[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez WowanBardzoZły w 23 Sie 2013, 10:26

Chciałbym sobie trochę zwiększyć przybliżenie lunety na broni Ryś(Dragunov SWD Lynx). Obecnie maksimum wynosi x6 ja chciałbym co najmniej dwa razy tyle. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć ,w którym pliku i co konkretnie mam zmienić? Szukałem w gamedata/configs/weapons ale nie znalazłem pliku odpowiadającego za opcje broni od żwawego.
Z góry dzięki!
Dobra, a teraz wyskakuj z kasy, tylko tak bym ręce twoje widział. No już! Żywo!
Awatar użytkownika
WowanBardzoZły
Stalker

Dołączenie: 17 Sie 2013, 09:50
Ostatnio był: 28 Lis 2014, 19:31
Miejscowość: Kielce
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 4

Reklamy Google

Postprzez mayer99 w 23 Sie 2013, 10:29

Ale DJCycu po mnie pojechałeś uuuuuu ;). To ja sie usprawiedliwię odrobine. Grałem z patchem kompatybilnym z save'ami świadomy gorszej stabilności. Zacząłem grę w trybie dark road.... I naprawdę było cieżko. Każda walka, misja, spacer po zonie były nie lada wyzwaniem. Po jakimś czasie zdobyłem porządny ekwipunek, bronie i zwyczajnie nie chciałem zaczynać tej męki od nowa.... Niestety niestabilność patcha kompatybilnego z save'ami i tak mnie do tego zmusiła. Wczoraj zacząłem grać od nowa, snajperem w normalnym trybie....i gra wydaje sie być banalnie prosta. Po misji w lesniczowce zdobyłem h@kG36 z granatnikiem, mam juz kombinezon Swit i niezłe inne gadżety. W porównaniu do gry bez patcha jest to istne przedszkole, nie wspominając juz o zachowaniu wrogich NPC's np. Jeśli ktoś poczuł sie urażony moimi postami to...trudno...ale uważam, ze po to jest forum żeby dzielić sie swoimi spostrzeżeniami i wrażeniami z innymi. Zwłaszcza ze przeglądają je twórcy moda Misery, który w moim odczuciu jest najbliższy mojego "wymarzonego" Stalkera. PERIOD.
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2011, 12:22
Ostatnio był: 23 Paź 2024, 10:24
Miejscowość: 3miasto
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 41

Postprzez Noker w 23 Sie 2013, 10:56

co oznacza taka jak magazynek z prawej strony ikonka w hudzie w misery ?i zabiera mi chyba przez nią życie i nie wiem co ona oznacza
Awatar użytkownika
Noker
Kot

Dołączenie: 01 Lut 2010, 18:43
Ostatnio był: 24 Sie 2013, 10:54
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 0

Postprzez n1ck w 23 Sie 2013, 10:59

WowanBardzoZły napisał(a):Chciałbym sobie trochę zwiększyć przybliżenie lunety na broni Ryś(Dragunov SWD Lynx). Obecnie maksimum wynosi x6 ja chciałbym co najmniej dwa razy tyle. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć ,w którym pliku i co konkretnie mam zmienić? Szukałem w gamedata/configs/weapons ale nie znalazłem pliku odpowiadającego za opcje broni od żwawego.
Z góry dzięki!

Wejdź w gamedata/configs/weapons/upgrades, otwórz plik w_svd_up.ltx i znajdź tam sekcję [up_sect_fourta_svd]. Będziesz tam miał linijkę scope_zoom_factor = -11. Zmień wartość na np. -22. Teraz po ulepszeniu celownika na 6x (w modzie to jest jakieś 4,5x) będziesz miał powiększenie 8x.

Za ten post n1ck otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive WowanBardzoZły.
Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

Dołączenie: 05 Lis 2011, 09:06
Ostatnio był: 16 Gru 2019, 15:04
Ulubiona broń: Kora-919

Postprzez mayer99 w 23 Sie 2013, 11:01

GŁÓD brachu...majora zaglodziłeś pewnie i powoli kona... ;)
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2011, 12:22
Ostatnio był: 23 Paź 2024, 10:24
Miejscowość: 3miasto
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI

Postprzez Noker w 23 Sie 2013, 11:04

prosze mi powiedziec co oznaczaja te małe ikonki po prawej stronie co sie pokazuja czasami czerwone zolte lub zielone

*

jadlem i dalej to jest

Uwagi moderatora:

Nie pisz posta pod postem zią.
Awatar użytkownika
Noker
Kot

Dołączenie: 01 Lut 2010, 18:43
Ostatnio był: 24 Sie 2013, 10:54
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 0

Postprzez n1ck w 23 Sie 2013, 11:07

To zrób screena, skąd mamy wiedzieć o co ci chodzi?
Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

Dołączenie: 05 Lis 2011, 09:06
Ostatnio był: 16 Gru 2019, 15:04
Ulubiona broń: Kora-919

Postprzez djcycu w 23 Sie 2013, 11:28

mayer99 napisał(a):Ale DJCycu po mnie pojechałeś uuuuuu ;)

Musiałem bo jak widzę że ktoś na siłę pcha się do ognia to muszę działać :D Wszystko dla czyjegoś dobra bo sam przeżywałem katusze z tym modem i wiem jak irytujące są te wyloty i popsute save które nieraz oznaczają 2 godziny gry w plecy :/ Granie w taki sposób to akty masochizmu nie uważasz? :D Jeśli chodzi o patcha i łatwiznę po nim to myślę że da się to przywrócić by mod był jednocześnie stabilny i trudny jak czysta dwójeczka. Radzę ci dobrze, zainstaluj patcha pełnego, zacznij nową grę i ciesz się lepszą stabilnością. Jeśli masz odrobinę wiedzy na temat modyfikacji configów to także mógłbyś przywrócić sobie trudność moda do pierwotnych założeń sprzed patcha modyfikując spatchowane pliki.

@Noker:
Wszystkie ikonki jakie tam masz to tylko nowy wizerunek symboli które były także w standardowej grze. Jeśli pomału zdychasz a ikonka się pali to widocznie jesteś albo napromieniowany albo krwawisz albo jesteś głodny. Aby zniwelować głód odpowiednio jedz pełnowartościowe jedzenie o najwyższej liczbie kalorii. Jeśli nie masz to zjedz więcej jedzenia aż ikona zniknie. Sprawdź też czy nie masz ochoty na sen. Kiedy ostatnio spałeś?
Ostatnio edytowany przez djcycu 23 Sie 2013, 11:33, edytowano w sumie 2 razy
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez vandr w 23 Sie 2013, 11:28

@Noker

I nie pisz posta pod postem. W ogóle, to po co ten post. :tm:
Daj zrzut ekranu.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 26 Lis 2024, 06:08
Kozaki: 1749

Postprzez Ashenmoor666 w 23 Sie 2013, 11:51

Mam taki nietypowy problem, mianowicie: Podczas wczytywania zapisów (dowolnych) po wczytaniu nie mam ani pukawki, ani paska życia/staminy, dodatkowo próba wejścia w ekwipunek powoduje że pojawia się ten kursor z ekwipunku ale samego eq nie ma. Da się strzelać i załączyć noktowizor i latarkę ale ciężko się gra nie mogąc celować.
"I didn't come to play. I came to win."
Awatar użytkownika
Ashenmoor666
Stalker

Dołączenie: 17 Lut 2010, 10:06
Ostatnio był: 21 Gru 2016, 17:44
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 9

Postprzez WowanBardzoZły w 23 Sie 2013, 11:52

n1ck napisał(a):Wejdź w gamedata/configs/weapons/upgrades, otwórz plik w_svd_up.ltx i znajdź tam sekcję [up_sect_fourta_svd]. Będziesz tam miał linijkę scope_zoom_factor = -11. Zmień wartość na np. -22. Teraz po ulepszeniu celownika na 6x (w modzie to jest jakieś 4,5x) będziesz miał powiększenie 8x.

Kolego, nawet nie wiesz jak wielką przysługę mi oddałeś. Dzięki piękne! Gdybym tylko mógł skrzynkę kozaków bym postawił!
Dobra, a teraz wyskakuj z kasy, tylko tak bym ręce twoje widział. No już! Żywo!
Awatar użytkownika
WowanBardzoZły
Stalker

Dołączenie: 17 Sie 2013, 09:50
Ostatnio był: 28 Lis 2014, 19:31
Miejscowość: Kielce
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 4

Postprzez kfiat_man w 23 Sie 2013, 12:09

@djcycu, nie twierdzę, że nie pomagasz po prostu wg mnie należy powstrzymywać się od takich komentarzy przez co sam się trochę uniosłem ;) . Zawsze znajdą się ludzie, co nie potrafią nawet moda zainstalować, bo nie przeczytają manuala, albo napiszą, że im wywala ale pacza nie zainstalują. Chyba lepiej po prostu nie zwracać uwagi na takie posty podchodzące pod trollowanie. Trzeba mieć jakieś pojęcie by grać w modowane gry/mody instalować/modować samemu przez co nie jest to dla każdego. Czytając niektóre posty można odnieść wrażanie,że brak im wiedzy fundamentalnej o PC i OS.
Dla mnie gra z paczem suma sumarum była bardziej problematyczna niż bez, każdą klasą gra się inaczej więc może dlatego. Ja tam nie narzekam i czekam na kolejnego pacza.

Za ten post kfiat_man otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive djcycu.
kfiat_man
Kot

Dołączenie: 03 Lip 2012, 21:20
Ostatnio był: 19 Paź 2016, 09:01
Miejscowość: Zona
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 3

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości