[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Trikster w 04 Sie 2013, 02:11

Spróbuj usunąć user.ltx, który znajduje się tu:
C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Call of Pripyat
albo w podobnej lokalizacji.
Jeśli to nie pomoże, czeka Cię reinstall moda najpewniej.
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 22:18
Kozaki: 188

Reklamy Google

Postprzez djcycu w 04 Sie 2013, 10:01

Gizbarus napisał(a):A Marsz to już legenda - co chwila wywalam z niego około 30-60 naboi i nie robi mi żadnych problemów.

To ta MP5 na "45? Ma on jakąś lepszą wytrzymałość albo coś?
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Verio w 04 Sie 2013, 10:07

"Marsz" to jeden z pistoletów od Żwawego.
Verio
Kot

Dołączenie: 14 Lip 2013, 09:30
Ostatnio był: 05 Maj 2014, 13:04
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Postprzez djcycu w 04 Sie 2013, 10:12

Wiem o tym że to jedna z broni z jego oferty tylko chciałbym wiedzieć czy jest ona jakoś bardziej niezawodna niż reszta bo czasem można białej gorączki dostać z tymi psuciami się. Jeśli ktoś ciekaw to polecam zrobić misje dla Azota. Po przyniesieniu mu tych części z cementowni opuszcza lekko ceny i można już łazić ze sprzętem do niego po naprawy. Dużo mniejsze wydają mi się teraz te ceny.

Ta mgła się chyba upierdliwie wcina po odczycie kiedy jesteśmy w trakcie walki... Jak zginę w anomalii to po odczycie jest ładna pogoda albo leje a jak mam przed sobą walkę to się mgła zawsze ustawi.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Shael w 04 Sie 2013, 11:21

Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły co zrobić by grać na oświetleniu wyższym niż statyczne? ktoś tu grał na słabszym laptopie na dynamicznym, a ja przy dość dobrym kompie (nie jest to super statek ale Reloaded i Complete działały na full bardzo płynnie) nie mogę :/. Nawet nie chodzi mi o Misery v2, ale chciałbym choć na v1.2 pograć na wyższym niż statyczne (bardziej klimatyczna gra).
Image
Awatar użytkownika
Shael
Stalker

Dołączenie: 05 Paź 2009, 15:24
Ostatnio był: 01 Mar 2020, 09:23
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 1

Postprzez Ahmed1109 w 04 Sie 2013, 11:22

No, ta mgła jest okropna, chyba z 9 razu umarłem zanim doszedłem do celu, bo a to niby psy, niby psy, niby psy, snorki, niby psy, ślepe psy itd. ...

Wkurza mnie to że na stacji paliw są ci najemnicy, chociaż z drugiej strony jest lepiej bo można się jeszcze przekraść obok
Awatar użytkownika
Ahmed1109
Stalker

Dołączenie: 28 Lip 2012, 22:04
Ostatnio był: 10 Gru 2017, 15:37
Miejscowość: Wioska kotów
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez djcycu w 04 Sie 2013, 11:28

@Shael a co ty chcesz zrobić? Mod jest wymagający i tyle... Gram owszem na laptopie i na dynamicznym (3 pozycja) ale bez dalszych opcji.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Rechot w 04 Sie 2013, 11:38

Witam.
Czy może ktoś mi powiedzieć jak poradzić sobie z przywróceniem chociaż spolszczenia z podstawowej wersji?? Z lektorem mi się udało ale już z literkami mam problem. No jedynie że gdzieś się pojawią z późniejszym etapie.
Druga sprawa to czy możną włączyć latarkę zaczynając od Black Road ?? Bo tylko mi mignie i tyle.
Rechot
Kot

Dołączenie: 13 Maj 2013, 01:25
Ostatnio był: 17 Wrz 2013, 12:38

Postprzez Shael w 04 Sie 2013, 11:51

djcycu napisał(a):@Shael a co ty chcesz zrobić? Mod jest wymagający i tyle... Gram owszem na laptopie i na dynamicznym (3 pozycja) ale bez dalszych opcji.

No a ja nie mogę wyżej niż na statycznym (bo gra się nie wczytuje wtedy), i może jest jakiś sposób (nie wiem edycja jakiegoś pliku, lub cokolwiek innego) który umożliwiłby mi grać na innym oświetleniu (nie mówię od razu o max).
Jeśli ktoś na coś wpadnie, to spróbuję. Jeśli nie, trudno będę grał na statycznym. Ale dynamiczne oświetlenie dodaje sporo klimatu (jak dla mnie) :).
Image
Awatar użytkownika
Shael
Stalker

Dołączenie: 05 Paź 2009, 15:24
Ostatnio był: 01 Mar 2020, 09:23
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 1

Postprzez frosth w 04 Sie 2013, 12:05

ale jak to się nie wczytuje? Jakiś błąd wyskakuje? Zawiesza się? Teoretycznie musi się wczytać. Może coś z instalacją sknociłeś?
frosth
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2012, 15:35
Ostatnio był: 12 Kwi 2021, 09:16
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 60

Postprzez Rechot w 04 Sie 2013, 12:09

Częściowo sobie poradziłem. Zmiana w pliku localization z
[string_table]
language = eng
font_prefix = ;_west ;_cent

na
[string_table]
language = pol
font_prefix = ;_west ;_cent

Lecz nie mam polskich znaków, a za bardo nie wiem co można co wpisać w font_prefix aby były tylko polskie znaki.
Rechot
Kot

Dołączenie: 13 Maj 2013, 01:25
Ostatnio był: 17 Wrz 2013, 12:38

Postprzez jazon w 04 Sie 2013, 12:21

Shael napisał(a):Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły co zrobić by grać na oświetleniu wyższym niż statyczne? ktoś tu grał na słabszym laptopie na dynamicznym, a ja przy dość dobrym kompie (nie jest to super statek ale Reloaded i Complete działały na full bardzo płynnie) nie mogę :/. Nawet nie chodzi mi o Misery v2, ale chciałbym choć na v1.2 pograć na wyższym niż statyczne (bardziej klimatyczna gra).

Misery 1 będzie Ci słabiej chodzić niż Misery 2. Przynajmniej u mnie tak jest. Nie wiem co mogę Ci poradzić. Zrób defragmentacje dysku, wgraj nowe stery i spróbuj. Ważne abyś miał 64 bitowy system operacyjny.

Jeśli gra się nie wczytuje to na moje oko jest to problem z zapchaną pamięcią ram. Przed grą pousuwaj wszystkie niepotrzebne procesy. Możesz użyć do tego np. programu Glary Uilities. I po prostu wykaż się cierpliwością. Jeżeli coś się kraszuje to wyskoczy błąd prędzej czy później, a jak nie to w końcu sie zładuje. Innej opcji być nie może.
Możesz jeszcze podmienić tekstury nieba na słabsze. Paszke z teksturami znajdziesz na oficjalnej stronie moda w dziale FAQ.
jazon
Stalker

Dołączenie: 08 Lut 2011, 13:54
Ostatnio był: 01 Sty 2017, 15:08
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 6

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości