[Zone Cell Mod]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje w produkcji" służy do dyskutowania o modyfikacjach, które są w trakcie procesu tworzenia. Nie piszemy, ani nie zadajemy tutaj żadnych pytań odnośnie modyfikacji ukończonych (gotowych)!
Przy tworzeniu tematu nowego, jego nazwa powinna wyglądać tak:
[Nazwa moda] krótki opis/tekst, np. [Cebul mod] by Stalker.pl

Re: [Zone Cell Mod]

Postprzez StalkerCell w 18 Lis 2013, 20:35

W "vaniliowym" The Truth te bronie będą na 100%:
-kilka z rodziny AK (bez 'Mongoła'),
-Gsh18,
-APS,
-Kar,
-Mosin,
-PPSh,
-Ruger,

Medale będą spawnowane w jakimś miejscu (zapewne w bazie Najemników z Zatonu).
Awatar użytkownika
StalkerCell
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2013, 17:06
Ostatnio był: 20 Gru 2024, 02:53
Miejscowość: Paniewo
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 57

Reklamy Google

Postprzez Oriux w 18 Lis 2013, 20:40

No to w takim razie jeszcze mam pomysł na linię questów pobocznych od Wolności, a jak nie zamierzasz dodawać nowych lokacji, to mógłbym ci nawet trochę storyline'u napisać i na PW wysłać.

Jeden rozbudowany quest od wolności:

"Zaginiony Oddział"

Dialog nr 1. (po jego zakończeniu aktywuje się punkt 1.)

Loki: Sarkuz.. słuchaj, mam pewien problem i potrzebuję twojej pomocy.
Sarkuz: Co mogę dla ciebie zrobić?
Loki: Ostatnio paru chłopców poszło w okolice Fabryki Jupiter.. od ostatniej Emisji coś dziwnego się tam dzieje. W każdym razie - zniknęli, ostatni komunikat jest o tym, że weszli do Warsztatu Pizdupizdu (nazwy nie pamiętam, chodzi o miejsce katastrofy Ogończy ileś), a że nie zostawia się ziomków w potrzebie, to trzeba coś z tym zrobić. Jesteśmy pogrążeni w konflikcie z Powinnością i nie mamy za dużo ludzi.. mógłbyś nam pomóc?
Sarkuz: Spróbuję.

1. Udaj się do Warsztatu Pizdupizdu Jupitera. (po dojściu do markera punkt 1 zaliczony)
Gdy wchodzisz na miejsce katastrofy Ogończy ileś tam, zastajesz same ciała. Jedno konsumuje pijawka.
2. Przeszukaj ciała. (po wzięciu dyktafonu punkt 2 zaliczony)
W jednym ciele znajduje się dyktafon (quest item, nie dałoby się go wyrzucić), to jego masz podnieść. W opisie przedmiotu znajdowałoby się nagranie, bo komu chce się nagrywać po rosyjsku?
Treść nagrania:
"Cholera.. chyba się wykrwawię. Kocham was <tu wstaw imiona rodziny>. Pieprzeni Monoliciarze zaatakowali nas z zaskoczenia.. poszli w stronę Prypeci.. <strzał>"
3. Wróć do Lokiego.

Dialog nr 2. (po jego rozpoczęciu punkt 3 zaliczony, po zakończeniu dialogu aktywuje się punkt 4.)

Loki: Jak postępy?
Sarkuz: Nie żyją.. wszyscy. W ciele jednego znalazłem ten dyktafon. *tracimy dyktafon, Loki odsłuchuje wiadomości*
Loki: Gnoje.. pie*doleni fanatycy, nie wiadomo skąd napływają. Trzeba pomścić naszych chłopców.
Sarkuz: Co masz na myśli?
Loki: Mam paru ludzi w Prypeci.. siedzą w Pralni i eksplorują miasto. Przekaż im, że cię przysłałem, poleć im, by byli w gotowości do boju. Potem mógłbyś się zająć poszukiwaniem ich posterunku. Co ty na to?
Sarkuz: Spróbuję.

4. Dotrzyj do Pralni. (po wejściu do pralni punkt zaliczony)
W pralni spotykamy pięciu wolnościowców, siedzących i pijących wódkę.

Dialog nr 3. (po jego zakończeniu aktywuje się automatycznie punkt 5.)

Dowódca oddziału: Co tam? Może łyka?
Sarkuz: Nie, dzięki. Przysyła mnie Loki.
Dowódca oddziału: A cóż takiego się stało, hm?
Sarkuz: Oddział siedmiu wolnościowców nie żyje. To sprawka Monolitu.
Dowódca oddziału: Cholera.. wypijmy za nich, chłopcy! Co jeszcze? Chyba Loki nie przysyłałby cię tylko po to?
Sarkuz: Mam odnaleźć posterunek Monolitu. Wy powinniście być gotowi do boju.
Dowódca oddziału: Ta jest! Monolitowe ścierwa.. mogę ci w tym pomóc. W okolicy portu widzieliśmy ich patrole.
Sarkuz: Przyda się.

5. Sprawdź port rzeczny. (po wejściu na marker punkt 5 zaliczony)
Marker znajdowałby się niedaleko portu, tak by monoliciarze nie zauważyli gracza. Przez lornetkę możnaby zauważyć grupkę ok. ośmiu fanatyków.

6. Wróć do Pralni.

Dialog nr 4. (przy jego rozpoczęciu punkt 6 zaliczony, pojawia się automatycznie następny: 7. Poczekaj do siódmej)

Sarkuz: Znalazłem ich posterunek.
Dowódca oddziału: Gdzie?
Sarkuz: Trafiłeś doskonale. Port rzeczny.
Dowódca oddziału: W porządku.. ruszymy o siódmej rano.
I tutaj wybór:
a) Sarkuz: Zaczekam z wami do siódmej.
b) Sarkuz Przyjdę o siódmej.
o siódmej (tzn. pomiędzy 6.55 a 8.05):

Sarkuz: Ruszajmy.

Gra teleportuje nas w okolice portu. Od razu okienko dialogowe. (po dialogu - punkt 7. zaliczony, punkt 8. automatycznie następny: 8. Zabij żołnierzy Monolitu)

Dowódca oddziału: Skopmy im dupska.
Sarkuz: Ta jest.

Po zabiciu żołnierzy po prostu rozchodzimy się w pokoju z oddziałem Wolności, ew. oddział już nie żyje. Aktywuje się punkt 9.

9. Wróć do Lokiego.

Dialog nr 5. (po jego zakończeniu misja wykonana)

Sarkuz: Pomściliśmy ich. Monoliciarze mieli swój posterunek w Porcie Rzecznym.
Loki: W imieniu całej Wolności - dziękuję. Zgłoś się później, może będę coś dla ciebie miał. *5000 RU*
Oriux
Stalker

Dołączenie: 22 Maj 2012, 21:01
Ostatnio był: 04 Sty 2016, 22:34
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 23

Postprzez StalkerCell w 18 Lis 2013, 20:54

Super quest ;) Mógłbym dać go jako ostatni do pomocy, czyli po nim aktywacja misji storyline - odnajdź wskazówki, czy coś w tym stylu. Jeszcze jakiś dla Powinności (ale odmienny) i byłoby git. Jak chcesz, to możesz trochu storyline skrobnąć (i na PW, żeby inni nie widzieli :D ). Na PW podam ci szczegóły, które przydadzą się ci się do pisania questów.

Udało mi się wywalić fabułę Zewu (dzięki ci SZA Freeplay :)) i mogę pisać fabułę swoją. Na razie jednak na kartce, szczegóły powypisywać.
Awatar użytkownika
StalkerCell
Weteran

Postprzez Leo0502 w 18 Lis 2013, 21:00

StalkerCell napisał(a):Na stacji Janów będziemy mieli możliwość wybranie frakcji, której będziemy pomagać (Wolność lub Powinność). Jak pomożemy Powinności, to będą inne cele misji głównej (lub głównych, jak coś jeszcze wy kminie) niż gdybyśmy pomagali Wolności. Także będzie jakiaś swoboda wyboru.

Aż mi się Wiedźmin nasunął :D

Skrobnąłbym ci jakieś zadanko ale mam pustkę w głowie. Wyślij mi na PW coś o fabule to pomogę. I może jakieś easter eggi wymyślę
Leo0502
Tropiciel

Dołączenie: 20 Wrz 2012, 18:10
Ostatnio był: 14 Lut 2025, 13:48
Miejscowość: Pierdziszewice wylotem na Dupów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 140

Postprzez tytan900 w 18 Lis 2013, 21:18

easter eggi taa już to widzę świnia za kółkiem :E jak w far cry 1 ale zróbmy takiego moda że ruskim szczena opadnie :!: :!: :!: Co do zadań zróbcie takie żeby było kto więcej wypije kozaków :wódka: albo kto lepiej strzela
Intel c2d e8400 (3.0x2 6mb) - Nvidia geforce 9600gt - ASUS P5KPL-AM - 3gb ddr2
Awatar użytkownika
tytan900
Stalker

Dołączenie: 02 Wrz 2013, 11:13
Ostatnio był: 23 Lut 2014, 00:52
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: -8

Re: [Stalker The Truth]

Postprzez StalkerCell w 18 Lis 2013, 21:21

Ruskich już nikt nie prześcignie, zwłaszcza w moddingu. Ja jestem żółtodziób w tych sprawach podług rusków.
Awatar użytkownika
StalkerCell
Weteran

Postprzez Tormentor w 18 Lis 2013, 23:22

Mam pytanie czy możesz/potrafisz stworzyć zdarzenia, które uaktywniają się gdy wejdziemy w jakiś punkt na mapie lub weźmiemy przedmiot?
Np. Idziemy korytarzem i uaktywniamy jakąś akcje, mianowicie pojawia się przed nami bandyta lub inny śmieć, który chce od nas coś wyłudzić bądź poprosić o przysługę. To samo z mutantami.
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: 22 Lut 2025, 13:06
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 291

Postprzez Tajemniczy w 19 Lis 2013, 16:16

Skoro w The Truth mają być bronie z rodziny kałacha to mam kandytata karabin FY 71. Znajduje się on w Shoker Mod. Dodatkowo tenże karabin może używać zarówno naboi natowskich jak i Układu Warszawskiego.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Pangia w 19 Lis 2013, 17:03

Sorry za offtop, ale lepszej okazji do spytania nie będę miał.
Ten FY-71 to w ogóle prawdziwa broń? Wszystko, co znajduję w Google dotyczy Crysisa.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Cromm Cruac w 19 Lis 2013, 17:10

Za crysis.wikia.com:
Apparently the FY71 was inspired from the real life AK-74.
This is the most real life based gun in the Crysis series (magazine, caliber, receiver, iron sights, stock, rails, and other furniture). It is basically an AK-74 with futurized mods and embellishments.
The buttstock in Crysis is based on the polymer AK-74M type, while the Crysis 2 buttstock is a futurized AR-15 Magpul CTR with a cheekrest.

Tak więc nie, nie jest to prawdziwa broń.
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian

Za ten post Cromm Cruac otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Pangia.
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: 03 Kwi 2025, 20:52
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1080

Postprzez StalkerCell w 19 Lis 2013, 18:02

Być może FY zostanie wykorzystany jako item potrzebny w jakiejś misji storyline. Wracając do tych misji... wczoraj dodałem jeden quest storyline. Wszystko działa - jest infoportion, skrypt i wpis w tm_zaton. Są także opisy, ale zamiast nich mam DESC_DONT_EXIST. Czemu? Dodam, iż wyciąłem wszystko z wszystkich tm_lokacja i info_lokacja.
Awatar użytkownika
StalkerCell
Weteran

Postprzez tytan900 w 20 Lis 2013, 20:10

a tak z ciekawości dlaczego wyrzuciłeś bronie i całkowicie zmieniłeś mod ?
Intel c2d e8400 (3.0x2 6mb) - Nvidia geforce 9600gt - ASUS P5KPL-AM - 3gb ddr2
Awatar użytkownika
tytan900
Stalker

Dołączenie: 02 Wrz 2013, 11:13
Ostatnio był: 23 Lut 2014, 00:52
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: -8

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość