[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Gizbarus w 31 Lip 2013, 20:28

Czy jest możliwość ustawić ręcznie, w plikach klasę postaci? Bo niestety mam z tym problem - po wybraniu snajpera gra chce restartu. Po ponownym uruchomieniu (ręcznym) nadal aktywną klasą jest szturmowiec...
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Reklamy Google

Postprzez vandr w 31 Lip 2013, 20:31

Musisz wejść ponownie do wyboru klasy postaci przy ponownym uruchomieniu gry klikając bodaj na Assaulter. Wtedy otwiera się nowe okno z wyborem klasy- wybierasz, restart gry i voila.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 26 Lis 2024, 06:08
Kozaki: 1749

Postprzez Gizbarus w 31 Lip 2013, 20:32

Wiem o tym - tylko że nie chce mi to zaskoczyć. Choćbym robił tak pierdyliard razy, zawsze wyskakuje mi assaulter po każdym ponownym uruchomieniu gry :P
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Ashenmoor666 w 31 Lip 2013, 20:33

Też tak maiłem za którymś razem po zmianie klasy stalker sam się wyłączył i przy następnym uruchomieniu był już snajper.
"I didn't come to play. I came to win."
Awatar użytkownika
Ashenmoor666
Stalker

Dołączenie: 17 Lut 2010, 10:06
Ostatnio był: 21 Gru 2016, 17:44
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 9

Postprzez vandr w 31 Lip 2013, 20:35

Graj więc na początek Szturmowcem- potem pomyślimy.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez Atamzsiktrop w 31 Lip 2013, 20:39

Udało mi się dorwać rewolwer wraz z amunicją.
I szczerze powiedziawszy - jak z broni, którą dostaje Recon na początku, nijak nie idzie nikogo zabić bo odrzut jest zbyt wielki, to owy pistolet zabija na jeden strzał (z zaskoczenia, STRASZNIE mi się podoba skradanie - wreszcie się da i to coś daje).

Dla tych, którzy moda jeszcze nie mają, a są ciekawi jak to wygląda:
http://i.imgur.com/8nQeFf9.jpg - wspomniany rewolwer i animacja biegania z pistoletem.
http://i.imgur.com/4PkzOhJ.jpg - tym panom już podziękujemy (ave skradanie się :wódka: ).
http://i.imgur.com/dAybuDg.jpg - nagrody za zadania są bardzo wysokie - bo aż 320 euro!! (i przy okazji ciekawy dialog, nie wiem jak to było w oryginalnym-nie spolonizowanym Zewie ale wydawało mi się, że Brodacz był milszy :P)
http://i.imgur.com/eB5yUoC.jpg - jedyny problem jest taki, że na naprawę ukochanej broni potrzeba 550 euro. :F

Ceny w Stalkerach zawsze mnie rozbrajały, ale trudno, trzeba jakoś żyć z takim bogactwem. Albo po prostu patrzę przez pryzmat typowego Polaka.

Co do mojego problemu z rozdzielczością (mianowicie tekst poza ekranem) to to dzieje się tylko z hełmami. Opisy wszystkich innych itemów odpowiednio się "umieszczają".
Awatar użytkownika
Atamzsiktrop
Kot

Dołączenie: 31 Lip 2013, 11:56
Ostatnio był: 27 Kwi 2014, 23:08
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez Trikster w 31 Lip 2013, 20:44

i przy okazji ciekawy dialog, nie wiem jak to było w oryginalnym-nie spolonizowanym Zewie ale wydawało mi się, że Brodacz był milszy

Dzięki, trochę dialogi pozmienialiśmy tak, żeby były bardziej "nędzne". Mam nadzieję, że się podobają.

Przy okazji, polecam gadać z ludźmi i pytać ich o informacje. Niektórzy mówią ciekawe rzeczy. :)
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 22:18
Kozaki: 188

Postprzez Per$hing16 w 31 Lip 2013, 20:49

A ja mam pytanie - jakie macie karty graficzne i procesory?
Zastanawiam się czy mój Radek 4850 512 MB uciągnie na średnio-wysokich, czy musze kupować 6870 1GB. No i ile fps na jakich ustawieniach wam wyciąga :)
Racing- Because football, baseball, bowling, & golf only require one ball.
Awatar użytkownika
Per$hing16
Stalker

Dołączenie: 28 Gru 2008, 16:50
Ostatnio był: 30 Lis 2024, 18:35
Miejscowość: Myślenice
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 19

Postprzez vandr w 31 Lip 2013, 20:55

U mnie to:

E5200 2.5GHZ Intel Dual Core
Radeon HD 4870 1GB
4GB DDR RAM2

Ustawienia grafiki to rozszerzone pełne oświetlenie dynamiczne, wszystkie suwaki na full plus takie rzeczy jak SSAO, promienie słoneczne itp. Ilość fps- od 25 do 60, średnio 35-40. Jak widać, całkiem ładniutko. :)

Image
Ostatnio edytowany przez vandr, 31 Lip 2013, 20:57, edytowano w sumie 1 raz
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

Postprzez Voldi w 31 Lip 2013, 20:56

Trikster napisał(a):Przy okazji, polecam gadać z ludźmi i pytać ich o informacje. Niektórzy mówią ciekawe rzeczy. :)

Trik, nie zachęcaj tak, bo jeszcze chłopaki odkryją wszystkie niuanse zanim polonizacja wyjdzie. Zdradzę, że dziś skończyłem babrać się z tekstami "Co nowego w Zonie?" itp. Niektóre naprawdę powalają na kolana. Od samego czytania suchego pliku mnie czasem ciary przechodziły ;)
Image
Awatar użytkownika
Voldi
Ekspert

Dołączenie: 29 Gru 2011, 11:11
Ostatnio był: 30 Maj 2024, 11:26
Miejscowość: Kraków/Hajnówka
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 426

Postprzez Atamzsiktrop w 31 Lip 2013, 21:00

4gb RAM - 3gb dostępne (32 bit)
Procesor: AMD Phenom II X4 960T 3 GHz
Karta graf.: AMD Radeon HD 6670 1gb

Jak widać sprzęt taki sobie - generalnie nowsze gry głównie na średnich/wysokich.
W MISERY gram tak:
Pełne dynamiczne oświetlenie (próbowałem Rozszerzonego DX11, ale było jakieś 5-10 fpsów, za chwilę spróbuję Rozszerzone pełne)
Jakość: maksymalna
Antyaliasing: 2x
Wszystkie dodatkowe opcje graficzne włączone.

Generalnie, gra działa bardzo płynnie - sądzę, że około 40-50 fps. Wcześniej zacinała się i crashowała z powodu renderingu, ale zmniejszyłem troszkę zasięg widzenia oraz zasięg oświetlenia i jest git. Tylko sporadycznie jakieś króciutkie, sekundowe ścinki - głównie gdy doczytuje postacie/mutanty.

@Voldi
Ja bardzo chętnie przeczytam i teraz, i spolszczone. Szczerze mówiąc, już wyobrażam sobie te soczyste polskie słowa. A porównać, co szkodzi? ;)
Generalnie, angielski niezbyt mi pasuje do tej gry - polski o wiele bardziej, bo w sumie i podobny do rosyjskiego, i taki bardziej "wschodni". Wiadomo, cyrylicą najlepiej. :P
Awatar użytkownika
Atamzsiktrop
Kot

Dołączenie: 31 Lip 2013, 11:56
Ostatnio był: 27 Kwi 2014, 23:08
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez vandr w 31 Lip 2013, 21:05

Atamzsiktrop napisał(a):Generalnie, angielski niezbyt mi pasuje do tej gry - polski o wiele bardziej, bo w sumie i podobny do rosyjskiego, i taki bardziej "wschodni". Wiadomo, cyrylicą najlepiej. :P

O to to...na pohybel germańskim ścierwnikom. ;) Polski pasuje tu po tysiąckroć mocniej.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!
vandr
Modder

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość