[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez trojanuch w 25 Sie 2013, 09:05

QUICK SAVE został re-uploadowany i teraz nie będzie się wywalał przy próbie wczytania seve'a.

Sorry za zamieszanie :)

viewtopic.php?p=262679#p262679
Image
Crazy Misery Brewer
Awatar użytkownika
trojanuch
Modder

Dołączenie: 17 Gru 2007, 07:31
Ostatnio był: 03 Lis 2021, 13:37
Miejscowość: Łódź
Kozaki: 160

Reklamy Google

Postprzez Shael w 25 Sie 2013, 09:28

Mam takie pytanko, na Waszej stronie wyczytałem że planujecie również wersję dła słabszych PC, czy to prawda? jeśli tak, to kiedy miałoby to miejsce?
Chodzi tylko o grafikę czy coś jeszcze?
A i czy możliwe jest przeniesienie tego oddychającego huda (wraz z tymi rozmytymi krawędziami), oraz kilku innych pierdół do Misery 1?
Image
Awatar użytkownika
Shael
Stalker

Dołączenie: 05 Paź 2009, 15:24
Ostatnio był: 01 Mar 2020, 09:23
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 1

Postprzez WowanBardzoZły w 25 Sie 2013, 09:44

Voldi napisał(a):Dodatkowo problem jest taki, że co patch, to wchodzi coś nowego. I gdybyśmy wydali tłumaczenie przed patchem 2.0.2, trzeba by było też dodać patcha do tłumaczenia. Więc w sumie co uporamy się z jedną sprawą, to wychodzi patch i roboty przybywa.

Bez spiny! Pacze jeszcze będą pewnie wychodzić, więc roboty wam przybędzie. Nie dziwiłbym się, gdybyśmy się doczekali wersji 2.0.3. czy cóś. Nie spieszcie się za bardzo, działajcie dokładnie i sumiennie aby zminimalizować szanse na wydawanie poprawek do spolszczenia. Jak dla mnie możecie pracować nad polonizacją nawet do października. Byleby dobrze robota była wykonana. Trzymam kciuki!
Dobra, a teraz wyskakuj z kasy, tylko tak bym ręce twoje widział. No już! Żywo!
Awatar użytkownika
WowanBardzoZły
Stalker

Dołączenie: 17 Sie 2013, 09:50
Ostatnio był: 28 Lis 2014, 19:31
Miejscowość: Kielce
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 4

Postprzez pan kozaq w 25 Sie 2013, 14:23

Za Misery wezmę się jak powstanie wersja na słabsze kompy.
Jak grałem, to mi się strasznie podoba- sam mod (moim zdaniem) mógłby wyjść zamiast Stalkera 2.
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
pan kozaq
Weteran

Dołączenie: 07 Mar 2012, 15:51
Ostatnio był: 16 Lis 2024, 18:05
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 43

Postprzez SkullDagger w 25 Sie 2013, 14:42

Wyszedł.
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 21 Lis 2024, 23:39
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez mati24300 w 25 Sie 2013, 17:34

Dobra sprawa wyjaśniona wszystko działa. Po zainstalowaniu quick fixa, który został poprawiony przez trojanucha wszystko ustało ;)
Awatar użytkownika
mati24300
Kot

Dołączenie: 10 Lis 2009, 19:01
Ostatnio był: 11 Maj 2024, 03:55
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 8

Postprzez Kortyzol w 25 Sie 2013, 18:35

Po zainstalowaniu nowego quickfixa dalej wywala z różnymi logami. Przeinstaluję wszystko na czysto i dam znać czy działa.

:

Kod: Zaznacz wszystko
stack trace:

0023:001506C0 xrCore.dll, str_container::dock()

[error][     126]    : Nie można odnaleźć określonego modułu.

:

FATAL ERROR

[error]Expression    : error handler is invoked!
[error]Function      : invalid_parameter_handler
[error]File          : D:\prog_repository\sources\trunk\xrCore\xrDebugNew.cpp
[error]Line          : 815
[error]Description   :

stack trace:

EDIT: Po przeinstalowaniu moda wszystko działa tak jak przed, czyli wywalają się zapisy z okolic Skadowska, a Jupiter działa jak natura chciała. Podczas przechodzenia z Jupitera do Zatonu wywala, a potrzebuję SEVY od Żwawego.

EDIT2: Przeinstalowałem po raz wtórny moda, nie instalując wersji 2.02 i ku mojemu pozytywnemu zaskoczeniu sejwy działają. Nie wiem co już robić, grać jakby 2.02 nie wyszło, czy czekać na jakiegoś fixa?
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec egestas diam ac dolor dapibus consectetur. Etiam iaculis accumsan leo. Suspendisse varius imperdiet adipiscing. Aliquam porttitor velit lacus, non feugiat arcu accumsan non. In vitae sapien in eros vestibulum aliquet. Sed turpis augue, semper vitae convallis non, luctus eget libero. Nullam quis magna mi. Morbi malesuada sem ut ligula viverra condimentum. Cras quis dolor id risus aliquet mattis mattis ut sapien. Duis ac vulputate risus. In tempus, arcu mattis semper tempor, odio tellus vehicula arcu, vitae luctus eros nisi eget eros. Nullam congue ligula sed odio vehicula aliquam. Suspendisse eleifend magna.
Awatar użytkownika
Kortyzol
Kot

Dołączenie: 07 Sty 2012, 23:29
Ostatnio był: 26 Cze 2016, 13:15
Kozaki: -3

Postprzez trojanuch w 25 Sie 2013, 19:36

Możesz podesłać mi te savy?
Image
Crazy Misery Brewer
Awatar użytkownika
trojanuch
Modder

Dołączenie: 17 Gru 2007, 07:31
Ostatnio był: 03 Lis 2021, 13:37
Miejscowość: Łódź
Kozaki: 160

Postprzez Rumcajs93 w 25 Sie 2013, 20:48

Ech, pierwsza próba przejścia w okolice Jupitera z Zatonu kończy się wylotem do puplitu
W logu człowiek widzi takie oto cudo:

FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CInifile::r_section
[error]File          : D:\prog_repository\sources\trunk\xrCore\Xr_ini.cpp
[error]Line          : 502
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : Can't open section 'stalker_hunter_day_simulation_squad_jupiter'. Please attach [*.ini_log] file to your bug report

Jakaś propozycja?
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Swierzbią Paluszki. Co ??
Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Dołączenie: 22 Lip 2011, 19:32
Ostatnio był: 19 Lut 2023, 12:57
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 86

Postprzez Authentic96 w 25 Sie 2013, 22:05

@Rumcajs93 : też mnie wywalało jak chciałem przejść z Zatonu to Jupitera, ale bodajże po zainstalowaniu patcha 2.0.2 i jakiegoś QF wszystko działało poprawnie. + zainstalowałem sobie te mniejsze tekstury, płynniej chodzi. Aż dziw bierze kurde, vanilka na maxa popylała, trochę mi głupio, że muszę tak kombinować z tymi detalami.. :P
Тільки в зоні зустріти справжніх чоловіків.
Awatar użytkownika
Authentic96
Stalker

Dołączenie: 31 Lip 2013, 09:38
Ostatnio był: 14 Kwi 2016, 17:46
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 0

Postprzez Rumcajs93 w 25 Sie 2013, 22:21

No tylko właśnie ja już mam zainstalowany QF 2.0.1 i QF 2.0.2 :)
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Swierzbią Paluszki. Co ??
Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Dołączenie: 22 Lip 2011, 19:32
Ostatnio był: 19 Lut 2023, 12:57
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 86

Postprzez Authentic96 w 25 Sie 2013, 22:36

Nawet sobie nie wyobrażasz jaki ja miałem kosmos w error logu jak mnie wywalało podczas przechodzenia do Jupitera.. :D Wyświetlało mi, że mi brakowało z 30 plików, a po patchu się wszystko ogarnęło. Grałeś od wersji 2.0? Instalowałeś patche kompatybilne z poprzednimi zapisami? Spróbuj jeszcze wziąć wszystkie detale na minimum, mi w niektórych przypadkach pomogło. Myślę, że najlepiej pobiegaj jeszcze po Zatonie dopóki nie będzie Trojanucha, na pewno będzie wiedział więcej na ten temat, niż ja. Wiesz, z tego co ja wyczytałem z Twojego loga, to jakiś plik Ci się pokrzaczył, lub coś w ten deseń. Serio w pierwszej kolejności obniż wszystko do absolutnego MINIMUM (oprócz rozdzielczości), a jak to nie pomoże, to poczekaj aż ktoś mądrzejszy udzieli Ci odpowiedzi, bo szkoda grać od nowa, jak może wcale nie pomoże, a szkoda grać od nowa. ;)
Тільки в зоні зустріти справжніх чоловіків.
Awatar użytkownika
Authentic96
Stalker

Dołączenie: 31 Lip 2013, 09:38
Ostatnio był: 14 Kwi 2016, 17:46
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 0

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości