[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez sledz w 13 Sie 2013, 11:22

Na tunel i Prypeć planuję jako zapasową broń na daleki/średni dystans M4 albo Burzę. Kupię oba i zobaczę co będzie wygodniejsze i wytrzymalsze. W Misery 1 wystarczyło mi AKSU Sęka - praktycznie nie miało odrzutu więc w każdego prułem w korpus serię 3-6 strzałów zależnie od opancerzenia i odległości.
Co do pistoletu to biorę taki, jaki podoba mi się z wyglądu, i tak korzystam z niego głównie do dobijania albo na chomiki.
Kierunek - tam!
Nadstawiaj uszu i rozglądaj się.
Awatar użytkownika
sledz
Stalker

Dołączenie: 30 Sty 2012, 00:10
Ostatnio był: 14 Gru 2016, 13:42
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 7

Reklamy Google

Postprzez Wunsz w 13 Sie 2013, 12:30

Ja osobiście polecam Alphine ( skarajcie mnie, jeśli źle napisałem). Po ulepszeniu szybkostrzelności i możliwości strzelania serią 3 pocisków miażdży. Większość kładzie jedną serią ( w tym zombie ) a burera złożyłem na dwie w głowę. Nadaje się też na średnie dystanse.
Co do narzędzi znalazłem podstawowe w Jupiterze:
:

Są w magazynie pod miejscem ewakuacji B205. Leżą w metalowej skrzyni koło drewnianej skrzyni
Awatar użytkownika
Wunsz
Kot

Dołączenie: 25 Lip 2012, 14:58
Ostatnio był: 17 Lut 2015, 15:49
Miejscowość: Sochaczew
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 3

Postprzez Prohibition w 13 Sie 2013, 14:21

Mógłby mi ktoś wyjaśnić o co chodzi z "add hints for this upgrate" ? Nie mogę ulepszyć nic przez to ...

Narzędzia reconem były (Zaton) :
:

1. Podstawowe w leśniczówce na tych rurach po lewej (po drabince trzeba wejść) 2.Precyzyjne były pod schodami przy wejściu do wielkiego gaussa 3. Kalibracyjne były w plecaku na pierwszym(?) piętrze oczyszczalni ścieków w północnej części budynku
Awatar użytkownika
Prohibition
Stalker

Dołączenie: 04 Mar 2010, 22:44
Ostatnio był: 01 Lis 2021, 21:49
Miejscowość: Prypeć
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 5

Postprzez Kortyzol w 13 Sie 2013, 14:38

@up

Jest to błąd, należy pobrać to i podmienić. http://www.mediafire.com/download/j2ff4i0ldkj8wb5/MISERY_2.0.1_upgrade_qf.rar
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec egestas diam ac dolor dapibus consectetur. Etiam iaculis accumsan leo. Suspendisse varius imperdiet adipiscing. Aliquam porttitor velit lacus, non feugiat arcu accumsan non. In vitae sapien in eros vestibulum aliquet. Sed turpis augue, semper vitae convallis non, luctus eget libero. Nullam quis magna mi. Morbi malesuada sem ut ligula viverra condimentum. Cras quis dolor id risus aliquet mattis mattis ut sapien. Duis ac vulputate risus. In tempus, arcu mattis semper tempor, odio tellus vehicula arcu, vitae luctus eros nisi eget eros. Nullam congue ligula sed odio vehicula aliquam. Suspendisse eleifend magna.

Za ten post Kortyzol otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Prohibition.
Awatar użytkownika
Kortyzol
Kot

Dołączenie: 07 Sty 2012, 23:29
Ostatnio był: 26 Cze 2016, 13:15
Kozaki: -3

Postprzez Ahmed1109 w 13 Sie 2013, 14:39

n1ck napisał(a):
Amunicję 9x39 właśnie znalazłem u Sowy, ale może to dlatego że mam achievement 'Bogaty Klient'
http://i.imgur.com/6RAPA20.jpg

A jak zdobyłeś "Bogaty Klient" ? bo ja już mam ponad 100 000 rubelków a i tak nie mam tego osiągnięcia :/
Awatar użytkownika
Ahmed1109
Stalker

Dołączenie: 28 Lip 2012, 22:04
Ostatnio był: 10 Gru 2017, 15:37
Miejscowość: Wioska kotów
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Postprzez Shael w 13 Sie 2013, 14:39

Gdzieś jest tu fix do tego (parę stron do tyłu), pobierz i zainstaluj.
Image
Awatar użytkownika
Shael
Stalker

Dołączenie: 05 Paź 2009, 15:24
Ostatnio był: 01 Mar 2020, 09:23
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 1

Postprzez Gwizdek w 13 Sie 2013, 14:59

Piszę w imieniu pewnego zbanowanego osobnika.

Czekałem na moda, czekałem i zawiodłem się przy pierwszym odbiorze. Zacznę po kolei:
MISERY v2 miało być chyba dopracowane i usuwać niedoróbki części pierwszej. Niestety, tak wcale nie jest...gracz musi walczyć na dwa fronty, z śmiercionośną Zoną prowadzącą selekcję, wyłapującą słabszych, i z drugim, znacznie potężniejszym przeciwnikiem: z bugami. Po pierwszych 15 – 20 minutach dostrzegłem kilka niedoróbek. Nie, to nie była słynna stojąca na baczność latarka, u mnie leży w dłoni prawidłowo. To bardziej wkurzające babole, które już zostały wytknięte w komentarzach.
Jeśli chodzi o balans rozgrywki – jest strasznie… no właśnie. Nowa MISERY jest albo przesadzona, albo przeznaczona dla masochistów. I to naprawdę bardzo dziwne, ponieważ w dźwigach portowych zabiłem na początku gry pięciu stalkerów – dwóch zasnęło na wieki jedną seria, resztę ubiłem czając się w przyszłej posiadłości Wstrząsa. W tym momencie inteligencja NPC mnie jakoś nie powaliła. Szybko jednak zdałem sobie sprawę że to tylko marnotrawstwo amunicji, gdyż znaleziona przy ciałach broń okazała się już albo bez amunicji, chociaż strzelający oddawał z niej jeszcze serie, albo w zrujnowanym stanie. Handel – tu powiem tylko tyle, że z zbędnego złomu zdobyłem więcej pieniędzy niż z artefaktów, o reszcie pisali inni userzy.
Technicznie miałem dotąd kilka CTD wynikających np. z rozładowania znalezionej broni i tym podobnych rzeczy, jednak logi wyglądały nijak i nie potrafiłem ich odczytać i znaleźć lekarstwa na „robala”.
Graficznie nie wypowiem się, bo nie mam prawa, po za tym na niskich ustawieniach niektóre tekstury są na tyle ostre, że wyglądają jakbym grał na co najmniej średnich oczywiście dotyczy to mniejszych obiektów np. skrzynek). FPSy są ok, na poziomie zamulających skryptów utak3ra :caleb: , nie wali kilometrowymi zlagowaniami jak to czasem w SGM.
I tu miałem rozterkę – bo od tego moda emanuje klimat, coś, czego brakuje w wielu takich produkcjach. Klimat zarazy, zgnilizny, śmierci, grozy, zaszczucia… efekt wgniata w fotel i naprawdę jesteśmy tym razem ofiarą, a nie łowcą. Myśliwym jednak w moim przypadku był „robal”.
Po patchu zauważyłem kilka popraw, jednak mam pewną uwagę do Żelaznego Lasu – znani wcześniej bywalcy zostali zastąpieni przez cztery burery i poltergeista zabijającego w mgnieniu oka. Czy tak ma być domyślnie? :d
Mimo rozczarowania i pełen motywacji o (mam nadzieję :caleb: ) nadchodzące tłumaczenie, przejdę tego moda, bo czegoś takiego nie można wywalić (choć zdarzyło mi się to 2 razy a potem rozpakowywałem od nowa :E ). Mimo wszystko też szanuję włożoną w to pracę, bo pewnie kosztowała Was wiele prywatnego czasu.
PS. Jeśli można, to proszę się zainteresować tym postem – chyba umknął uwadze >> viewtopic.php?p=259507#p259507
Błękitni Orneta, tudutudududu!
Awatar użytkownika
Gwizdek
Tropiciel

Dołączenie: 09 Sty 2012, 13:40
Ostatnio był: 14 Sie 2024, 01:26
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 88

Postprzez djcycu w 13 Sie 2013, 15:24

Ahmed1109 napisał(a):A jak zdobyłeś "Bogaty Klient" ? bo ja już mam ponad 100 000 rubelków a i tak nie mam tego osiągnięcia :/

Trzeba mieć nieco więcej niż 100 000. Ja chyba to dostałem po 300 000. Nie pamiętam dokładnie.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez jazon w 13 Sie 2013, 15:56

Odnoszę wrażenie, ze niektóre bronie niszczą się zbyt szybko. Przykładowo moje M16A1 po ulepszeniu 10% do niezawodności niszczy się w tempie 1% na 7 strzałów. Wydaje mi się to szybkim zużyciem.
jazon
Stalker

Dołączenie: 08 Lut 2011, 13:54
Ostatnio był: 01 Sty 2017, 15:08
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 6

Postprzez Wesker w 13 Sie 2013, 16:23

Mam pytanie- czy wszystkie snajperki w grze kolebią się w rękach, jak M14, czy tylko ww. jest wyjątkowa? Kupiłem ją u Sowy za ciężkie waluty, ulepszyłem celownik i chciałem postrzelać do najemników w ZUO (czyli Zakładzie Utylizacji Odpadów; rozwala mnie ten skrót ^^) i na ok. 200 metrach celownik latał, jakby mi chciał cały widnokrąg pokazać. To jest wyjątek, czy reguła? Dodam, że gram jako snajper.

Jeszcze, czy komuś może udało się dobrać do M24 Green Dragon albo SAKO TRG-42? Szukam, a znaleźć nie mogę.
I czy miał ktoś styczność z karabinem KSWK? Jeśli wierzyć opisowi patcha, dodali go do gry, ale nigdzie nie zauważyłem amunicji do niego.
Awatar użytkownika
Wesker
Stalker

Dołączenie: 16 Sty 2009, 14:17
Ostatnio był: 06 Lis 2022, 20:15
Miejscowość: Tam, gdzie wrony zawracają
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 7

Postprzez n1ck w 13 Sie 2013, 16:30

Ahmed1109 napisał(a):A jak zdobyłeś "Bogaty Klient" ? bo ja już mam ponad 100 000 rubelków a i tak nie mam tego osiągnięcia :/

Potrzeba 200k
Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

Dołączenie: 05 Lis 2011, 09:06
Ostatnio był: 16 Gru 2019, 15:04
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 41

Postprzez djcycu w 13 Sie 2013, 17:04

Wesker napisał(a):Jeszcze, czy komuś może udało się dobrać do M24 Green Dragon albo SAKO TRG-42? Szukam, a znaleźć nie mogę.
I czy miał ktoś styczność z karabinem KSWK? Jeśli wierzyć opisowi patcha, dodali go do gry, ale nigdzie nie zauważyłem amunicji do niego.

Miałem Sako w łapach. Nie zrobił na mnie super wrażenia bo podrzuca po strzale pieruńsko i ciężko szybko z niego eliminować na odległość. Ma fajny zoom bo bardzo duże przybliżenie.

KSWK mam obecnie. Rewelacyjna pukawa. Jednym strzałem egzo nie powalisz ale jak zdejmiesz kolesiowi kaszkiet to powinien paść :) Do misji 1 strzał był idealny. Amunicję do niego u Sowy zakupiłem ale nie wiem po którym osiągnięciu on otwiera tak szeroko swój sklep.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości