[GUNSLINGER mod] Nowe i lepsze animacje

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje w produkcji" służy do dyskutowania o modyfikacjach, które są w trakcie procesu tworzenia. Nie piszemy, ani nie zadajemy tutaj żadnych pytań odnośnie modyfikacji ukończonych (gotowych)!
Przy tworzeniu tematu nowego, jego nazwa powinna wyglądać tak:
[Nazwa moda] krótki opis/tekst, np. [Cebul mod] by Stalker.pl

Re: [GUNSLINGER mod] Nowe i lepsze animacje

Postprzez BJ Blazkowicz w 04 Lis 2013, 10:03

Widzę ze trzeba wyjaśnić co znaczy termin "Gunslinger" - oznacza on człowieka po mistrzowsku posługującego się bronią palną, czasami nawet właśnie "szpanującego". Wywalanie magazynków w błoto? A jak w vanillowym SWD wyrzuca magazynek wpiździet to jakoś nie sapiecie. W sytuacji zagrożenia (czyli de facto cały czas w zonie) chyba szybciej jest wywalić magazynek w błoto niż szukać dla niego wolnej kieszonki gdy pijawka próbuje dobrać ci się do dupy.
Image
Voiton laulut soi ainiaan!

Za ten post BJ Blazkowicz otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Cysiu, GTR.
Awatar użytkownika
BJ Blazkowicz
Przewodnik

Dołączenie: 17 Mar 2009, 15:42
Ostatnio był: 10 Sty 2026, 18:52
Miejscowość: Zamek Wolfenstein
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 526

Reklamy Google

Postprzez Pangia w 04 Lis 2013, 16:16

BJ Blazkowicz napisał(a):Wywalanie magazynków w błoto? A jak w vanillowym SWD wyrzuca magazynek wpiździet to jakoś nie sapiecie.

A zrobił ktoś reanimację SWD? Bo ja widziałem jedynie animację sprintu od Gosuke i tyle. Dlatego zresztą nie korzystam z SWD, bo mnie ta animacja wku♥rwia, zresztą SWU jest prawie że równie skuteczne, a lżejsze i fajniej wygląda. Przynajmniej w Zewie, bo w Cieniu to dość mocno zezuje i ma dłuższe przeładowanie niż SWD (co jest w sumie trochę dziwne).
BJ Blazkowicz napisał(a):Widzę ze trzeba wyjaśnić co znaczy termin "Gunslinger"

Termin „Lost Alpha” też nam będziesz wyjaśniał? :P
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 853

Postprzez vandr w 04 Lis 2013, 16:20

Pangia napisał(a):A zrobił ktoś reanimację SWD?

No, ja mam zaje*istą w kosmos animkę w nowej Aurorze od pewnego rusisza i to wcale nie Gosuke. :)
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 19 Mar 2026, 19:55
Kozaki: 1749

Postprzez Pangia w 04 Lis 2013, 16:29

No to do Cienia, zresztą tam animacja mi nie przeszkadza (ja tam znowu aż tak wybredny nie jestem, już się zresztą określiłem :P), ale tu się o Czyste Niebo/Zew Prypeci rozchodzi, a do tego to nie kojarzę animacji. Ba, teksturkę sensowniejszą ciężko mi było znaleźć.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez StalkerCell w 04 Lis 2013, 17:03

Reanimacja SVD/SVU...? A Way to Pripyat? Chyba wszystkie modele karabinów podmienia na te "prawdziwe" (i teksturki zacne).
Awatar użytkownika
StalkerCell
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2013, 17:06
Ostatnio był: 20 Gru 2024, 02:53
Miejscowość: Paniewo
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 57

Postprzez BJ Blazkowicz w 04 Lis 2013, 18:25

Pangia napisał(a):
BJ Blazkowicz napisał(a):Widzę ze trzeba wyjaśnić co znaczy termin "Gunslinger"

Termin „Lost Alpha” też nam będziesz wyjaśniał? :P

Tobie chyba trzeba gimbie bo widzę że nawet nie znasz założeń moda.

Way to Pripyat? Z czym wy to ku*wa porównujecie? Z jakimś zlepkiem wypocin połowy tundry i kaukazu?
Image
Awatar użytkownika
BJ Blazkowicz
Przewodnik

Postprzez Gizbarus w 04 Lis 2013, 20:11

Pitolicie głupoty bardziej, niż dorian jak jest niedopity. Z powodu jednej animacji uważać moda za słabego? Mądre. I zanim zaprzeczysz, Pangia, to zwróć uwagę, że taki był wydźwięk twojej wypowiedzi. No i od razu podam ci remedium - nie oglądaj filmików z użyciem Glocka 18. Opowiemy ci, jak sami obejrzymy.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 17 Sty 2026, 10:14
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Pangia w 04 Lis 2013, 21:10

Gizbarus napisał(a):zwróć uwagę, że taki był wydźwięk twojej wypowiedzi

Możesz z łaski swojej nie wkładać mi słów w usta? Chyba lepiej wiem, co powiedziałem. Powiedziałem tylko, że Glock ma brzydką animację przeładowania. Kropka. Powiedziałem również, że mod wygląda świetnie, ale wyraziłem jednocześnie obawę, że przy tak zaawansowanym skomplikowaniu prac mod może nigdy nie ujrzeć światła dziennego. Nic więcej.
BJ Blazkowicz napisał(a):Tobie chyba trzeba gimbie bo widzę że nawet nie znasz założeń moda.

Have you ever dreamt about playing the old, forgotten S.T.A.L.K.E.R. ?

A z tematu o LA widać, że ekipa Dezowave coraz dalej się odsuwa od pierwotnego założenia. A od gimbów to se kolegów wyzywaj, a jak powszechnie wiadomo, ze mną nikt się tu nie przyjaźni :caleb:

A jak już mówimy o Glockach, to przypomniał mi się mod Eternal Damnation do Postala 2, który miał pośród całkiem sporej ilości broni białej i palnej między innymi fajnego Glocka. Takie w sumie nie wiadomo co, bo wyglądał jak G17, ale miał przełącznik na full auto, w pełni działający i również animowany (takie szybkie machnięcie kciukiem było i tak przełączało tryb ognia, jak człowiek nie patrzył, to mógł nawet tego nie zauważyć). Szkoda tylko, że nieco sztywne były animacje w ogóle, bo pistolet był trzymany w jednej ręce, a przeładowanie trwało chyba sekundę, wręcz nierealistycznie krótkie :P Ale za to przezajebisty był dźwięk wystrzału, normalnie jak nie 9mm, tylko jakiś .357 Magnum :P
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez BJ Blazkowicz w 09 Lis 2013, 09:39

Image

Za ten post BJ Blazkowicz otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive GTR.
Awatar użytkownika
BJ Blazkowicz
Przewodnik

Postprzez GTR w 09 Lis 2013, 09:44

Animacje, modele i tekstury stoją na tak wysokim poziomie, że na serio zaciera się granica wysoko budżetowych gier vs. mody. Swoją drogą, nie śledzę tematu na bieżąco - jest jakaś przybliżona data wydania? Parę miesięcy, pół roku, rok czy dwa? Cokolwiek?
No i jedyne czego się boję, to fakt że takie niby tylko animacje i modele mogą wykorzystywać sporo zasobów, a mój PC nie jest najnowszy.
| Ryzen 5 5600X | 16GB DDR4 3200MHz | RTX 3080 10GB | Windows 10 Pro x64 |
nismo
Awatar użytkownika
GTR
Tropiciel

Dołączenie: 13 Kwi 2013, 14:06
Ostatnio był: Dzisiaj, 14:27
Miejscowość: Nordschleife
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 83

Postprzez BJ Blazkowicz w 09 Lis 2013, 22:26

Strifer twierdzi że ograniczają dodatkowe animacje bo silnik nie wyrabia, mówił że same modele i tekstury wielkiej różnicy nie robią, mimo wszystko trzeba się liczyć z lekko podwyższonymi wymaganiami chociażby ze względu na fakt że broni będzie trochę więcej niż w podstawce.
Co do daty wydania to można jedynie wróżyć z fusów, a moje fusy milczą.
Image
Awatar użytkownika
BJ Blazkowicz
Przewodnik

Postprzez Pangia w 09 Lis 2013, 22:39

No ładnie no, tylko wciąż szkoda, że broń wygląda na tak małą przez te rękawice :( No ale rozumiem, że twórcy idą w pełni w realizm, a jak tak sobie porównałem wymiary Glocka 18C z wymiarami mojej dłoni, to wychodzi prawie jednakowo, więc dorosły chłop w grubych rękawicach mógłby śmiało sobie takiego Glocka dłonią przykryć.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości