"Ugrupowania" by Major_Fields

Kontynuowane na bieżąco.

Moderator: Realkriss

Re: "Ogrupowania" by Major_Fields

Postprzez Kalashnikov w 02 Lis 2013, 15:15

Uważasz, że rusza mnie to twoje żałosne zachowanie? Otóż nie. Druga sprawa koleżko:
RadekNioch napisał(a):Za to wiem też że żeby mieć multikonto wcale nie musi być ten sam adres IP. Wystarczy że masz dwie sieci w domu albo np. coś w rodzaju TOR-a.

Po co mi niby dwie sieci w domu? Wystarczy mi jedna.
I nie boję się "hejtów" tylko zaczyna się niepotrzebna dyskusja nie wnosząca nic do tematu :facepalm:
I nie używałem wcześniej polskich znaków bo pisałem z urządzenia mobilnego.
Ostatnio edytowany przez Kalashnikov, 02 Lis 2013, 15:21, edytowano w sumie 1 raz
Image Image Image
Awatar użytkownika
Kalashnikov
Stalker

Dołączenie: 15 Maj 2013, 19:59
Ostatnio był: 25 Sty 2019, 19:42
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 14

Reklamy Google

Postprzez RadekNioch w 02 Lis 2013, 15:19

@Voldi Wolandowi zostało jeszcze 10 dni bana.

@Major Nie wiem po co Ci dwie sieci w domu, ale to nie zmniejsza szans że możesz je posiadać. I nie rozumiem jednego - czemu przeszkadza Ci niepotrzebna dyskusja w której także uczestniczysz? Zwykle to admini się tym interesują :P

I jeszcze jedno - otóż "koleżko": nie piszemy "te zachowanie" tylko "to zachowanie" :P
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Dołączenie: 28 Lip 2013, 06:31
Ostatnio był: 12 Maj 2019, 01:59
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 55

Postprzez Kalashnikov w 02 Lis 2013, 15:23

RadekNioch napisał(a): jeszcze jedno - otóż "koleżko": nie piszemy "te zachowanie" tylko "to zachowanie" :P

Dziękuje ci za bardzo trafną uwagę :D. Nie zmienia to faktu, że robi się niepotrzebny spam w którym już nie będę uczestniczył.
Image Image Image

Za ten post Kalashnikov otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gość,
Negative RadekNioch.
Awatar użytkownika
Kalashnikov
Stalker

Dołączenie: 15 Maj 2013, 19:59
Ostatnio był: 25 Sty 2019, 19:42
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 14

Postprzez RadekNioch w 02 Lis 2013, 16:27

Nie ma to jak "opuszczać dyskusję" żeby wyjść na tego lepszego który "przecież nie chciał się kłócić" i "jest po tej lepszej stronie mocy". Przy okazji być może skończyły się argumenty, ale to już kolejna spekulacja gdyż nie wiem, nie jestem Tobą :P Na 100% jednak nie chodzi o zaśmiecanie foruma.

Ta kłót... przepraszam, "kulturalna wymiana zdań i argumentów" nie zmienia faktu że nie nadajesz się do pisania tego typu rzeczy tak samo jak ja. Z tym że ja zrobiłbym tak z 90% błędów orto- i z 50% błędów gramatycznych mniej. No i to wsparcie "kolegi" (o ile nie multikonta :caleb: ) nie wyjdzie Ci na zdrowie, uwierz mi. Najpierw przeczytaj to co napisałeś i popraw nieścisłości, następnie wklej to do worda (albo do posta, zależy jak dla Ciebie jest przejrzyściej) i sprawdź błędy. To je dobra porada, tego nie ulepszysz.

P.S. Tak, tę poradę (tylko nie "tą" poradę bo bym się zdenerwował) napisałem po to żeby nie było większego offtopu. Owijam w bawełnę jak Ty, nie wiem czy jest to aż tak fajne...
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Postprzez majorek22 w 02 Lis 2013, 19:45

Może nie powinienem się wypowiadać, bo sam jestem neofitą w temacie opowiadań, ale przemyślenie opowiadania by nie zaszkodziło. I trochę logiki, bo ona w tekście nie występuje. Błędów wytykał nie będę, bo poprzednicy byli tak uprzejmi, że już to uczyli. Mała rada. Gdy ja zaczynałem skrobać opowiadania, odkładałem je na później, żeby przeczytać na spokojnie. Rób to samo.
A przy poście Universal bawiłem się lepiej niż przy samym opowiadaniu.
Wilk Morski Klanu Espadre
Awatar użytkownika
majorek22
Stalker

Dołączenie: 28 Cze 2011, 15:37
Ostatnio był: 07 Cze 2014, 13:12
Miejscowość: Limańsk
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 7

Postprzez T-man w 02 Lis 2013, 20:00

RadekNioch napisał(a):Wiedziałem że zabierzesz kozaka, że wyjedziesz z gębą...

Za to wiem też że żeby mieć multikonto wcale nie musi być ten sam adres IP. Wystarczy że masz dwie sieci w domu albo np. coś w rodzaju TOR-a. Może i kolega, ale zachwalacie się jak możecie...

Zachowanie 10-latka, "geniuszu", "dla twojej wiadomości"... I dlaczego dajesz entery co zdanie jak kiedyś Woland? Nie wygląda to ładnie. Pomijam że nie ma polskich znaków, może piszesz z urządzenia mobilnego.

EDIT: Zapomniałbym - fajnie że boisz się hejtu ze strony innych i dlatego chciałbyś żeby temat był zamknięty.

Tyle że on w przeciwieństwie do Ciebie próbował zrobić coś kreatywnego a Ty cały czas te swoje insynuacje. A co do ortografii to akurat Ty nie jesteś w tej kwestii autorytetem. To że ustępuje głupszemu nie znaczy że jest tchórzem. A co do tematu to autor się starał ale żeby coś wyszło musi sporo popracować, nie jest jednak tak tragicznie.
T-man

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez Gizbarus w 02 Lis 2013, 20:12

Won z tymi rozmowami o dupie Maryni w temacie, który nie jest do tego przeznaczony, gimbusy. Jak nie macie nic do powiedzenia o samym opowiadaniu, to zawrzeć japy i won do nauki na poniedziałek do szkoły, zamiast robić w temacie jeszcze większy syf, niż już jest.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez RadekNioch w 02 Lis 2013, 20:15

Autorytetem nie jestem, ale przyznaj że przez wszystkie swoje posty nie zrobiłem więcej niż z 5 błędów, z resztą tylko przez ogólne zamulenie i nie spoglądanie na czerwone "podkreślajki". Skoro chce zrobić coś kreatywnego, to powinno mu zależeć na tym żeby było to idealne, rozumiem nieścisłości logiczne, fabularne, gramatyka... ale błędy orto są podkreślane i zwraca się na nie uwagę. To że lubię się kłó... wymieniać argumenty to moja sprawa, pracuję nad tym, nie obrażam nikogo tylko spokojnie mówię co chcę powiedzieć. Ale jak ktoś zaczyna mnie denerwować to muszę trochę popisać. Niestety.

Co do ustępowania głupszemu - ja przynajmniej nie próbowałem wciskać kitu, jak on z podziękowaniem za uwagę i opuszczaniem tematu... nie mówię że nie jestem głupi bo jestem, ale sam nie wiem czy powiedziałbym to przy takim porównaniu.

EDIT: Okej, widzę że staje się to denerwujące więc sam już planuję o tym nie pisać, za to przynajmniej mam powód...

CZYTAĆ TEKST KTÓRY DODAŁEM W EDYCJI, DO CHOLERY! JUŻ MI 3 OSOBY ZABRAŁY KOZAKA BO NIE ZOBACZYŁY MOJEGO DOPISKU!
Ostatnio edytowany przez RadekNioch, 03 Lis 2013, 14:38, edytowano w sumie 1 raz

Za ten post RadekNioch otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Gizbarus, Gość, Pangia.
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Postprzez Pawel680 w 02 Lis 2013, 21:30

Fields, mnie podoba się opowiadanie, może nie jest tam zaraz jakieś super, mega, extra zaj*biste (sorka za wulgaryzm) ale mnie się zwyczajnie po prostu podoba, zastanawiam się co będzie dalej, jak to się potoczy, co się stanie. Znamy się przecież ile czasu... Wiesz, że ja potrafię być szczery do bólu, wobec każdego ;)
Zamieszkam w pustym bloku... Będę na szczycie młynku... Znajdę się w mieście, i w elektrowni - w samym sercu skażonego świata... *_*
Awatar użytkownika
Pawel680
Kot

Dołączenie: 12 Wrz 2013, 20:55
Ostatnio był: 12 Paź 2014, 20:04
Miejscowość: Prypeć
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 2

Postprzez Red Liquishert w 02 Lis 2013, 22:13

Fabuła w stylu "ło Jezu, jak mi ciężko na tej Ukrainie/ w Rosji/ w Polsce, wyjadę do Zony, tam będzie mi lepiej, matulka nie żyje, ociec się zapił... nie no, pieprzę to, wyjadę do Strefy, nic o niej nie wiem, jest tam pewnie ciężko, ale ch*j z tym, bo tak mi ciężko na tej Ukrainie/ w Rosji / w Polsce...". Multum błędów w dwóch zdaniach. El Mariachi jako stalker. Uśmiechnięty Wilczuś dający "nowemu kawałkowi mięska" spluwę, żarcie i wiedzę z uśmiechem na ustach, całkiem za friko. Kolejny gość, który bierze się za opowiadanie, a nie zna nawet stosunku rubel-złoty i aktualnej ukraińskiej waluty. Dno i metr mułu.
Bydlę z pana, panie Red
Awatar użytkownika
Red Liquishert
Łowca

Dołączenie: 07 Sty 2010, 16:13
Ostatnio był: 16 Gru 2021, 16:32
Miejscowość: Chuj wie, Polska Ź
Kozaki: 167

Postprzez KOSHI w 02 Lis 2013, 22:24

Opowiadanie było okrutne, że aż zęby bolały przy czytaniu, ale chłop miał przynajmniej jaja i się przyznał, że odpie*dolił kaszan i stwierdził, iż nie będzie pisał dalej, za co chwała mu. Universal podsumował tekst kompleksowo, choć stwierdzenie echelona w sumie i tak załatwia sprawę, bo po co się zbędnie rozpisywać. Leci Kozak dla autora za odwagę powiedzenia: tak, napisałem knota.
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 23 Lis 2024, 06:46
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 649

Postprzez Soviet w 05 Lis 2013, 19:49

Nie kućcie się.
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image

Za ten post Soviet otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive KOSHI,
Negative Gorianov.
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 04 Gru 2024, 20:12
Miejscowość: Wow
Kozaki: 787

PoprzedniaNastępna

Powróć do O-powieści w odcinkach

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 29 gości