[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Rumcajs93 w 19 Sie 2013, 20:47

Powitać ludziska.
Mam dwa pytanie odnośnie moda:
W skrzynce na skadowsku składuje ogromne ilości przedmiotów niezdatnych chyba do niczego. Zebrałem to wszystko chomikując zawartości schowków - jest tam wszystko kleje jakieś kawałki materiału, gazety, fotografie etc.
Do czego to wszystko służy, bo wątpie żeby twórcy męczyli się i wrzucali tyle śmieciowych rzeczy od tak.

I od razu mam jeszcze pytanie odnośnie mechaniki ulepszeń. Zebrałem dla Kardana komplet narzędzi i postawiłem mu dwie flaszki, a i tak nie jestem w stanie niczego ulepszyć. Co mam zrobić żeby cokolwiek ulepszyć?
Jakiś dopisek mówi mi że mechanik potrzebuje wskazówek /hints/ odnośnie ulepszeń.
Ja Tu Tylko Sprzątam
:

Swierzbią Paluszki. Co ??
Awatar użytkownika
Rumcajs93
Łowca

Dołączenie: 22 Lip 2011, 19:32
Ostatnio był: 19 Lut 2023, 12:57
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 86

Reklamy Google

Postprzez Plaargath w 19 Sie 2013, 20:52

Szmelc jest do używania naraz z zestawami szycia/broni. Podbija procenty dawane przez sam zestaw.
Image Image

Merkantylizm, srerkantylizm.
Awatar użytkownika
Plaargath
Weteran

Dołączenie: 23 Mar 2010, 15:12
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 15:17
Kozaki: 237

Postprzez Gizbarus w 19 Sie 2013, 21:00

Rumcajs - gdzieś w temacie był link do fixa z tymi ulepszeniami. Wpisz w szukajce "hint", to powinieneś namierzyć szybko.

[EDIT]

Proszszsz bardzo, masz od razu gotowca: http://www.mediafire.com/download/j2ff4 ... ade_qf.rar
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir

Za ten post Gizbarus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Rumcajs93.
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez n1ck w 19 Sie 2013, 21:03

Część przedmiotów jest użyteczna (kleje, zestawy do szycia, smary do broni), część mniej (kartek z gazety można użyć np. do czyszczenia broni) a części w ogóle nie użyjesz. Mogą być wartościowe (pudełka z biżuterią, zestawy z mapami - handlarze płacą całkiem niezłą sumę za to) lub wsadzone tylko dla klimatu :) każdy schowek jest osobistą własnością jakiegoś stalkera, mogą tam być rzeczy o dużej wartości sentymentalnej (zdjęcie dziewczyny albo Mein Kampf :D ) ale o małej wartości materialnej.
Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

Dołączenie: 05 Lis 2011, 09:06
Ostatnio był: 16 Gru 2019, 15:04
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 41

Postprzez sledz w 20 Sie 2013, 08:38

I porównaj ceny u handlarzy jak będziesz sprzedawał: różnica może być nawet czterokrotna (np. naszywki frakcyjne).
Kierunek - tam!
Nadstawiaj uszu i rozglądaj się.
Awatar użytkownika
sledz
Stalker

Dołączenie: 30 Sty 2012, 00:10
Ostatnio był: 14 Gru 2016, 13:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 7

Postprzez n1ck w 20 Sie 2013, 09:04

Naszywki frakcyjne u handlarzy chodzą słabo, ale już inni stalkerzy chętnie je kupują za sporą cenę. Rekordowo chyba dostałem ~990 za naszywkę najemników od jakiegoś Powinnościowca. Inni nieco mniej płacą, nie wiem od czego to zależy, np. żołnierz Wolności kupił ode mnie naszywkę samotnika za wyższą cenę niż naszywkę Powinności - a raczej powinno mu zależeć na tej drugiej :)
Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

Dołączenie: 05 Lis 2011, 09:06
Ostatnio był: 16 Gru 2019, 15:04
Ulubiona broń: Kora-919

Postprzez sledz w 20 Sie 2013, 10:09

U stalkerów nie sprawdzałem, ale pamiętam że jeden handlarz dawał chyba 160, a drugi koło 500. Podobnie z trofeami z mutantów i nieużytecznymi przedmiotami, tylko tam różnica jest mniejsza, ale i tak widoczna.
Kierunek - tam!
Awatar użytkownika
sledz
Stalker

Postprzez WowanBardzoZły w 20 Sie 2013, 11:22

Wie ktoś gdzie można znaleźć detektory Wieles? Chce zdobyć swaroga ale nie mogę znaleźć pozostałych dwóch (jeden mam, nawet nie wiem skąd).
Dobra, a teraz wyskakuj z kasy, tylko tak bym ręce twoje widział. No już! Żywo!
Awatar użytkownika
WowanBardzoZły
Stalker

Dołączenie: 17 Sie 2013, 09:50
Ostatnio był: 28 Lis 2014, 19:31
Miejscowość: Kielce
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 4

Postprzez mayer99 w 20 Sie 2013, 12:01

Też nurtuje mnie ta zagadka... Ten jeden który posiadasz, jest od Brodacza za zagazowanie pijawek na Zatonie. Wiem, że 1 detektor Wieles ma tez Topol, ale uśmiercanie go to słabe wyjście...Liczę ze po zrobieniu misji dla naukowców może bedą je mieli w swoim sklepiku. W vanilli sprzedawał je Sowa i 1 można było znalezc w skrytce w Kopachi...W mysery 2.0 posucha z Wielesami... :/
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2011, 12:22
Ostatnio był: 23 Paź 2024, 10:24
Miejscowość: 3miasto
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI

Postprzez sledz w 20 Sie 2013, 12:09

Jak wrócisz z Prypeci to będzie można kupić. Trzeciego też nigdzie nie znalazłem,
Kierunek - tam!
Awatar użytkownika
sledz
Stalker

[SZUKAM] Info na temat MISERY

Postprzez Master070 w 20 Sie 2013, 12:17

Witam wszystkich. Jak w temacie, szukam polskiego opisu modyfikacji MISERY. Przede wszystkim interesuje mnie, czy zmienia od fabułę oraz jakby ktoś był taki dobry, to prosiłbym o podlinkowanie najnowszej wersji wraz z instrukcją instalacji.
Master070
Kot

Dołączenie: 12 Wrz 2010, 22:54
Ostatnio był: 19 Lis 2013, 15:10
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 0

Postprzez WowanBardzoZły w 20 Sie 2013, 12:44

mayer99 napisał(a):W vanilli sprzedawał je Sowa i 1 można było znalezc w skrytce w Kopachi...W mysery 2.0 posucha z Wielesami... :/

A no właśnie. W vanilli można jeszcze było swaróg bezpośrednio zakupić u naukowców, zaraz po odebraniu questa z użyciem tego detektora. Chyba że w prypeci w jakimś schowku leży Wieles...
Dobra, a teraz wyskakuj z kasy, tylko tak bym ręce twoje widział. No już! Żywo!
Awatar użytkownika
WowanBardzoZły
Stalker

Dołączenie: 17 Sie 2013, 09:50
Ostatnio był: 28 Lis 2014, 19:31
Miejscowość: Kielce
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 4

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości