[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Atamzsiktrop w 09 Sie 2013, 23:55

Ja miałem ten problem - to "zainfekowany" save. Nie wiem co mi pomogło, kilka razy reinstallowałem itd. ale jednak sejwa nie odzyskałem (w końcu zaczął crashować podczas wczytywania) - musiałem grać na takim, zanim problem nie nastąpił.

Nie próbuj wczytywać innych sejwów bez zrobienia backupa, bo na wszystkie inne to przechodzi. I wszystkie stracisz.
Awatar użytkownika
Atamzsiktrop
Kot

Dołączenie: 31 Lip 2013, 11:56
Ostatnio był: 27 Kwi 2014, 23:08
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Reklamy Google

Postprzez n1ck w 09 Sie 2013, 23:59

Gram od nowa na patchu, znów snajperem. Idę sobie do bagna na Zatonie zbadać śmigłowiec, już biorę tabletki a tu zaczyna ktoś do mnie strzelać. Myślałem że to bandyci albo najemnicy ale spojrzałem przez lunetę a to grupka 5-6 stalkerów. Po sprawdzeniu zwłok widzę że niektórzy są z Wolności. Nie rozumiem... Nie zabiłem nikogo oprócz Płotki i jego przydupasów, nawet z bandytami nie walczyłem a jedyne zadania jakie wykonałem to schowek Sęka i gniazdo pijawek (tylko połowa, jeszcze nie poszedłem po gaz). O co tu chodzi? :/
Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

Dołączenie: 05 Lis 2011, 09:06
Ostatnio był: 16 Gru 2019, 15:04
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 41

Postprzez mayer99 w 10 Sie 2013, 00:06

Ja już trochę gram i nigdy nie miałem na pieńku ze Stalkerami ( sorry skłamałem....1 zdjąłem miał H&K G36 i....nie mogłem sie powstrzymac jakoś.....) a jednak 2 razy ekipa samotnych Stalkerów nie wiedzieć czemu mnie zaatakowała....taka karma chyba... ;)
Ostatnio edytowany przez mayer99, 10 Sie 2013, 00:09, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2011, 12:22
Ostatnio był: 23 Paź 2024, 10:24
Miejscowość: 3miasto
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI

Postprzez bartibar w 10 Sie 2013, 00:06

Przepełniony dumą wracam zaraz po ataku na obóz najemniku zaraz po rozpoczęciu gry sprzedaję loot i co widzę? Nie musiałem wydać fortuny na naprawę starego dobrego stg. BTW Po rozpoczęciu noewj gry po patchu trochę dłużej niż normalnie (przy rozpoczynaniu nowej gry) klatkowało na szczęście po 10-15 minutach przeszło.

I co od razu po starcie zauważyłem to, żę po patchu i zmianie klasy ze snajpera na assaulter pddst. narzędzia były w tym samym miejscu
bartibar
Stalker

Dołączenie: 29 Gru 2012, 15:10
Ostatnio był: 28 Sty 2016, 11:51
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 2

Postprzez djcycu w 10 Sie 2013, 00:22

Atamzsiktrop napisał(a):Ja miałem ten problem - to "zainfekowany" save.

A u mnie był problem z instalacją moda... Dziwne bo teraz był instalowany tak jak trzeba czyli został zcalony przed instalacją (nie miałem wyjścia i musiałem ściągać w 2 partach). Co się okazało... Zainstalowałem teraz jak pierwszy raz czyli bez tekstur i potem je dokopiowałem, potem patch i voila! Gierka zrobiła się szarobura jak powinna.

Czy ktoś ze zwiadowców zdobył już narzędzia do kalibracji na Zatonie?
Ostatnio edytowany przez djcycu, 10 Sie 2013, 01:26, edytowano w sumie 1 raz
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez burntsnow w 10 Sie 2013, 01:25

Cromm Cruac napisał(a):
burntsnow napisał(a):Mam śmiesznego buga. Przy burzowej pogodzie, gdy jest ciemno moja postać rzuca jasny cień...

A w jakim trybie grasz? Czyżby w DX8 (oświetlenie statyczne), bo tego co pamiętam nasza postać rzuca cień tylko w tym trybie. Jeśli tak to mogą się zdarzyć różne dziwne sytuacje bo MISERY nie jest przystosowane do grania na statyku (przez zaimplementowany AtmosFear 3)

E-e, DX11, i ogólnie wszystko wymaksowane poza antialiasingiem. Może trochę źle się wyraziłem z cieniem, bo to w sumie nie zachowuje się do końca jak cień mojej stalkerowej osoby. Jak to zobaczyłem po raz pierwszy, a stałem akurat przodem do tego, to myślałem, że to jakiś bug latarki, w sensie że cały czas świeci, tyle że nie pasowało mi, że nie ma tego dość wyraźnie okrągłego oświetlonego pola, jak w przypadku latarki - ot, po prostu w jednym konkretnym kierunku, niezależnie jak stoję, teren jest jakby podświetlony i podświetlenie to przemieszcza się, ale nie obraca, razem z moją postacią. No a z cieniem ma tyle wspólnego, że jeśli dobrze zaobserwowałem, to właśnie padało w takim kierunkum, w jakim padałby cień od słońca. I pojawia się to tylko przy mocnym zachmurzeniu, jak dotąd w sumie to miałem tak 2 razy i było to podczas burz za dnia. Następnym razem jak mi się to trafi postaram się zrobić skrinszota, bo domyślam się, że cały ten opis brzmi niejasno :P

Dodam, że z modem nic nie kombinowałem, ot, czysta instalka COP, wymagany patch, Misery 2.0 no i teraz patch do MIsery instalowany bez kompatybilności ze starymi sejwami.
Awatar użytkownika
burntsnow
Kot

Dołączenie: 29 Paź 2011, 17:28
Ostatnio był: 10 Mar 2022, 13:09
Miejscowość: Jaworzno
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 4

Postprzez djcycu w 10 Sie 2013, 01:40

Wszystkie sterowniki zaktualizowane? Komp się nie grzeje zbytnio (to pewnie nie tego wina ale spytać można)? Podaj z łaski swej jak instalowałeś dokładnie moda.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez burntsnow w 10 Sie 2013, 01:47

djcycu napisał(a):Wszystkie sterowniki zaktualizowane? Komp się nie grzeje zbytnio (to pewnie nie tego wina ale spytać można)? Podaj z łaski swej jak instalowałeś dokładnie moda.

Najprościej chyba jak to było możliwe - instalatorem, najpierw moda, potem patch. Opcja FOV 80cośtam. Wszystkie pliki są tam, gdzie być powinny - tym bardziej, ogólnie gra z modem chodzi bez zarzutu - ani razu mi się dotąd nie wykrzaczyła.

Sprzęt grzać się raczej nie grzeje, 50-60 stopni max, zarówno GPU jak i CPU, wszystko w normie. Sterowniki nvidii do grafy (gtx570) aktualizowałem jakiś miesiąc albo dwa temu.

Przy czym tak jak pisałem, jak wyłączę opcję "sun shadow" w zaawansowanych opcjach grafiki, to owa poświata znika.

Tu macie ją na obrazkach, dla porównania też dwa obrazy przy względnie dobrej pogodzie:

http://imageshack.us/g/1/10271306/
Awatar użytkownika
burntsnow
Kot

Dołączenie: 29 Paź 2011, 17:28
Ostatnio był: 10 Mar 2022, 13:09
Miejscowość: Jaworzno
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 4

Postprzez jazon w 10 Sie 2013, 01:57

Znalazłem drobnego buga. Mianowicie SIG 550 Modern nie ma dostępnych ostatnich ulepszeń. A powinien mieć bo są one dostępne dla wersji Modern.
jazon
Stalker

Dołączenie: 08 Lut 2011, 13:54
Ostatnio był: 01 Sty 2017, 15:08
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 6

Postprzez n1ck w 10 Sie 2013, 03:26

W opisie patcha jest napisane że teraz każdy Desert Eagle używa amunicji .357 ale u mnie wciąż każdy używa .45 ACP. Dodatkowo jak próbuję włożyć DEagle od Żwawego na slot to wywala mnie z crashem

Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : fatal error
[error]Function      : CInifile::r_string
[error]File          : D:\prog_repository\sources\trunk\xrCore\Xr_ini.cpp
[error]Line          : 513
[error]Description   : <no expression>
[error]Arguments     : Can't find variable attach_place_idx in [wpn_desert_eagle_nimble_hud]

stack trace:
Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

Dołączenie: 05 Lis 2011, 09:06
Ostatnio był: 16 Gru 2019, 15:04
Ulubiona broń: Kora-919

Postprzez Ashenmoor666 w 10 Sie 2013, 07:59

Cały czas nie da się gadać z leżącymi stalkerami Całość powoduje wylot do windy. Nie wiem na ile to jest ok ale na zatonie spotkałem oddział powinności mówiący po polsku, napisy są po angielsku ale gadki w stylu"idź do dowódcy" są już w języku ojczystym.
"I didn't come to play. I came to win."
Awatar użytkownika
Ashenmoor666
Stalker

Dołączenie: 17 Lut 2010, 10:06
Ostatnio był: 21 Gru 2016, 17:44
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 9

Postprzez Salciarz w 10 Sie 2013, 08:58

Po zmianie grafiki z maximum na high (może by tak nie klatkowało) i "reboocie" gry wyskakuje bugtrap i koniec. Do gry się nie da wejść.

Gdzie są konfingi automatycznej regeneracji życia? Miło by było, gdyby postać po wyspaniu się była pełna życia. Dosłownie.
Awatar użytkownika
Salciarz
Stalker

Dołączenie: 17 Sty 2012, 20:55
Ostatnio był: 05 Lut 2017, 14:09
Miejscowość: Dlaeko.. daleko...
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 13

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości