[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez igla2008 w 20 Lis 2013, 00:25

Pomysł może i fajny ale raczej nie do wykonania. Obawiam się, że jeśli grupy żołnierzy frakcji zostały by jeszcze bardziej osłabione to nikt by niczego nie opanował. Pamiętam jak Smoq kiedyś mówił o swoim nowym pomyśle na moda po TFW i tak takie rzeczy by przeszły. Utrudnienia tak i owszem bo są potrzebne(gra jest za łatwa) ale z głową i nie na zasadzie dodajmy coś gdzieś a może komuś coś utrudnimy.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Reklamy Google

Postprzez Albert115 w 20 Lis 2013, 12:13

Liczba zolnierzy jest ok. Moze powinno sie dac im lepszy sprzet. Nie spotkalem gosci w egzo z rpk i innych koksow. :P Mozna tez podwyzszyc obrazenia od broni, ale to zadziala w obie strony. Albo dodac nowe lokacje. Bodajze smarter mod do zewu prypeci w nowej wersji ma miec 36-37 lokacji. Zreszta modow z polaczonymi mapami z soc oraz cs jest kilka i moznaby z nich zaczerpnac mechanizm przejsc pomiedzy lokacjami itp. Gorzej bedzie z trasami dla oddzialow, bo tego chyba nigdzie nie zaimplementowano i trzeba bedzie to zrobic od podstaw. Co do stopni to juz sa 3 rangi do zdobycia za expa. Moglyby sie przekladac na asortyment u handlarza frakcji i mogloby byc ich wiecej, tak zeby wybrac sobie wiecej perkow.
Awatar użytkownika
Albert115
Kot

Dołączenie: 11 Lis 2008, 19:43
Ostatnio był: 13 Cze 2014, 07:27
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 0

Postprzez RadekNioch w 20 Lis 2013, 16:30

Kenzelek, właśnie coś takiego mam. I jak wyjmę detektor też to dziwnie wygląda :D Odkryłem to na samym początku, więc miałem łatwiej niż Pangia.

Zauważyłem też jedną rzecz - raz włożyłem ak-74u do slotu pistoletu i chyba nie było to po odwróceniu slotów. Gra uznała subkarabinek jako pistolet :E
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Dołączenie: 28 Lip 2013, 06:31
Ostatnio był: 12 Maj 2019, 01:59
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 55

Postprzez Albert115 w 20 Lis 2013, 23:08

Po to jest zamieniarka slotow zeby miec dowolna bron w miejscu pistoletu. Gra uznaje bron dluga na slocie pistoletu za pistolet i dlatego mozna wyjac detektor i przez to bron trzymana jest w dziwny sposob. Takie male oszustwo po to zeby miec 2 dowolne bronie.
Awatar użytkownika
Albert115
Kot

Dołączenie: 11 Lis 2008, 19:43
Ostatnio był: 13 Cze 2014, 07:27
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 0

Postprzez Gost72 w 21 Lis 2013, 18:40

Mam pomysł co można by dodać w kolejnej wersji po najnowszym patchu, a mianowicie kilka pukawek z moda priboi story na cień czarnobyla (jeśli w ogóle jest to możliwe) myślę że dodało by to grze troche smaczku a jest nam naprawde sporo fajnych pukawek między innymi rewolwer,K.M SAW, czy chociażby broń podobna do uzi, Która w tym modzie mogła by świetnie zastąpić pistolety, ogólnie to wszystkie te pukawki są zarąbiste i wyważone. Niestety i tak trzeba by zmieniać ich statystyki(bo w cieniu czarnobyla są zupełnie inne) i dodawać je u handlarzy a wiem że wymaga do sporo pracy,czasu i wysiłku. :D

Za ten post Gost72 otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Kenzelek, Pangia.
Gost72
Kot

Dołączenie: 26 Paź 2013, 22:16
Ostatnio był: 28 Sty 2016, 20:32
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: -16

Postprzez RadekNioch w 21 Lis 2013, 18:48

Łojejku, toż to mówione było że więcej broni póki co nie będzie, smoq ma więcej rzeczy na głowie, niż myślisz... Broni i tak jest bardzo dużo, a najważniejszym celem na razie jest optymalizacja, ilu jeszcze takich będzie?...
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Dołączenie: 28 Lip 2013, 06:31
Ostatnio był: 12 Maj 2019, 01:59
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 55

Postprzez Gost72 w 21 Lis 2013, 20:35

:mad: Radek przecież napisałem że można by nad tym pomyśleć po wydaniu kolejnego patcha a anie teraz a poza tym pukawek w grze nie jest wcale tak dużo, szczególnie brakuje mi broni krótkiej bo niby jest HKL,Ump i Mp5(Viper)
ale fajnie w grze było by zobaczyć P90 czy rewolwer . Ale jeszcze raz mówię że nie chodzi mi o ten patch czyli 3.9
tylko ewentualnie w przyszłości coś czyli 4.1 czy 4.2
Gost72
Kot

Dołączenie: 26 Paź 2013, 22:16
Ostatnio był: 28 Sty 2016, 20:32
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: -16

Postprzez MrFler w 21 Lis 2013, 21:34

Fakt, w priboy story jest parę fajnych pukawek (ten niby uzi, o którym była mowa to MP7 tak nawiasem), jednak popieram kolegów, raz, broni jest sporo (sam TFW dodaje ich sporo, w tym powtarzalne karabiny snajperskie za co chwała autorowi), poza tym w 3.9 zapowiedziane ich było jeszcze kilka (jak np. M249 Squad Automatic Weapon), a dwa, przede wszystkim optymalizacja... Naprawdę dobija człowieka, zwłaszcza w późniejszym etapie gry jak co 4-5 sekund robi się taka upier****a przycinka na 2 sekundy (powodzenia przy strzelaniu ze snajperki w ruchomy cel)... Puki co, moim skromnym zdaniem, z dodatków, najważniejsze byłoby dodanie fabuły, bo takie "puste" strzelanie do wszystkich może się łatwo znudzić (zwłaszcza z max exo, max SVD i 3 kompanami w max exo + max broń dla nich)... Ode mnie tylko taka mała prośba do smoqa, żeby w miarę możliwości zmienił obrażenia strzelby półautomatycznej Eliminator, gdyż mimo iż ma tę samą amunicję co reszta "pomp", to ma o połowę gorsze obrażenia co czyni ją praktycznie bezużyteczną...

EDIT: Byłbym zapomniał, co do broni klasy P90 etc... smoq (jak i całe tutejsze community) stwierdził, że nie chce dodawać broni, żeby nie zrobić z zony arsenału... poza tym chciał, żeby obecność jakiejś broni miała jakieś logiczne wytłumaczenie jak trafiła do zony... P90 nie jest zbyt pospolitą bronią, poprawcie mnie jeśli się mylę, ale głównie używa ich francuska policja z tego co kiedyś słyszałem... Tym dziwniejsze by było, gdyby znalazła się w zonie...
If you see the flash, it's already too late...
"Go out there and give them hell, you were born to do this"
S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky The Faction War - Kompani - skąd i kiedy "zdobyć" http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=48&t=9412&start=7956#p274865
Awatar użytkownika
MrFler
Stalker

Dołączenie: 30 Paź 2011, 15:12
Ostatnio był: 03 Paź 2024, 13:30
Miejscowość: Złocieniec
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 21

Postprzez Pangia w 21 Lis 2013, 21:52

MrFler napisał(a):Ode mnie tylko taka mała prośba do smoqa, żeby w miarę możliwości zmienił obrażenia strzelby półautomatycznej Eliminator, gdyż mimo iż ma tę samą amunicję co reszta "pomp", to ma o połowę gorsze obrażenia co czyni ją praktycznie bezużyteczną...

Miałem Ci powiedzieć, jak samemu zrobić, ale co mi tam.
http://www.speedyshare.com/ZATfc/w-protecta.ltx
Jakby coś się wysypywało - pisz. Zmieniłem klasę broni na WP_VAL, dzięki czemu Protecta będzie strzelać również w trybie automatycznym, ponadto dodałem możliwość strzelania amunicją 12x76, nie dopisywałem jednak Susata w config, bo nie wiem, czy ten DAO-12 jest z Zewu Prypeci czy z jakiegoś moda. Zważywszy na to, że ten plik był daaaaaaawno temu przeze mnie edytowany, to nie jestem pewien, czy dźwięk wystrzału jest dobry (tj. czy w ogóle istnieje, bo ja u siebie zmieniałem), ale chyba nazwę ma taką samą.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive MrFler.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez AdorujKmiocie w 21 Lis 2013, 22:00

Japierdole nie możecie siedzieć i czekać w spokoju jak wyjdzie następna wersja, a nie zarzucać się głupimi pomysłami i pisać
smoQuśśśśś jest zajentyyyy czymśś innym omk ogarnijjjjj!!!!111oneone!1!
:facepalm:

Pozdrawiam, wasz król i władca.

2 kozaki od tego samego usera ?! XD czitery z was
Jeśli wy jesteście oldschool to ja jestem Biskupin

Za ten post AdorujKmiocie otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Kenzelek, Kenzelek, DiegtiariowTM, Juraszka.

AdorujKmiocie
Wygnany z Zony

Dołączenie: 20 Lis 2013, 22:44
Ostatnio był: 21 Lis 2013, 00:43
Miejscowość: Biskupin korwa!
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: -8

Postprzez igla2008 w 22 Lis 2013, 00:18

MrFler napisał(a):
EDIT: Byłbym zapomniał, co do broni klasy P90 etc... smoq (jak i całe tutejsze community) stwierdził, że nie chce dodawać broni, żeby nie zrobić z zony arsenału... poza tym chciał, żeby obecność jakiejś broni miała jakieś logiczne wytłumaczenie jak trafiła do zony... P90 nie jest zbyt pospolitą bronią, poprawcie mnie jeśli się mylę, ale głównie używa ich francuska policja z tego co kiedyś słyszałem... Tym dziwniejsze by było, gdyby znalazła się w zonie...

W teorii masz racje, tylko, że pamiętaj o tym iż w grze zdarzyć się może wszystko. Jeśli jakiś bogaty stalker zapragnie posiadania P90 to mu ją za grubą kasę sprowadzą. Sam podczas gry w mody staram się zbierać wszystkie unikalne modele broni i znosić je do jednej skrytki. Ta broń jakoś super niedostępna nie jest, można ją sprowadzić dlatego takich ograniczeń co do niej nie powinno być.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez MrFler w 22 Lis 2013, 07:55

Tu się zgodzę, jednak patrz na to z tej strony: jeżeli smoq pokaże raz, drugi, dziesiąty, że doda wszystko czego ludzie zapragną, to niedługo pokażą się następni z życzeniami typu Famas, Barret, Beryl, K2 itp... Trochę nowych broni nikomu nie zaszkodzi, ale nie róbmy ze stalkera gier typu call of duty czy nie daj boże warrock, gdzie autorzy postawili na różnorodność broni i akcję zaniedbując rozgrywkę czy fabułę... Nikogo nie ganię, sam dawno temu prosiłem smoqa o broń, M249, ale jak powiedziałem, bez przesady...
If you see the flash, it's already too late...
"Go out there and give them hell, you were born to do this"
S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky The Faction War - Kompani - skąd i kiedy "zdobyć" http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=48&t=9412&start=7956#p274865
Awatar użytkownika
MrFler
Stalker

Dołączenie: 30 Paź 2011, 15:12
Ostatnio był: 03 Paź 2024, 13:30
Miejscowość: Złocieniec
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 21

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości