negatywnym odzewem jakichś mądrali i przychlastów.
Ostatnio edytowany przez Gost72 23 Lis 2013, 15:32, edytowano w sumie 5 razy
Gost72
Kot

Postprzez RadekNioch w 23 Lis 2013, 15:01

I widzisz, to jest Twój problem - chcesz sensownie wytłumaczyć to co jest niemożliwe do wytłumaczenia i bezsensowne. Moim zdaniem fajnie byłoby umieścić np. Kolejną odmianę AK, AK-103, AEK-971 (tak, wiem że nie wykorzystywało go porosyjskie wojsko, tylko MWD, zawsze można jednak wymyślić jakąś historię do tego, i np. Ukraińcom spodobała się konstrukcja i parę oddziałów to dostało) albo chociaż AK-12 jako wyposażenie dla wojskowych strzegących najtajniejszych rzeczy. Dziwne jest to, że w Stalkach wojacy mają przy sobie zawsze AK-74u, jakby to było najlepszym karabinem. Tymczasem ani to mocne, ani celne... I to warto by zmienić.

Hm, P90 dla niedoświadczonych stalkerów? Mi się wydaje że to jak dać kotowi Egzoszkielet. Poza tym Igla ma rację. No i edytuj posty, a nie - piszesz jeden pod drugim.

Ech, teraz widzę Twój jeszcze nowszy post (kolejny spam) - Posłuchaj, istnieje coś co się nazywa UNIWERSUM. W nim właśnie istnieje coś poza tym, o czym mówisz. A skażenie jest teraz minimalne i występuje zwykle przy samiutkiej elektrowni, i tak niewielkie.

EDIT: Problem żaden ale zastanów się o czym piszesz następnym razem, ok?
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości