[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Oriux w 18 Lis 2013, 19:25

Co do wymagań - GF GT 220, 4GB RAM, Intel i3 3.3 ghz - chodzi płynnie na najniższych, oświetlenie statyczne, 1600x900.

Image

To je Zona w Bidzie z Nędzą 2.0, tego nie pomalujesz. Piekło. Co zrobić? Próbujesz zarobić na nowy kombinezon, brakuje ci ledwie trzech tysięcy rubli - nagle spotykasz Pietruchę i tego drugiego, polują na artefakty. Chwilę sobie z nimi siedzisz - bach, Pietrucha w anomalii. Podchodzi do ciebie jego przyjaciel, prosi, byś go uratował - nie masz odpowiedniego kombinezonu, nic nie zrobisz.. wyjmujesz TT, strzelasz w głowę koledze, a na sam koniec, wyjmujesz Naganta i ukracasz cierpienia Pietruchy. I jesteś tysiąc rubli do przodu..
Oriux
Stalker

Dołączenie: 22 Maj 2012, 21:01
Ostatnio był: 04 Sty 2016, 22:34
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 23

Reklamy Google

Postprzez Ashenmoor666 w 18 Lis 2013, 21:40

Voldi, studzienka jest odwalona, drabina jest w dół nawet tworzy autosave jak przy przechodzeniu z mapy na mapę :D
A miałem nadzieję na samodzielne kicanie między Jupiterem a miastem.
"I didn't come to play. I came to win."
Awatar użytkownika
Ashenmoor666
Stalker

Dołączenie: 17 Lut 2010, 10:06
Ostatnio był: 21 Gru 2016, 17:44
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 9

Postprzez Voldi w 18 Lis 2013, 21:53

Nie wiem, jak to w Misery jest, bo nie miałem okazji zagrać. Może i faktycznie NAarony otworzyły przejście. Wiem, że w czystym CoP GSC nie przewidziało takiej możliwości i kazało za każdym razem bulić za przewodnika.
Image
Awatar użytkownika
Voldi
Ekspert

Dołączenie: 29 Gru 2011, 11:11
Ostatnio był: 30 Maj 2024, 11:26
Miejscowość: Kraków/Hajnówka
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 426

Postprzez HaijTaczi w 18 Lis 2013, 22:11

@ Oriux
O ile dobrze pamiętam więcej zyskasz pomagając uratować Pietruchę. Tysiaka a nawet więcej zarobisz na skórach mutantów które zabijesz sam lub Stalkerzy a ty skorzystasz z okazji, są schowki, kilka wypraw do Leśniczówki zabijasz kolesia który się tam szwęda wchodzisz na dach tego budynku w którym jest spas w podstawce i kosisz dziadów. Wole wczytać kilka razy niż zabić kolesia który liczy na moją pomoc :facepalm:

Za ten post HaijTaczi otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Verio.
Awatar użytkownika
HaijTaczi
Stalker

Dołączenie: 18 Lut 2012, 13:27
Ostatnio był: 30 Lis 2015, 19:36
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 18

Postprzez Bielak206 w 21 Lis 2013, 21:52

Nie pamiętam ile już kont zakładałem na tym forum ale to bez znaczenia...
Cóż mod ma genialny klimat to napewno ale zapotrzebowanie na żarcie i bugi przy próbie zabicia przeciwnika nożem? Czasem one hit czasem 20, to już lekka masakra. Co do zapotrzebowania na żarcie ktoś ma jakiś sposób na gotowanie(czy to w nowym update dopiero?) a jak nie to jak pozbyć się tej chrzanionej radiacji w prosty sposób ;P
Bielak206
Kot

Dołączenie: 21 Lis 2013, 21:47
Ostatnio był: 25 Lis 2013, 20:05
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 0

Postprzez HaijTaczi w 21 Lis 2013, 22:25

Bielak206 napisał(a): jak pozbyć się tej chrzanionej radiacji w prosty sposób ;P
Najprościej i w miarę tanio wódką i papierosami wszystko masz napisane w opisach
Bielak206 napisał(a):Nie pamiętam ile już kont zakładałem na tym forum ale to bez znaczenia...
Mogleś sobie darować dzielenie się taką informacją
Awatar użytkownika
HaijTaczi
Stalker

Dołączenie: 18 Lut 2012, 13:27
Ostatnio był: 30 Lis 2015, 19:36
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 18

Postprzez Shael w 24 Lis 2013, 22:29

Mi Mizeria 1 chodzi lepiej niż bez moda (wszystko full dx10, 1440x900- choć młodego kompa nie mam), za to 2 ścina co chwilę (pochodzi płynnie i ścina). Pierw sprawdź sobie 1 potem 2.
Image
Awatar użytkownika
Shael
Stalker

Dołączenie: 05 Paź 2009, 15:24
Ostatnio był: 01 Mar 2020, 09:23
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 1

Postprzez Piecha w 26 Lis 2013, 19:40

Witam (heh, dawno mnie tu nie było ;) )

Mam dwa problemy i jakoś nie mogłem znaleźć ich rozwiązania. Otóż:
1)Save'y. Tak niesławne save'y. Problem polega na tym, że zawsze po śmierci gdy chcę wczytać ostatniego, najnowszego save'a (lub po prostu innego) to mnie wywala z gry. Z tym modem to nie ciężko zginąć, więc ciągłe wyłączanie i włączanie gry jest troszkę irytujące.

2)Problem z tężyzną wojaka. Wybrałem klasę snajpera, więc teoretycznie najbardziej wyważona klasa. Zgodnie z opisem spodziewałem się, że faktycznie będzie biegał i biegał i mało żarł, a tu niespodzianka. Ogólnie nie ma co narzekać, chociaż co jakiś czas biedak łapie gastrofazę (szczególnie po śnie) i nie starczy mu nawet duża konserwa+chleb+woda. I to mówię o nie głodzie jak w Afryce, tylko przy okazji ikonki o mało straszącym zabarwieniu żółci. Po za tym, raz na jakiś czas chłopak łapie jakąś fizyczną ułomność. Przy obciążeniu rzędu 21 kilo na bodajże 41 dozwolonego bieg wynoszący mniej niż 100m jest dla niego nie lada wyzwaniem. Jest to dosyć uciążliwe, szczególnie kiedy ktoś rzuci granat, a twój wojak jedynie co ucieknie od granatu i już gleba bo musi odpocząć. Po za tym przy takiej 'zadyszce' biedak zużywa przy chodzeniu i nawet kucaniu pasek energii. Nie będąc na głodzie, wyspanym i ledwo wychodząc z Janowa przy małym obciążeniu, ale sam spacer już go przerasta. Wolno bo wolno, ale jednak przy 21 kilo biedak z Janowa czasami ma problem z dojściem do Jupitera. Mówię tu o chodzeniu, nie o sprincie...

Czy jest to specyfika tego moda, czy coś się spitoliło przy okazji instalacji? Nie ukrywam, że od czasu do czasu takie 'zadyszki' są i dla mnie męczące jak muszę na to patrzeć ;)
Piecha
Kot

Dołączenie: 27 Paź 2012, 19:32
Ostatnio był: 28 Lis 2014, 16:12
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle

Postprzez Ashenmoor666 w 26 Lis 2013, 20:30

Co do zapisów polecam Save corruption fix Yastisa:
http://www.moddb.com/mods/stalker-miser ... compendium
Awatar użytkownika
Ashenmoor666
Stalker

Postprzez Persky w 27 Lis 2013, 20:56

Po 2h walki wreszcie oczyściłem fabrykę Jupiter ze wszystkich pomiotów (2 chimery, 2 kontrolery, poltergeista, nibypsy i zombie), ale po znalezieniu kompanów na wyprawę do podziemi okazało się że muszę mieć SEVA aby wyruszyć.

I mam kłopot bo u handlarzy nie ma tego kombinezonu (przynajmniej mi się w tej losowej rotacji przedmiotów w sklepie nie przytrafił), a jako jedyny w takim razie ma szmugler życzy sobie 20k zaliczki i 100k potem.

Czy dałoby się w save gry zmienić ilość pieniędzy, albo znaleźć ten kombinezon ?

PS. Sprawdzałem ten pomarańczowy kombinezon badawczy bo niby w opisie pisze, że jest szczelny i sam hełm SEVA ale nadal nie chcą mnie puścić na wyprawę.
Awatar użytkownika
Persky
Kot

Dołączenie: 27 Lis 2013, 20:27
Ostatnio był: 28 Lis 2013, 18:07
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez Ashenmoor666 w 27 Lis 2013, 21:20

Poza zamówieniem u Żwawego można go trafić u Naukowców ale cena jest podobna.

Za ten post Ashenmoor666 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Persky.
Awatar użytkownika
Ashenmoor666
Stalker

Postprzez Persky w 27 Lis 2013, 22:11

Ehh... w takim razie pozostaje polowanie na bandytów i zbieranie artefaktów, bo prawie wszystkie dostępne obecnie misje wykonałem... jeszcze tylko 60k!

@Piecha - jeśli chcesz zmienić wytrzymałość lub poziom głodu to zajrzyj na koniec pierwszego postu w tym temacie.
Post vandra o starej wersji moda, kliknij pokaż, tam masz wszystko jasno opisane.
Awatar użytkownika
Persky
Kot

Dołączenie: 27 Lis 2013, 20:27
Ostatnio był: 28 Lis 2013, 18:07
Ulubiona broń: Vintar BC

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości