Terminus napisał(a):1. Nie wyśmiewam każdego, ale jak ktoś pisze, że żyje "w strachu" w kraju w którym 89% społeczeństwa czuje się bezpiecznie, to mam powody podejrzewać, że to z osobami zalęknionymi, widzącymi tylko w broni remedium na swoje lęki, jest coś nie tak a nie z prawie całym społeczeństwem.
Badania „Aktualne problemy i wydarzenia” przeprowadzono w dniach 4-10 kwietnia 2013 roku na 1150-osobowej reprezentatywnej próbie losowej dorosłych mieszkańców Polski.
Grzechu300 napisał(a):Proszę, reformuj sobie policję, daj im czołgi, samoloty, bomby atomowe. Tu by trzeba wyciąć kadry do 0 i powołać ten organ na nowo, a nie go reformować. Policja to bardzo ważna służba, ale nie powinni przekraczać danych norm/ praw.
Wieloletnie doświadczenie badawcze skutkuje dobieraniem próby o liczebności 1000 respondentów, dla której maksymalny błąd pomiaru frakcji wynosi ok. 3%. Powiększanie tej próby ma ekonomiczne uzasadnienie w przypadku planowania analiz na różnych wydzielonych podpróbach (przykładowo kobiety i mężczyźni); zbadanie bowiem próby o liczebności 2000 wywiadów zmniejszy błąd pomiaru do poziomu nieco ponad 2%.
Nie no, na poważnie, z bronią człowiek czuje się bezpieczniej, a tu o samo poczucie chodzi - wiem, wyjedziesz mi zaraz z tekstem typu że nikt by nie zdążył broni wyjąc podczas napadu - tylko co z tego?
Omnibus napisał(a):Termi już udowodnił: statystyka pokazuje, że ilość przestępstw NIE SPADA wraz z szerszym dostępem do broni.
Skowoo napisał(a):Partia nie zgadza się z bronią? To wszystkich jej zwolenników wyślijmy do czubków! Pod płaszczykiem tolerancji narzućmy naszą wolę
Omnibus napisał(a):Udowodnienie komuś choroby psychicznej, to proces długi, skomplikowany. Wbrew powszechnej opini, NIE DA SIĘ zbadać kogoś, przez jeden test.W każdym razie, gdy badano Breivika, to (przed mordem) nic nie wyszło. Zdrowy, a jakiś czas potem, zabił bestialsko kilkudziesięciu ludzi, w tym dzieci.
Omnibus napisał(a):Soviet: Jakie kraje mam ci podać? Szwajcarie? To nie jest kraj, gdzie każdy może mieć broń, po to by strzelać w mniej, bądź bardziej uzasadnionych przypadkach, ale dlatego, że ma armię obywatelską, której mobilizację można przeprowadzić w 72 godzinki.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości