[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez mayer99 w 01 Sie 2013, 16:35

Mod wymiata....Zacząłem grać jako snajper w trybie Dark Road i musze powiedzieć, że bieg przez Zaton jedynie z latarką i nożem w ręku robi wrażenie, zwłaszcza bez aktywnego PDA ( brak zasilania ). :) Na sam odgłos snorków prawie zesrałem sie w gacie. Po ok 2 godz gry - na razie freeplay - udało mi się dorobić Dragunova w fatalnym stanie bez ammo oraz LR300 wszystko po przeszukaniu zwłok. Jest fajna opcja dołączenia do grupki stalkerów - mozna pożyć i coś zdobyć. W sferze moich marzeń jest jakikolwiek pancerz gdyż majorek popina jedynie w gustownym sweterku.
Gra u mnie chodzi płynnie ale bez DX10. Jedyny problem mam z latarką - wykrzywiona w twarz. Wiem że jest fix na miserymod.com, ale nie moge pobrać - nie znajduje pliku....Zna ktoś inne linki do samego flashlight fixa?

P.S. Pare postów wyzej widziałem u kogoś SIG'a 550 pozazdrościć.... ;)
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2011, 12:22
Ostatnio był: 23 Paź 2024, 10:24
Miejscowość: 3miasto
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 41

Reklamy Google

Postprzez Trikster w 01 Sie 2013, 16:37

Jeśli macie jakieś błędy, crashe, itp., które nie znalazły się w podanym niżej linku, dajcie znać:
http://www.miserymod.com/?page_id=454
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 22:18
Kozaki: 188

Postprzez HollowVooDoo w 01 Sie 2013, 16:47

Matt141 napisał(a):Szczur, miałem prawdopodobnie ten sam problem. Ściągałeś Misery z udostępnionego torrenta? Ten torrent, w którym tekstury są oddzielone od instalatora wydaje się być trefny, lub też ja nie byłem w stanie sobie z nim poradzić.

Nie, miałem dokładnie to samo. Wystarczyło skopiować tekstury do folderu gamedata, instalator tego nie instaluje automatycznie. Teksturki trzeba zaaplikować ręcznie.
Awatar użytkownika
HollowVooDoo
Tropiciel

Dołączenie: 20 Lip 2008, 22:09
Ostatnio był: 11 Lip 2021, 21:50
Miejscowość: Zona,Wysypisko
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 9

Postprzez Lizergamid w 01 Sie 2013, 17:26

Wrzuciłby ktoś quickfix do latarki, bo nie idzie stargać z oficjalnego linku, a jednak problem występuje.
Lizergamid
Kot

Dołączenie: 31 Lip 2013, 20:10
Ostatnio był: 01 Sie 2013, 17:40
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 0

Postprzez Atamzsiktrop w 01 Sie 2013, 17:27

Uch, link jest na Gamefront - a ten serwis jest zablokowany dla polaków. Aby go pobrać musiałbyś użyć proxy.
Awatar użytkownika
Atamzsiktrop
Kot

Dołączenie: 31 Lip 2013, 11:56
Ostatnio był: 27 Kwi 2014, 23:08
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez Serewka21 w 01 Sie 2013, 17:32

Można jakoś wydłużyć czas nadchodzącej emisji ? Nie wiem jak u was ale ja mam góra 10s na ucieczkę . I gdzie ja się schowam ? Pod krzak ?
Image
Awatar użytkownika
Serewka21
Kot

Dołączenie: 18 Cze 2009, 12:32
Ostatnio był: 22 Mar 2017, 11:11
Miejscowość: Płonki
Ulubiona broń: Sniper Obokan

Postprzez Sezar w 01 Sie 2013, 17:33

Kupiłem sobie pistolet. Ubiłem trochę zwierzyny no i się zepsuł. Więc sprzedałem fanty i postanowiłem go naprawić u mechanika. No i naprawiłem wyciągam pistolet i broni nie ma tylko mogę strzelać a broni nie widać i to samo z innymi nawet rolnetka mi się nie pokazuje. Ponowne uruchomienie gry nic nie daje wczytanie od poprzedniego sejwa też nie. Coś się zrombało... Kupiłem sobie własne narzędzia wkładam pod skrót f4 w ekwipunku wywala z gry....
Image
Ostatnio edytowany przez Sezar, 01 Sie 2013, 17:40, edytowano w sumie 1 raz
Sezar
Kot

Dołączenie: 19 Gru 2012, 18:08
Ostatnio był: 06 Sty 2014, 22:54
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: -1

Postprzez Piłat w 01 Sie 2013, 17:35

W końcu STALKER na jakiego czekałem.
Nareszcie Zona wybije wszystkich bezmyślnych noobów, którzy latają z kałachem i strzelają do wszystkiego co się rusza. Teraz wystarczy jedna kulka aby powalić na ziemię. Anomalie są zabójcze - bez odpowiedniej chemii nawet się nie zbliżysz. Kontroler rozwala mózg (dosłownie). Żeby w ogóle zbliżyć się do jego legowiska, to jest już wyczyn. Skradanie się działa poprawnie, inteligencja NPC nie zrobiła na mnie wrażenia. Na każdą misję i wyprawę należy się sowicie przygotować. Przemyślany ekwipunek to podstawa. Od zawsze utrudniałem sobie grę w STALKERze ograniczając np. ilość bandaży i apteczek. Z MISERY już nie muszę tego robić, bo wszelkie dobra są trudne do znalezienia i kosztują dużo. Bije brawo autorom tego projektu. Mogę szczerze powiedzieć, że jest to najlepszy mod do STAKERa od czasów Oblivion Lost.

Nie mniej jednak dopatrzyłem się kilku niezrozumiałych sytuacji, a mianowicie, czy Wy również tak macie, że kiedy używacie apteczki to na chwilę obraz robi się ciemny, jakbyście szli spać? Trochę to dziwne moim zdaniem. Jest oczywiście "słynna latarka" świecąca po oczach, którą już sprzedałem. Ponadto rozczarowała mnie siła rażenia karabinu snajperskiego. Niewiele różni się od wersji standardowej - dalej muszę wpakować 6-7 pocisków w kolesia ubranego w skórzaną kurteczkę... Ale za to moc strzelb jest oszałamiająca. Obrzyn kosi wszystko i wszystkich niemiłosiernie. Jest również ciekawostka odnośnie Emisji... Nie wiem czy tylko u mnie tak jest, ale właściwie każdego dnia następuje Blowout. Bardzo utrudnia to rozrywkę. Muszę przechodzić misję i zadania "na szybkiego" nie mając w ogóle czasu na rozejrzenie się po okolicy. Trochę to frustrujące... Ciekawe jest to, że w podstawowej wersji "Zewu Prypeci" byłem świadkiem Emisji tylko dwa razy.

Za ten post Piłat otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive vandr.
Awatar użytkownika
Piłat
Redaktor

Dołączenie: 02 Sty 2011, 14:06
Ostatnio był: 06 Cze 2021, 12:31
Miejscowość: Rostok
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 163

Postprzez Handlarz w 01 Sie 2013, 17:36

Kombinezon Stalkera kupiony maska p.gaz GP-7 i ide do najemników. Podszedłem do bramy i dostałem od razu 2 kulki które prawie mnie zabiły, chowam sie używam apteczki -wybudzam sie i zostaję zabity granatem. Z tą celnością u wroga to tak zawsze jest ? nawet nie widzę skąd strzał pada...
Dream Team :) - (drugi od prawej)
https://www.facebook.com/StalkerPL/phot ... =3&theater
Artefakty !
:

Tak artefakty są prawdziwe i mają nawet smaki... http://imgur.com/ITjxag3
Awatar użytkownika
Handlarz
Stalker

Dołączenie: 26 Sie 2007, 19:34
Ostatnio był: 22 Gru 2023, 20:24
Miejscowość: Kordon - wioska
Kozaki: 8

Postprzez djcycu w 01 Sie 2013, 17:46

Bo robisz błędy. Cała akcja z najemnikami jest w Misery prostsza niż się zdaje :D Wejdź od strony mostu do tej zielonej malutkiej budki i tam czekaj na niskim przykucnięciu. Nikt do ciebie nie wejdzie za to może rzucić granat. Tak czy siak za pierwszym podejściem będziesz w stanie ich jak kaczki wystrzelać czekając aż się do ciebie pomału zlecą. Tylko dwóch mi zostało w oczyszczalni więc musiałem wyjść i ich osobno kropnąć. Sposób bezstresowy.

Jeśli chodzi o emisje to jest to beznadziejna strona moda. Mnie na szczęście jeszcze w martwym punkcie nie ustawiły ale lepiej mieć przy sobie jakieś "bzikotyki" by przeżyć w razie czego... Emisja dwa góra trzy razy na tydzień była by spoko ale codziennie to przeginka. Nic w tym przecież nie ma ciekawego i grę psuje głównie dlatego że czasem nie ma czasu przez to na taktykę. Najlepiej to się wyspać, doczekać emisji i ze dwa dni spokoju. To bym zrozumiał i było by to cool czyli jakieś planowanie. A zwykła emisja? Przecież one nic ciekawego nie wnoszą...
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Serewka21 w 01 Sie 2013, 17:52

Emisje częste i nie pozwalające się schować największy minus moda . Mnie jeszcze denerwuje to że gdy używamy apteczki ''usypiamy"
Image
Awatar użytkownika
Serewka21
Kot

Dołączenie: 18 Cze 2009, 12:32
Ostatnio był: 22 Mar 2017, 11:11
Miejscowość: Płonki

Postprzez Oriux w 01 Sie 2013, 17:55

Właśnie ściągam moda, i pytanie - czy odpalę na minimalnych + 1600x900 (najniższa możliwa rozdzielczość dla mnie) na Intel i3 3.3 ghz, GF GT 220 i 4gb ram DDR3?
Oriux
Stalker

Dołączenie: 22 Maj 2012, 21:01
Ostatnio był: 04 Sty 2016, 22:34
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 23

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości