[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez StalkerCell w 31 Lip 2013, 13:25

Co do losowości schowków, to w Wysypisku na górze mapy w takiej wielkiej 'kolebce' (czyli dziurze) dwa razy pod rząd w tym samym schowku miałem taki żółtawy egzoszkielet. Może @Smoq coś przeoczył, ale mi taki zbieg zdarzeń pasuje (egzo za darmo, a w dodatku ładna sumka za sprzedaż ;) )
@Juraszka A ten karabin to PKM (albo RKM, nie wiem do końca)
Awatar użytkownika
StalkerCell
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2013, 17:06
Ostatnio był: 06 Kwi 2021, 01:46
Miejscowość: Paniewo
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 57

Reklamy Google

Postprzez Juraszka w 31 Lip 2013, 13:50

@UP - raczej zbieg okoliczności, bo ja tam nie trafiłem ani razu na Egzo. A i masz rację albo PKM albo RKM to był - fajne cacko, ładnie sprzątało :D
Związki na odległość to ch*j, a czołgi same się nie zatankują, pamiętaj.
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Dołączenie: 21 Cze 2010, 11:08
Ostatnio był: 21 Lut 2020, 16:06
Miejscowość: Gniezno
Kozaki: 70

Postprzez smoq2 w 31 Lip 2013, 14:58

Wszyscy mieliście najzwyczajniej farta :D

Co do opisów schowków, to chyba nie będziemy się pierdzielić w ich trafność, co? Czy koniecznie mam coś z tym robić? (Wywalić?)

Dodam, że ja jak gram w TFW to nic fajnego w schowkach nie znajduje, tylko jakieś wódki i antyrady odświętnie. AK74 to chyba był szczyt mojego własnego szczęścia. :)

Co innego w rzeczach na sprzedaż od Samotników. Tam to zazwyczaj się jakimś hi-techiem wymieniają, ale i tak nigdy nie mam kasy. :D
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez StalkerCell w 31 Lip 2013, 15:06

A to dziwne :!: Bo ja w schowkach mam często cenne rzeczy, typu ten egzos, a nawet trafiły mi się dwa SGI Sniper.
Awatar użytkownika
StalkerCell
Weteran

Postprzez Beziele w 31 Lip 2013, 15:25

Nic z tymi opisami nie rób, pomagają przy szukaniu plecaka/skrzynki czy czegoś tam innego...chociaż dziś mnie jeden opis oszukał. "Plecak jest w wagonie pod mostem" Dobra, mam wagon, wejście jest, próbuje wejść, nie da się... kombinuje, kombinuje nawet beczkę przyturlałem. Ok wlazłem i co? Nie ma plecaka..już z lekka zły(jakieś 10min na to straciłem) Postanowiłem skoczyć z mostu na ten wagon, okazało się że tam jest plecak ale pusty :facepalm:

Mam cztery schowki w Czerwonym Lesie do obszukania, z wejścia przed tą furtkę zaatakowała mnie pijawka a ja z nożem stałem..na szczęście dziabnąłem ją pierwszy :D Zapowiada się fajnie..chociaż nie lubię po tej lokacji się pałętać.
Image
Awatar użytkownika
Beziele
Stalker

Dołączenie: 25 Gru 2011, 09:22
Ostatnio był: 15 Lis 2014, 09:55
Miejscowość: Okolice Lublina
Kozaki: 6

Postprzez RadekNioch w 31 Lip 2013, 15:39

Mi też nic takiego się nie zdarza, raz będąc samotnikiem trafił mi się Bułat i chyba TRS w schowku, w kordonie. Tak to jakieś wódki, konserwy, antyrady i apteczki różnorakie czasami.
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Dołączenie: 28 Lip 2013, 06:31
Ostatnio był: 12 Maj 2019, 01:59
Kozaki: 55

Postprzez Juraszka w 31 Lip 2013, 21:07

Najmniej fajnie jest jak trafia nam się zestaw spożywczy i kilka bandaży - do schowka próbowaliśmy się dostać przez trochę więcej czasu niż zwykle - można się wtedy zdenerwować lekko :/

A co do opisów to są one pomocne oraz nie ma sensu ich modyfikować, bo schowek kota a tam egzo - ich zawartość jest losowa więc, czepianie się opisów schowków to trochę tak jak czepianie się, że zamek broni jest po drugiej stronie...
Wave

Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Postprzez StalkerCell w 31 Lip 2013, 21:33

Co do samych schowków - czy @Smoq2 doda możliwość kupna schowka tak, jak w wanilii? Bo jak się jest samotnikiem, to trudno zdobyć info, a dla schowka nie chcę zabijać bez powodu jakiegoś stalkera.
Awatar użytkownika
StalkerCell
Weteran

Postprzez Juraszka w 31 Lip 2013, 22:10

Smoq obecnie pracuje na AI, optymalizacją i finalizacją moda - nie będzie dodawać niczego nowego.
Wave

Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Postprzez Beziele w 01 Sie 2013, 07:30

Ja gram jako samotnik i zwykle schowki mam na każdym kroku..ciała są praktycznie wszędzie tylko mieć cierpliwość przy przeszukiwaniu tych pustych ciał.
Image
Awatar użytkownika
Beziele
Stalker

Dołączenie: 25 Gru 2011, 09:22
Ostatnio był: 15 Lis 2014, 09:55
Miejscowość: Okolice Lublina
Kozaki: 6

Postprzez Juraszka w 01 Sie 2013, 13:15

Ja pamiętam jak kiedyś grałem samotnikiem na usługach frakcji Wolność - można uznać to za 3 styl gry (obok frakcji i samotnika - poszukiwacza). Czyli jesteśmy samotnikiem, który spędza czas ze "swoją" frakcją lub w składzie, i wykonuje zadania od tej bratniej frakcji, oraz działa na niekorzyść tej z którą dana frakcja akurat walczy - dobre jest to, że mamy na głowie tylko jedną frakcję, złe to że działamy sami - frakcja nas nie będzie wspierać.
Wave

Wave
Awatar użytkownika
Juraszka
Łowca

Postprzez MrFler w 01 Sie 2013, 15:31

Schowki nieraz mnie zaskakiwały... Najlepszy był "Mały zestaw żywego czołgu", czyli exo, PKM z 1000 ammo i "kompas"... A ten karabin co wcześniej pisaliście ("ciężki AK") to RPK-47, taka wariacja kałasznikowa nt. broni wsparcia piechoty :P (Znalazł głównie zastosowanie w oddziałach spadochronowych, które potrzebowały RKM-u, ale PKM był dla nich za ciężki)...
@Juraszka - też lubiłem tak grać ;)...
If you see the flash, it's already too late...
"Go out there and give them hell, you were born to do this"
S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky The Faction War - Kompani - skąd i kiedy "zdobyć" http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=48&t=9412&start=7956#p274865

Za ten post MrFler otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Juraszka.
Awatar użytkownika
MrFler
Stalker

Dołączenie: 30 Paź 2011, 15:12
Ostatnio był: 03 Paź 2024, 13:30
Miejscowość: Złocieniec
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 21

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości