Badania nad anomaliami - część 3

Wszyscy bali się premiery kolejnej gry z serii Stalker. Nikt nie potrafił odpowiedzieć na pytanie: co wpisać w tym cholernym opisie?
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Jeżeli chcesz zadać pytanie na temat fabuły, to sprawdź najpierw, czy odpowiedzi nie znajdziesz w SOLUCJI.

Badania nad anomaliami - część 3

Postprzez Harios w 03 Sie 2013, 10:05

Witam, moglby mi ktos napisac, jakie sa nagrody za wykonanie 3 czesci tego zadania u naukowców? (Chodzi o misje gdy musimy byc ich ochroniarzem), oraz czy przez niewykonanie tego zadania bede mial pozniej jakies 'trudnosci' itd itp. Ogolnie staram sie wykonywac wszystkie misje jakie sa, ale tutaj wzialem misje i zapisalem gre, ledwo wyjde z bunkra i wyskakuje komunikat ze misja sie nie powiodła. Olać tą misje, czy szukac jakiegos rozwiazania, bug fixa itd?
Harios
Kot

Dołączenie: 27 Paź 2008, 17:19
Ostatnio był: 07 Maj 2017, 15:53
Kozaki: -3

Reklamy Google

Re: Badania nad anomaliamy - część 3

Postprzez Gorik w 03 Sie 2013, 10:19

Jeżeli nie zrobisz tego zadania, nie będziesz miał dobrego zakończenia z naukowcami. Jeżeli masz cierpliwość i chce ci się możesz wczytać autosave'a z przybycia do Jupitera, albo jakiś który zrobił się np. przy okazji emisji. A nagrodą jest chyba osiągnięcie "Asystent"(czy coś w tym guście), które sprawia że prof. Hermann sprzedaje antybiotyki.
Piękno zbawi świat
Awatar użytkownika
Gorik
Stalker

Dołączenie: 26 Lut 2012, 17:43
Ostatnio był: 21 Lis 2024, 11:48
Miejscowość: Kraków
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 33

Postprzez djcycu w 03 Sie 2013, 11:44

Nie dostaniesz osiągnięcia. Przed wzięciem misji sprawdź czy ci towarzyszy coś nie atakuje bo może być tak że kogoś zabija i zonk. Oczyść teren albo lepiej poszukaj ochrony dla bunkra jeśli jej nie ma.

A ja mam pytanko... Gdzieś mi się obiło o uszy że można wcielić monoliciarzy do ochrony bunkra naukowców. Prawda to czy ściema? Byłem u Włóczęgi i chciałem w tej kwestii zagadać ale się nie da. Oczekuje jak widać tylko współpracy z Janowem.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Voldi w 03 Sie 2013, 11:54

Wydaje mi się, że można to zrobić. Trzeba tylko najpierw wcielić ich do frakcji (przed wytłuczeniem najemników w Jupiterze), a potem jak Herman czy Oziorski poprosi o pomoc w znalezieniu ochrony, pójść do dowódcy frakcji, do której doszła grupa Włóczęgi. Powinno być pytanie o to, czy ma jakichś ludzi do ochrony bunkra, a on powinien puścić tam grupę Włóczęgi. Ewentualnie trzeba mieć jeszcze acziwka przyjaciela danej frakcji, ale tego nie jestem pewien.
Image
Awatar użytkownika
Voldi
Ekspert

Dołączenie: 29 Gru 2011, 11:11
Ostatnio był: 30 Maj 2024, 11:26
Miejscowość: Kraków/Hajnówka
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 426

Postprzez djcycu w 03 Sie 2013, 12:03

Gram w Misery, mam właśnie już osiągnięcie ale to raczej do wcielania chyba się nadaje. Ochronę bunkra na neutralu można już dostać. Cóż, spróbuję jednak z samą frakcją pogadać bo chciałem tamtych bezpośrednio do ochrony bunkra zatrudnić.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Harios w 03 Sie 2013, 12:35

Z tego co piszecie, to nie ma jakichs tam super nagrod czy artefaktow za ta misje, wiec z niej zrezygnuje w takim razie, skoro caly czas ten blad wyskakuje.

A skoro nawiazaliscie temat o ochronie bunkra, czy tak naprawde jest jakas roznica kto go ochrania? Ja wynajalem wolnosc, bo ich lubie z 'czystego nieba'.
Harios
Kot

Postprzez Voldi w 03 Sie 2013, 12:41

Nie ma to absolutnie żadnego znaczenia.
Image
Awatar użytkownika
Voldi
Ekspert

Dołączenie: 29 Gru 2011, 11:11
Ostatnio był: 30 Maj 2024, 11:26
Miejscowość: Kraków/Hajnówka
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 426

Postprzez Gorik w 03 Sie 2013, 12:42

Żeby mieć osiągnięcie "Przyjaciel Powinności" musisz wynająć Powinność. Tak samo przy "Przyjacielu Wolności" tyle że z Wolnością.
Piękno zbawi świat
Awatar użytkownika
Gorik
Stalker

Postprzez djcycu w 03 Sie 2013, 13:03

Ma znaczenie tylko w taki sposób:
- Oddajesz PDA handlarza Powinności do Wolności i od razu idziesz po towar bez walki.
- Chcesz być fair to oddajesz PDA założyciela Powinności do Powinności.
- Chcesz przechylić szalę na którąś ze stron? Wybierasz odpowiednich ludzi by potem znaleźć schronienie dla Monolitu.

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Harios w 03 Sie 2013, 20:26

dziekuje za odpowiedzi, a zeby nie robic niepotrzebnego balaganu na forum, zadam tu pytanko jeszcze, komu oddaliscie kompas dla brodacza, czy dla sułtana? Ja chyba wybiore sułtana, ze wzgledu na mozliwosc 'przedłużenia fabuły" tzn dostaniemy dwie dodatkowe ciekawe misje
Harios
Kot

Postprzez Gorik w 04 Sie 2013, 11:12

Rób jak chcesz, to twòj wybór. Ja osobiście wybrałem Brodacza ze względu na moją ogólną sympatię do stalkerów i niechęć do bandytów. Poza tym "Jeden z nas" brzmi lepiej niż "Boss"(czy jak się to osiągnięcie po polsku nazywa).
Zresztą, nie potrafię grać "zrobię tak, bo wtedy mi się odblokuje nowa misja".
Piękno zbawi świat
Awatar użytkownika
Gorik
Stalker

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości