[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Kamandir w 24 Paź 2013, 13:18

Kurdę, to nie wiem, czemu nie działa. Wszystkie teksty nadal eng.

Aha- jeszcze teraz wpakowałem foldery z basic z Quick fixa. Skopiowałem pliki z spolszczenia, które powinny je zastąpić ale to nic nie daje.

Albo ja to robię źle (najpewniej)

EDIT: Trikster- Teraz jest. Źle zrozumiałem to co napisali. Ciągle pakowałem to do głownego folderu, a to jednak miało iść do gamedata.

Dzięki wielkie i masz Kozaka.
Ostatnio edytowany przez Kamandir 24 Paź 2013, 13:31, edytowano w sumie 2 razy
"Bo w Zonie nigdy, oj nigdy nie wie się, czy się ustrzeli mutasa, czy może on ciebie zje"
Awatar użytkownika
Kamandir
Kot

Dołączenie: 20 Paź 2013, 20:43
Ostatnio był: 24 Sie 2020, 12:36
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 6

Reklamy Google

Postprzez Trikster w 24 Paź 2013, 13:25

Nie wypakowujesz zawartości gamedaty ze spolszczenia, tylko samą gamedatę przenosisz tam, gdzie w grze znajduje się folder "Gamedata" tak, żebyś kopiował "Gamedata" do "Gamedata". Powinno pojawić się okienko z możliwością podmiany plików; jeśli go nie ma, robisz coś źle.

Za ten post Trikster otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Kamandir.
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 22:18
Kozaki: 188

Postprzez Red Liquishert w 24 Paź 2013, 13:52

Kolejne pytanie - na moddb widziałem screena, na którym gracz siedział przy ognisku jak każdy stalker, nie kucając, a właśnie siedząc - jest to możliwe?
Bydlę z pana, panie Red
Awatar użytkownika
Red Liquishert
Łowca

Dołączenie: 07 Sty 2010, 16:13
Ostatnio był: 16 Gru 2021, 16:32
Miejscowość: Chuj wie, Polska Ź
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 167

Postprzez Trikster w 24 Paź 2013, 13:58

W skrócie: nie. Chodzi Ci zapewne o tego screena:
http://www.moddb.com/mods/stalker-miser ... e#imagebox
tyle że on - najpewniej - został zrobiony w trybie "spectator".
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Postprzez Red Liquishert w 24 Paź 2013, 15:48

Smutne :(
Wracając do poprzedniego pytania, da radę zrobić tak, aby bodajże manierka z wodą miała np. 5 użyć, butelka wódki 10, a - dajmy na to - pęto kiełbasy 3? W grze jest parę przedmiotów, które mogą być używane więcej niż jeden raz - racje żywnościowe ukraińskie i amerykańskie MRE, przynajmniej tyle widziałem.
Bydlę z pana, panie Red
Awatar użytkownika
Red Liquishert
Łowca

Postprzez Trikster w 24 Paź 2013, 16:14

No, nic na to nie poradzę. :)

Co do przedmiotów wielokrotnego użytku: tak, da się, ale najpewniej tego nie będziemy robić z tego względu, że mogłoby to za bardzo ułatwić rozgrywkę. Co prawda dałoby się te problemy z balansem załatwić poprzez zmianę ceny i możliwości spawnu, ale na ten moment zostanie jak jest. Może w przyszłości, kto wie. :)
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Postprzez Red Liquishert w 24 Paź 2013, 19:08

Czy ja wiem, czy ułatwić? Gdyby odpowiednio to zbalansować (wyższa cena za dany produkt wielokrotnego użytku) to myślę, że bardzo urealniło by to rozgrywkę :)
I błagam, jeśli zechcecie kiedykolwiek wywalić system, w którym bohater rozkłada śpiwór na podłodze, a dopiero potem można się na nim przespać to... nie róbcie tego, bo to niesamowicie dodaje klimatu :) . Sam śpię nie w głównym pokoju sypialnym na Skadowsku, tylko rozłożyłem sobie śpiwór obok skrytki - miooodnie to wygląda, a i klimatu dodaje.

I gdzie snajper ma znaleźć te cholerne narzędzia w Tartaku?! :/
Bydlę z pana, panie Red
Awatar użytkownika
Red Liquishert
Łowca

Postprzez Kamandir w 24 Paź 2013, 19:22

Pograłem ponad godzinkę, zbadałem jedno miejsce katastrofy i zrobiłem jedno zadanie.

Jednak już mam problem ze zdrowiem. Mój wojak chyba ciągle chce papu, bo wystarczy pochodzic kilkanaście minut i juz pojawia się ikonka, a zdrowie zaczyna spadać. Ceny żarełka są wysokie, a ja się wykosztowałem na kilka niezbędnych rzeczy.

Nie jestem jakimś tam lamerem, bo lubię gry trudne, ale to jest gorsze niż sławetne Dark Souls (moze ktoś kojarzy, skończyłem to, co łatwe nie było)

Więc bez ogródek pytam o możliwość zmniejszenia poziomu trudności, czy choćby wydłużenie paska życia. Podobno da sie ułatwic grę, edytując odpowiednie pliki.

Mod jest PRO, tylko z tym poziomem trudności trochę dla mnie przegięli.
"Bo w Zonie nigdy, oj nigdy nie wie się, czy się ustrzeli mutasa, czy może on ciebie zje"
Awatar użytkownika
Kamandir
Kot

Postprzez Trikster w 24 Paź 2013, 20:01

Red:
Nie mówię, że pod kątem balansu jest to niemożliwe, chodzi raczej o to, że mamy pilniejsze rzeczy na głowie. A jest tego sporo - patch 2.1 (już nie 2.03) przyniesie naprawdę sporo nowych rzeczy, ale te trzeba wpierw zrobić. :)

Kamandir:
Najzwyczajniej w świecie źle grasz (to nie przytyk w stosunku do Ciebie, raczej stwierdzenie faktu). Odsyłam Cię do trzech źródeł, w których zawarte są przydatne informacje:
http://www.miserymod.com/?page_id=71
http://www.moddb.com/members/loner85/blogs
http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... =176117454
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Postprzez Red Liquishert w 24 Paź 2013, 20:36

Kamandir - wojakiem też jednak trzeba grać "z rozmysłem", bo jest troszku... miękki, jeśli chodzi o surwajwal :) . Ja gram snajperem, o ósmej wychodzę z bazy na chodki, teraz w grze mam dwudziestą pierwszą, a mój strelok jeszcze się o żarcie nie upominał, ze snem jest podobnie :). Jeśli chodzi o kasę, załatw Pogłębiarkę, potem - w miarę możliwości - rozwal najebników w Oczyszczalni - kasy nieco zarobisz, Zaginionych Stalkerów też warto w miarę szybko zrobić.
Bydlę z pana, panie Red
Awatar użytkownika
Red Liquishert
Łowca

Postprzez Kamandir w 24 Paź 2013, 22:02

Spróbuję grać tym Snajperem.
Pierwszy wydatek to latarka czołowa, amunicja i trochę żarcia. W końcu to ogarnę.

Chyba, że na początku lepiej kupić coś innego? Jako wojak, zaraz na początku spotkałem grupkę i od jednego z nich kupiłem PDA.

Aha- normalnie, latarka ręczna jest pod klawiszem C, mimo, iż jest tam przypisany Wykrywacz anomalii. Pod L jest czołowa.
Awatar użytkownika
Kamandir
Kot

Postprzez Red Liquishert w 24 Paź 2013, 22:25

Zaraz... po co kupowałeś PDA? Chyba masz je od razu w eq? Latarka czołowa na razie nie jest ci potrzebna - zadbaj o wykonanie Pogłębiarki, potem zatroszcz się o K98k lub o M14 DMR. Jako śrutówkę polecam ci Mossberga Mavericka, ładnie zombasy kosi :) . Wiem, bo niedawno miałem małą "Mleczarnię" (pozdro dla czytelników Ołowianego Świtu) w Tartaku :) . Przyda ci się też kombinezon "Świt", ale to wszystko to temat na dalsze plany. Na razie masz sporo rzeczy do życia przydatnych. Dosłownie minimalną ilość żarcia możesz kupić, medykamenty znajdziesz u medyka - leżą w jego pokoju. Zrób od razu linię questów dla Samotników/Bandytów (wiesz, Szewczenko i tak dalej), w Leśniczówce znajdziesz narzędzia dla Kardana i plecak z zestawem do naprawy większej broni małokalibrowej - Brodacz oferuje za to dziesięć i pół tysiąca rubli (!) . Przyda ci się. Pogłębiarka to dwanaście tysięcy zysku, linia fabularna (przynajmniej samotników) to około dwudziestu tysięcy, zyski ze sprzedaży łupów oszacujmy szczodrze na około pięciu tysięcy. Na wydatki własne jednak te pięć tysi odejmijmy. W sumie daje to nam około czterdziestu pięciu tysięcy. Wbrew pozorom to jeszcze nie fortuna, ale średniozaawansowany początek powinno ci wystarczyć. Jeśli potrzebujesz pomocy w grze snajperem - pisz, pomogę :)
Bydlę z pana, panie Red
Awatar użytkownika
Red Liquishert
Łowca

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości