przez n1ck w 10 Sie 2013, 20:12
Widzę że dużo pytań więc postuję mój uniwersalny
SETUP DLA SNAJPERA
Broń podstawowa: SWD lub Kar98k, Mosin jest spoko ale luneta wydaje się płatać figle na dłuższych odległościach a i szybkostrzelność jest słaba. Gewehra 43 nie polecam, strzela niewiele szybciej niż Kar98k a jest mniej celny.
Broń boczna: Colt M1911, USP (amunicji brać po połowie HydroShock i DU, Hydro robią sieczkę z mutantów a DU przebijają niemal każdy pancerz), GP-100 lub po prostu Obrzyn (najlepsze wyjście na początek)
Pancerz: Świt z ulepszeniami w kierunku zmniejszenia wagi oraz zwiększenia udźwigu. Dzięki temu można szybko biegać - jak tylko cię wykryją to poleci na ciebie stos granatów, więc zmiana pozycji jest bardzo ważna. Do tego warto dołożyć warstwę kevlaru dla ochrony lub Baterię jeśli chcemy jeszcze mniej się męczyć (potrzebny ulepszony pojemnik na artefakt), do tego hełm Sfera
Wyposażenie: 3x granat F1, wojskowa strzykawka, apteczka, 2x bandaż, śpiwór (w przypadku dłuższych wypadów), paczka z tytoniem (bardzo dobry i tani środek przeciw promieniowaniu), kokaina (odrzucisz swoje uprzedzenia jak trzeba będzie spierniczać przed psami z 60kg lootem w plecaku), do tego jakaś lekka przekąska - ja zabieram batonik i wodę gazowaną, w razie gdyby wycieczka się przedłużyła taki zestaw wystarczy do najedzenia się a i nie ciąży w plecaku.
Oczywiście przy wykonywaniu trudniejszych misji należy odpowiednio zmodyfikować tą listę, np. ja wtedy zamiast pistoletu biorę AKS-74, więcej granatów i amunicji ale do codziennych spacerów po Zonie taki zestaw w zupełności wystarcza.