[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez SkullDagger w 02 Paź 2013, 21:20

Mam kilka pytań odnośnie solucji(?).
1. Chce wkręcić ten odział byłego monolitu ale obaj dowódcy (wolnosc, powinosc) twierdzą że nikt mnie tutaj nie zna i mi nie ufają. Tu domyślam się że musze jeszcze kilka misji dla nich wykonać.
2. Komu dać PDA tego z powinności co jest ta transakcja z bandytami (PDA morgana?), bo nie mam opcji u Szulgi.
3. Gdzie dorwać trzeci detektor Weles(mam dwa).
4. Gdzie znajde narzędzia dla snipera, neta przeszukałem nikt nie wie (wersja 2.0.2).
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 21 Lis 2024, 23:39
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Reklamy Google

Postprzez Pangia w 02 Paź 2013, 21:26

Co do 1. pytania, to w wanilii musiałeś znaleźć tego rannego kolesia przy kamieniołomach i nagadać któremuś z szefów o Flincie vel Sroce. To zwykle wystarczało, ewentualnie sprzedawało się jeszcze któremuś PDA Morgana, jak dalej były problemy. O ile pamiętam z przebiegu tematu, w tym aspekcie Misery chyba nic nie zmieniało.
A PDA Morgana poza Szulgą to możesz dać Lokiemu albo Sowie na Skadowsku. To też chyba się nie zmieniło w modzie.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez SkullDagger w 02 Paź 2013, 21:34

Flint już został odprowadzony do domu (if you know what i mean) ale dalej nie ma dialogu o PDA, a przywódcy dalej mi nie ufają. Mod chyba utrudnił tą sprawe.
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Postprzez Ashenmoor666 w 02 Paź 2013, 21:35

Jest pewna opcja na 3 weles: Czasem Topol i ekipa stalkerów-badaczy sobie ginie, np. podczas ataku nibyolbrzyma albo cuś. wtedy występuje opcja dialogowa o znalezieniu ekipy zastępczej do laboratorium. Ja zaproponowałem Lokiemu by wystawił ludzi i w nagrodę jest właśnie trzeci weles. Ktoś pisał wcześniej ze po dojściu do prypeci można kupić u handlarzy.
"I didn't come to play. I came to win."
Awatar użytkownika
Ashenmoor666
Stalker

Dołączenie: 17 Lut 2010, 10:06
Ostatnio był: 21 Gru 2016, 17:44
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 9

Postprzez Pangia w 02 Paź 2013, 21:53

SkullDagger napisał(a):Flint już został odprowadzony do domu (if you know what i mean)

Znaczy się ja to bym rozumiał, że sprzedałeś go Goncie :P A wtedy nici z questu z Monolitem, bo zostało Ci tylko PDA Taczenki (a potrzebujesz do tego Swaroga, którego nie masz, bo dopiero szukasz 3. Welesa).
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez SkullDagger w 02 Paź 2013, 22:04

Powiedziałem o Goncie szefowi Wolności, a ten powiedział ze się nim zajma. A o Monoliciarzy ciągle pytam szefa Powinności bo chce do nich "dołączyc".
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Postprzez Pangia w 02 Paź 2013, 22:15

O Sroce, nie Goncie.
I wciąż nie wiesz, czemu nie możesz ich przyjąć? Musisz sobie zaskarbić przychylność jednej frakcji, nie wszystkich naraz. Jak zaczynasz pomagać Wolności, to pomagaj im do końca. Jak Powinności, to tylko im. Inaczej to nie ma sensu, bo w wanilii później Hawajczyk sprzedaje gówno, a nie ekwipunek. W Misery pewnie jest inaczej pod tym względem, ale na pewno nic nie zyskasz, grając na dwa fronty.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez MetalowyStalker w 03 Paź 2013, 09:51

Kod: Zaznacz wszystko

FATAL ERROR

[error]Expression    : !phrase_dialog->m_PhraseVector.empty()
[error]Function      : CPhraseDialog::SayPhrase
[error]File          : D:\prog_repository\sources\trunk\xrGame\PhraseDialog.cpp
[error]Line          : 146
[error]Description   : No available phrase to say, dialog[zat_b106_stalker_gonta_start]

Crash przy rozmowie z gontą po znalezieniu sroki nie jest to zadanie główne to je mogę pominąć ale chciałbym je zakończyć zawsze troche rubli do kieszeni i osiagniecie

druga sprawa tyczy się obsługi broni i pancerzy, grając zwiadowcą chce kupić snajperke, pytanie czy warto? czy to że jest obsługa mierna przekłada sie na celność itd?

trzecia tyczy się pogody, co zrobić by usunąć mgłę czasami jest aż tak obrzydliwa

:

Image

mgłą tego nie nazwe wygląda to obrzydliwie, jak koniec mapy....

jak ją usunąć i zmienić pogodę by non stop było pogodnie (wtedy gra chodzi płynniej)

to ostatnie interesuje mnie najbardziej. Pozdrawiam
Image

O ciemności, jeśli tylko w Twych ramionach spocząć mógłbym
Na chwilę i z doczesnymi oczami
Ujrzeć Twój gasnący uśmiech
Awatar użytkownika
MetalowyStalker
Stalker

Dołączenie: 27 Mar 2013, 10:27
Ostatnio był: 18 Cze 2017, 21:16
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 12

Postprzez Trikster w 03 Paź 2013, 10:11

Problem z Gontą był w vanilli, w części modów i przeszedł też do Misery. Powinien zostać usunięty z quick fixie do patcha nr 2, ale u części userów występuje nadal. Za bardzo nic się z tym nie da zrobić na ten moment, może znajdziemy przyczynę w patchu nr 3.
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 22:18
Kozaki: 188

Postprzez SkullDagger w 03 Paź 2013, 11:46

Wybaczcie troche pomieszałem. PDA Morgana miałem ciagle w skrytce a nosiłem jakieś inne, stąd nie było opcji dialogowej. Teraz już wszystko gra: jestem przyjacielem powinności, mam lepsze fanty u handlarzy. Teraz dorwałem Oaze i porobiłem zadania dla naukowców i mogłem od nich kupić 3 welesa.
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Postprzez Trikster w 03 Paź 2013, 12:52

Tutaj fajne porady do Misery 2.0:
http://www.moddb.com/members/loner85/bl ... 20-survive

I przypominam, że wszelkie uwagi do tłumaczenia można zgłaszać na naszym forum:
http://www.miserymod.fora.pl/
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 22:18
Kozaki: 188

Postprzez MetalowyStalker w 03 Paź 2013, 15:24

ehh.. kolejny błąd. Tym razem uniemożliwiający dalsze granie... Mam kombinezon ekolog za ponad 80 tys rubli i oddział wano i żołnierza Gdy ide do zulusa mowi bym znalazł sobie kombinezon pomimo tego że mam go na sobie. :facepalm:
Image

O ciemności, jeśli tylko w Twych ramionach spocząć mógłbym
Na chwilę i z doczesnymi oczami
Ujrzeć Twój gasnący uśmiech

Za ten post MetalowyStalker otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive SkullDagger, smok61,
Negative mayer99.
Awatar użytkownika
MetalowyStalker
Stalker

Dołączenie: 27 Mar 2013, 10:27
Ostatnio był: 18 Cze 2017, 21:16