[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Sezar w 23 Paź 2013, 13:33

Masz na myśli save przez konsolę ? Jeśli tak to robiłem takie. I to często. A jeśli nie takie to poszukam jeszcze raz tego o czym mówisz możliwe że coś przegapiłem.
Sezar
Kot

Dołączenie: 19 Gru 2012, 18:08
Ostatnio był: 06 Sty 2014, 22:54
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: -1

Reklamy Google

Postprzez Trikster w 23 Paź 2013, 14:10

Tak, chodzi mi o sejwy przez konsolę. Polecam w takim razie poczekać na patcha nr 3, mod będzie znacznie stabilniejszy, choć nowa gra będzie raczej wymagana.
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 22:18
Kozaki: 188

Postprzez Sezar w 23 Paź 2013, 14:32

No trudno najwyżej zacznę od nowa po wydaniu patcha 3. Już wiadomo kiedy mniej więcej zostanie wypuszczony? Możliwe że jak bym się nie bawił w polowania i zbieractwo to bym dawno moda ukończył. Ale wiadomo tak to se można przejść w kilka godzin. A ja wolę powoli delektować się modem i eksplorować metr po metrze mutant po mutancie itd. O zabawach z dużą ilością materiałów wybuchowych z kilkoma pseudo olbrzymami nie wspomnę. Właśnie wysadziłem wszystkie śpiące pijawki 4 butle z gazem 1 kanister 2 miny rzut granatem i w nogi. Niestety muszę se darować bo mi zalicza od razu misję z zagazowaniem pijawek ;D. No i przykra niespodzianka na wyjście z tunelu z sejvami ale co tam czekam na 3 patcha i do dzieła. ;)
Sezar
Kot

Postprzez Ashenmoor666 w 23 Paź 2013, 16:28

Zaton bez wysypu gry, Jupiter pojedyncze bugi, ledwo wlazłem do Prypeci i takie oto cudo po wyjściu na kilka/kilkanaście metrów od pralni:

Kod: Zaznacz wszystko
 FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CInifile::r_section
[error]File          : D:\prog_repository\sources\trunk\xrCore\Xr_ini.cpp
[error]Line          : 502
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : Can't open section 'duty_hunter_night_simulation_squad_pripyat_hostile'. Please attach [*.ini_log] file to your bug report

stack trace:

Ma ktoś jakiś pomysł?
"I didn't come to play. I came to win."
Awatar użytkownika
Ashenmoor666
Stalker

Dołączenie: 17 Lut 2010, 10:06
Ostatnio był: 21 Gru 2016, 17:44
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 9

Postprzez Gizbarus w 23 Paź 2013, 18:37

Miałem to samo - ponoć wynika z faktu nie wgrania po kolei wszystkich łatek i patchów, jeśli dobrze pamiętam.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Sezar w 23 Paź 2013, 19:30

Przydało by się aby w 3 patchu było wszystko co trzeba wpakowane bo namnożyło się tych fixów już trochę.
Sezar
Kot

Postprzez Kamandir w 23 Paź 2013, 20:26

Tylko nie bijcie, bo przeszukiwać tyle stron mi się nie chce.

Na modzie Complete sie zawiodłem i chcę pobrać mod Misery. Podobno da sie z niego mieć wszystko*, bez tego poziomu trudności.

I tu mam dwa pytania:

1. Czy na komputer: Intel i5 3,2 GHZ (proc dwurdzeniowy), GeForce GTX 460 1 GB, 6 GB RAM, Windows 7 jest sens to ściągać?

2. Czy da się go ściągać tak, żeby w razie przerwania pobierania, dało się wznowić? (Jak pobieranie na steamie czy torrentach) Mój net jest kapryśny (i- nie ukrywając tego- słaby), mod podobno trochę waży, a przerwanie pobierania mając go 98% nie byłoby miłe.

*zależy mi na grafice, broniach i aktywnym HUDzie (widok obrysu maski)
"Bo w Zonie nigdy, oj nigdy nie wie się, czy się ustrzeli mutasa, czy może on ciebie zje"
Awatar użytkownika
Kamandir
Kot

Dołączenie: 20 Paź 2013, 20:43
Ostatnio był: 24 Sie 2020, 12:36
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 6

Postprzez Pangia w 23 Paź 2013, 20:53

Kamandir napisał(a):1. Czy na komputer: Intel i5 3,2 GHZ (proc dwurdzeniowy), GeForce GTX 460 1 GB, 6 GB RAM, Windows 7 jest sens to ściągać?

Tak, właściwie to jeśli Complete działał Ci płynnie, to Misery też nie powinno mieć problemów z płynnością.

2. Czy da się go ściągać tak, żeby w razie przerwania pobierania, dało się wznowić? (Jak pobieranie na steamie czy torrentach) Mój net jest kapryśny (i- nie ukrywając tego- słaby), mod podobno trochę waży, a przerwanie pobierania mając go 98% nie byłoby miłe.

Jak se zapuścisz jakiś menadżer pobierania, to tak.

*zależy mi na grafice, broniach i aktywnym HUDzie (widok obrysu maski)

Są osobno mody na grafikę (kluczowe słowa: Atmosfear, Absolute Nature), Dinamic HUD i trochę zestawów broni (zestaw od R. Populika, gosuke weapon mod, ja też ostatnio wrzuciłem Glocka i Stieczkina)
Jak sam widzisz, Misery jest dość kapryśne, jeśli chodzi o stabilność i być może lepiej byłoby poczekać, aż wydadzą tego trzeciego patcha stabilizującego grę, bo na razie to sam widzisz, co się dzieje u niektórych.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Kamandir w 23 Paź 2013, 21:20

Tylko, ze ten Dinamic HUD mi nie działa. Skopiowałem pliki i dalej nic.

Spróbuję najwyzej z tym Misery.

W jakiej kolejności to instalować? Bo poczytałem, ze są jakieś fixy itp.
"Bo w Zonie nigdy, oj nigdy nie wie się, czy się ustrzeli mutasa, czy może on ciebie zje"
Awatar użytkownika
Kamandir
Kot

Postprzez Red Liquishert w 23 Paź 2013, 22:36

Okej, mały poradnik instalacji:

1. Ściągasz Misery 2.0
2. Mod ma setupa, więc nie będziesz mieć raczej problemów z instalką
3. Ściągasz patch 2.0.2 plus Quick Fix - oba mają setupy
4. Ściągasz i instalujesz spolszczenie - wypakowujesz zawartość archiwum do folderu z grą i Misery 2.0.2 + QF
5. Grasz

Mam pytanie - da radę jakoś zwiększyć liczbę możliwych użyć żywności i picia, typu manierka z wodą - 5 użyć, konserwa - dwa użycia i tak dalej?

100 post :D
Ostatnio edytowany przez Red Liquishert, 24 Paź 2013, 13:51, edytowano w sumie 1 raz
Bydlę z pana, panie Red

Za ten post Red Liquishert otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Kamandir.
Awatar użytkownika
Red Liquishert
Łowca

Dołączenie: 07 Sty 2010, 16:13
Ostatnio był: 16 Gru 2021, 16:32
Miejscowość: Chuj wie, Polska Ź
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 167

Postprzez Kamandir w 24 Paź 2013, 12:48

Wszystko jest, ale spolszczenie nie działa.

Po kolei. Zainstalowałem mod, patch i fixa.

Spolszczenie wziąłem stąd:
http://www.miserymod.fora.pl/tlumaczeni ... -0,54.html

Według instrukcji, to co w spolszczeniu było w gamedata (foldery: class_diversity, configs, scripts, textures), skopiowałem DO GŁÓWNEGO FOLDERU z grą.
To co było w spolszczajacym fixie, skopiowałem do gamedata/scripts.

Czy jeszcze trzeba coś edytować?
Awatar użytkownika
Kamandir
Kot

Postprzez Red Liquishert w 24 Paź 2013, 13:07

Nie, nie musisz już nic edytować. Nie musiałeś kopiować poszczególnych plików. Wystarczyło wypakować od razu archiwa spolszczenia i fiksa do głównego folderu, przynajmniej ja tak zrobiłem :) . Powinno ci działać - będziesz mógł od dziś zbierać ciężko zarobione kopiejki na paczkę fajek, by się "odpromieniować", znaczy - grać :) .
Bydlę z pana, panie Red
Awatar użytkownika
Red Liquishert
Łowca

Dołączenie: 07 Sty 2010, 16:13
Ostatnio był: 16 Gru 2021, 16:32
Miejscowość: Chuj wie, Polska Ź
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 167

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości