[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Spec w 01 Sie 2013, 12:45

Witam, mam problem z uruchomieniem moda. Proszę o pomoc.

Gra jest w wersji pl + patche do 1.6 pl (gra oryginalna świeża instalacja) system win 7 32
po odpaleniu exe.(jako administrator) mam taki komunikat:
http://img818.imageshack.us/img818/3655/3y2l.jpg
a to jest log:
FATAL ERROR

[error]Expression : hGame
[error]Function : CEngineAPI::Initialize
[error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\EngineAPI.cpp
[error]Line : 67
[error]Description : Game DLL raised exception during loading or there is no game DLL at all
Spec
Kot

Dołączenie: 01 Sie 2013, 12:36
Ostatnio był: 05 Sie 2013, 00:20
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez djcycu w 01 Sie 2013, 12:47

Jak widzisz morderstwo nie popłaca :P Rzadko kiedy można dobrą broń znaleźć. Dobrą w sensie uszkodzoną tylko do połowy. A jeśli chodzi o realia to strzał broni z tłumikiem słychać wyraźnie tyle tylko że ciszej. Zupełnie bezgłośnie być nie może no i oczywiście byłeś jedynym podejrzanym na miejscu zbrodni.
Ostatnio edytowany przez djcycu, 01 Sie 2013, 13:08, edytowano w sumie 1 raz
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Gizbarus w 01 Sie 2013, 12:50

Co do używania tłumików - oczywiście, że teraz się przydają. Raz szedłem sobie cicho za grupą bandytów i strzeliłem jednemu z nich z Beretty z tłumikiem w plecy, zza osłony. Reszta rozbiegła się w krzaczory, szukając skąd padł strzał. No po prostu genialnie...
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Atamzsiktrop w 01 Sie 2013, 13:11

Co do sprzętu to polecam na bieżąco go naprawiać za pomocą kleju i narzędzi służących do tego (najefektywniejsze do tego są chyba Sheet i Cloth, oprócz tego mnóstwo innych syfów) - pilnując aby jego stan nie spadł poniżej 91% (bo wtedy już się nie da). Ze zwykłego kleju i zwykłej tkaniny (oraz emblematu Wolnych stalkerów, to są chyba takie jakby dodatki, które też dają np. +3% stanu) naprawiłem sobie lekko zniszczoną kurtkę, tanio i skutecznie. Zaoszczędziłem około 3 tysiące rubli. ;)

Wychodzi całkowicie za darmo, o ile nie musicie kupywać kleju i materiału. Ja swoje dwa kleje (do ciężkich sprzętów i do lżejszych) oraz militarne materiały wydropiłem na najemnikach.
Awatar użytkownika
Atamzsiktrop
Kot

Dołączenie: 31 Lip 2013, 11:56
Ostatnio był: 27 Kwi 2014, 23:08
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez n1ck w 01 Sie 2013, 13:15

O Boziu jak usłyszałem
:

Kazika
na Skadowsku to aż mnie w sercu ukłuło :D super, mam nadzieję na więcej takich smaczków. Jedyne co mi się nie podoba to potężny arsenał u Brodacza, moim zdaniem trochę za dużo tych broni na samym początku. Gra też się dosyć zacina przy walce (Misery 1.2 chodziło bez ścinek) ale to może dlatego że mam sporo włączonych programów w tle, wyłączę i zobaczę jak będzie. Tak czy inaczej na razie miazga.
Awatar użytkownika
n1ck
Tropiciel

Dołączenie: 05 Lis 2011, 09:06
Ostatnio był: 16 Gru 2019, 15:04
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 41

Postprzez tefinho88 w 01 Sie 2013, 13:19

no nie za duzo. patrzysz sobie na piekny arsenal do kupienia, i serce Ci peka, ze w portwelu brakuje 90k rubli ;d
tefinho88
Kot

Dołączenie: 23 Cze 2009, 10:18
Ostatnio był: 21 Maj 2018, 21:41
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 8

Postprzez Handlarz w 01 Sie 2013, 13:29

Z tymi cenami wysokimi to nawet dobrze jest - musisz pomyśleć skąd wziąć kasę i przy okazji nie dać się zabić.
Jak znalazłem AK i chciałem go naprawić to czułem się jak w markowym sklepie gdzie z cenami jest podobnie :(

Co do zabójstw Stalkerów/ bandytów - zabiłem koło Skadowska 2 bandytów i jak poszedłem na drugi koniec mapy to spotkani tam bandyci przywitali mnie serią z viperów. Czy tak już jest że jeżeli jednego zabiję to wszyscy bandyci w Zonie już o tym wiedzą i będą chcieli mnie zabić ?
Dream Team :) - (drugi od prawej)
https://www.facebook.com/StalkerPL/phot ... =3&theater
Artefakty !
:

Tak artefakty są prawdziwe i mają nawet smaki... http://imgur.com/ITjxag3
Awatar użytkownika
Handlarz
Stalker

Dołączenie: 26 Sie 2007, 19:34
Ostatnio był: 22 Gru 2023, 20:24
Miejscowość: Kordon - wioska
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: 8

Postprzez Atamzsiktrop w 01 Sie 2013, 13:33

Bandyci są na Ciebie źli od początku, przynajmniej każdy jakiego spotkałem się na mnie rzucali. Może jak się będzie dla nich pracować, to staną się przyjacielscy?
Awatar użytkownika
Atamzsiktrop
Kot

Postprzez djcycu w 01 Sie 2013, 13:35

W starym MISERY walili do ciebie jak chodziłeś z wyciągniętym gnatem a tu nie wiem. Może przy kluczowych misjach czyli "Dług Wano" i "Uwolnić zakładnika" nie będą strzelać. Jeśli będą to minus dla twórców ode mnie i to potworny bo zdyskwalifikuje dobre zakończenie.

Gdzie uzyskać informacje o narzędziach dla techników? Lub prościej, gdzie ich szukać bo to troszkę jest niemiłe.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Atamzsiktrop w 01 Sie 2013, 13:36

Pytaj się stalkerów. No i chyba Sowa, ale nie jestem pewien.
Awatar użytkownika
Atamzsiktrop
Kot

Postprzez vandr w 01 Sie 2013, 13:38

Dziwne...Wam też się zdarzyło, że samoistnie spadało Wam zdrowie? Zauważyłem to będąc u Sowy. Najpierw wyleczyłem się u medyka, później opchnąłem śmieci u Sowy i zastanawiałem się co kupić. Cała transakcja zajęła mi 10 minut. Przez ten czas spadło mi niecałę 1/4 paska zdrowia. W międzyczasie obraz zaczął mi się momentami rozmazywać, toteż położyłem się do łóżka z myślą, że być może jestem tak zmęczony, że najwyższa pora odpocząć. Przespałem 12 godzin lecz nie rozwiązało to problemu. W ekwipunku nie mam chyba nic, co mogłoby wydzielać promieniowanie itp. Sami zobaczcie.

Image

Poza tym, co to jest za czerwona ikonka z prawej strony? Nie aby ta od udźwigu? Toć nie jestem przeciążony.

Image
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 26 Lis 2024, 06:08
Kozaki: 1749

Postprzez Atamzsiktrop w 01 Sie 2013, 13:41

Jesteś głodny, to jest żołądek.

Za ten post Atamzsiktrop otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive vandr.
Awatar użytkownika
Atamzsiktrop
Kot

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości