[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Azot w 31 Lip 2013, 18:38

HollowVooDoo napisał(a):Ale Black Road działa normalnie, przy instalacji wziąłem 90%.
Nie miałem nic zainstalowanego, czysty stalker.

A czy "menu" wybierania klas działa Ci normalnie?

A karte grafiki jaką masz?
Awatar użytkownika
Azot
Stalker

Dołączenie: 25 Lip 2011, 18:34
Ostatnio był: 27 Mar 2017, 06:17
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 67

Reklamy Google

Postprzez HollowVooDoo w 31 Lip 2013, 18:39

@Azot
No właśnie nie, ale już wiem co było grane... guła ze mnie, nie w tą mańkę textury wgrałem.
http://i44.tinypic.com/6psr5v.jpg teraz jest tak.
Ale jak coś się będzie działo z animacjami broni to i tak do reinstalki.

Ten tryb Black Road to sobie chyba podaruje, za nerwowy jestem na takie rzeczy ;)
Awatar użytkownika
HollowVooDoo
Tropiciel

Dołączenie: 20 Lip 2008, 22:09
Ostatnio był: 11 Lip 2021, 21:50
Miejscowość: Zona,Wysypisko
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 9

Postprzez bzykacz w 31 Lip 2013, 18:41

Trikster napisał(a):Jedyną sensowną rzecz o polonizacji, jaką mogę powiedzieć, to to, że posuwa się do przodu. Myślę, że przetłumaczona jest jakaś połowa, ale to jedynie wstępne szacunki dotyczące wstępnej wersji tłumaczenia. Potem trzeba będzie wszystko sczytać, docyzelować technicznie, co by żaden bugtrap nie wyskoczył, i sprawdzić w grze. Zatem roboty kupa. Nie chcę w ogóle nawet podawać orientacyjnej daty wydania. No, może poza tym, że będzie w sierpniu. ;)

To świetne wieści, że w ogóle ktoś ma chęci się za to zabrać. Chwała i kozak Wam za to ;] . Domyślam się, że i przy samym modzie, będzie trochę roboty, bo testować można w swoim gronie, ale najwięcej baboli wyjdzie gdy się go wypuści, więc co poprawiać Wasza ekipa ma. Niczego nie wymagam, ale trzymam kciuki za moda i za tłumaczenie, a teraz wracam do ogrywania.
Awatar użytkownika
bzykacz
Kot

Dołączenie: 11 Sie 2009, 17:34
Ostatnio był: 26 Lut 2016, 00:27
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 3

Postprzez MetalowyStalker w 31 Lip 2013, 18:42

Możecie zdradzić co to za tryb Black Road? Jeszcze moda nie ściągnąłem i jestem ciekaw, a nic nie moge znaleźć na ten temat.
Image

O ciemności, jeśli tylko w Twych ramionach spocząć mógłbym
Na chwilę i z doczesnymi oczami
Ujrzeć Twój gasnący uśmiech
Awatar użytkownika
MetalowyStalker
Stalker

Dołączenie: 27 Mar 2013, 10:27
Ostatnio był: 18 Cze 2017, 21:16
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 12

Postprzez vandr w 31 Lip 2013, 18:43

Ciekawe. Nie dość, że gra działa zaskakująco płynnie, to nie mam żadnych problemów, z którymi się borykają inni na Moddb(oby nie było jakichś poważnych ;)) No cóż, ja zawijam kieckę po browary i gdy tylko słońce zajdzie robię sobie przygodę z Mizerją.

Black Road to start bez ekwipunku i ogólnie mówiąc...ciężki tryb jak chodzi o poziom trudności.
TAJAG JUDYN
HAZBAZ
SEKODYN!

Za ten post vandr otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive MetalowyStalker.
vandr
Modder

Dołączenie: 21 Lut 2011, 14:18
Ostatnio był: 26 Lis 2024, 06:08
Kozaki: 1749

Postprzez HollowVooDoo w 31 Lip 2013, 18:46

W gamedacie, myślałem że jak złącze dwa pliki textur i main ze sobą to instalator sam zaaplikuje tekstury ale jednak nie.
Awatar użytkownika
HollowVooDoo
Tropiciel

Postprzez Atamzsiktrop w 31 Lip 2013, 18:55

No i spotkałem pierwszy, dosyć poważny imo, błąd.
http://i.imgur.com/Fg9TpVr.jpg
Jak widać opis przedmiotu wylądował poza ekranem, co czyni go niemożliwym do przeczytania. Dzieję się tak tylko z tymi itemami, które są maksymalnie po lewej stronie i mają długie opisy (reszta się normalnie scaluje). Rozdzielczość 1280x1024.

Poza tym, miód. :D Na takiego moda czekałem - świetna robota! Fajnie, że występują polskie smaczki - chociażby muzyka na Skadowsku.

ed:
Nie uważacie, że Sniper jest trochę niezbalansowany? Teoretycznie, jest dobry/przeciętny we wszystkim, kiedy inne klasy mają sporo wad. No i ma chyba najlepsze perki. Nie grałem nim jakby coś, wnioskuję tylko po 'tabelce'.
Awatar użytkownika
Atamzsiktrop
Kot

Dołączenie: 31 Lip 2013, 11:56
Ostatnio był: 27 Kwi 2014, 23:08
Ulubiona broń: Akm 74/2U

Postprzez mayer99 w 31 Lip 2013, 19:09

Hej....pytanie na szybko...Ściągnąłem miserie z 1 linka w 2 plikach. 1 instalka wszystko hula i buczy w 2 textury (ponad 1GB). Wie ktoś gdzie i czy koniecznie należy kopiować textury? Bezpośrednio do gamedata? Wydaje mi się ze automatyczna instalacja nie kopiowała tekstur....Prosze o odpowiedź :)
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2011, 12:22
Ostatnio był: 23 Paź 2024, 10:24
Miejscowość: 3miasto
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 41

Postprzez Atamzsiktrop w 31 Lip 2013, 19:10

Tak, musisz przenieść tekstury do gamedata PRZED uruchomieniem instalacji moda. Nie wiem czy później też można dograć - w każdym razie chyba bezpieczniej jest zrobić to przed.

http://media.moddb.com/images/members/1 ... _parts.jpg - tutaj masz wszystko wyjaśnione. I pamiętaj aby odpalać grę jako administrator.
Awatar użytkownika
Atamzsiktrop
Kot

Postprzez Trikster w 31 Lip 2013, 19:16

bzykacz:
Na ten moment nie jest źle, ale być może wyjdą jakieś rzeczy w tłumaczeniu, których naprawić się nie da zbyt gładko. Tak czy inaczej, trzymaj kciuki. :)

Atamzsiktrop:
Tego z opisami raczej nie dało się uniknąć, ale może w przyszłości popracujemy nad jakąś łatką.
Co do snipera: to niezbalansowanie nie będzie tak widoczne, jak zaczniesz grać. Po prostu snajperki są bardzo drogie do utrzymania, a naboi do nich mało (i również drogie są), co równoważy "średniość" snipera na każdym polu.
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 22:18
Kozaki: 188

Postprzez Atamzsiktrop w 31 Lip 2013, 19:23

Szkoda, najwyżej można zapisać grę, kupić dany przedmiot, przenieść go do ekw. na sam dół prawo i przeczytać. Jak się spodoba to zostawić, a jak nie to wczytać grę. Nie psuje to zbytnio doświadczenia z modem.

Podoba mi się HUD - jak ktoś już gdzieś wspominał, bardzo przypomina ten z poziomu Stalkera w Metro 2033 (bo w Last Light w ogóle nic nie było pokazane). Na upartego wkleciłbym gdzieś jeszcze pokazywanie aktualnego czasu w grze.
No cóż, szykuje się nocka z Stalkerem. Mam nadzieję, że im dalej tym jeszcze lepiej. ;)
Awatar użytkownika
Atamzsiktrop
Kot

Postprzez HollowVooDoo w 31 Lip 2013, 19:23

@Atamzsiktrop
Niekoniecznie, ja przeniosłem tekstury już po instalacji, wszystko śmiga, niemniej trzeba je ściągnąć.

Zacząłem grę snajperem, w sumie to nie grałem w poprzednie MISERY więc nie miałem pojęcia że utworzyli klasy do wyboru. Nieźle to wygląda od razu można zdecydować o obranej drodze.
Niestety musiałem obniżyć detale, przy uderzeniu pioruna gra lubi tykać.
Awatar użytkownika
HollowVooDoo
Tropiciel

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość