[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez StalkerCell w 24 Lip 2013, 14:00

Szansa jest, ale byłaby to dodatkowa robota. W.g. mnie powinno to być, bo to takie "nierealne" zamek po lewej stronie.
Awatar użytkownika
StalkerCell
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2013, 17:06
Ostatnio był: 06 Kwi 2021, 01:46
Miejscowość: Paniewo
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 57

Reklamy Google

Postprzez igla2008 w 24 Lip 2013, 14:08

Coś czuje, że dało by radę to zrobić. Tylko po co? Smoq i tak ma masę roboty, a zmiana strony aż takie potrzebne nie jest.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez Pangia w 24 Lip 2013, 16:04

Ja wiem... The Faction War wskazywałoby na postawienie na walkę, a więc strzelaninę w pełnym tego słowa znaczeniu. Tyle grzebania w factorach obrażeń, żeby bronie dawały dobry balans między realizmem i gameplayem, poprawiania wszystkiego, układania drzewek ulepszeń (które zresztą i tak zostanie wywalone) tylko po to, żeby w grze ujrzeć tego samego, frajerskiego AK z zamkiem po lewej stronie.
Poza tym jest Shoker Mod, jest Arsenal Mod, któryś tam miał właściwie modele. Nie byłoby to zbyt dużo roboty, o ile configi broni nie są rozpie♥dolone pod kątem danego moda (jak np. SRP, gdzie każda broń ma własny folder z dźwiękami, przez co wycięcie samych modeli bez wstawiania dźwięków jest cholernie żmudną i nudną robotą - właśnie m.in. dlatego go nie instalowałem u siebie).
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez smoq2 w 24 Lip 2013, 17:07

Mogę podmienić modele na poprawne, tylko muszę mieć moda z gotowymi, bo sam ich obrabiać nie będę. Configi nie mają tutaj większego znaczenia, poza kilkoma linijkami (pozycja fleszu po wystrzale na modelu, korekta do celowania)

Nie wiem też które bronie mają zamek po lewej stronie - trzeba by przetestować, czy bronie nie występujące w podstawce są poprawnie zrobione.

Jak już bawić się w kosmetyczne poprawki, to można by też dodać jakiś fajny modzik poprawiający dźwięki.

W sumie (przy założeniu, że mam wszystkie zasoby - modele i dźwięki) to byłby to dzień-dwa roboty.

Oczywiście bierzemy pod uwagę mody tylko do CS/CoP.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

Postprzez Nirvashq w 24 Lip 2013, 17:30

Jeśli chodzi o dźwięki broni może ktoś byłby zainteresowany paczką dźwięków którą stworzyłem na własne potrzeby :E .
http://rapidshare.com/files/3943825396/weapons.rar
Procesor: AMD(tm)-6300 Six-Core Processor, 3825 MHz.
RAM: 8GB DDR3.
Karta Graf : Nvidia Geforce GTX 660.
System Operacyjny : Win7 64-bit.
Awatar użytkownika
Nirvashq
Kot

Dołączenie: 23 Lip 2013, 23:35
Ostatnio był: 02 Paź 2013, 14:53
Miejscowość: Prypeć.
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 0

Postprzez StalkerCell w 24 Lip 2013, 17:49

smoq2 napisał(a):Mogę podmienić modele na poprawne, tylko muszę mieć moda z gotowymi, bo sam ich obrabiać nie będę. Configi nie mają tutaj większego znaczenia, poza kilkoma linijkami (pozycja fleszu po wystrzale na modelu, korekta do celowania)

Nie wiem też które bronie mają zamek po lewej stronie - trzeba by przetestować, czy bronie nie występujące w podstawce są poprawnie zrobione.

Jak już bawić się w kosmetyczne poprawki, to można by też dodać jakiś fajny modzik poprawiający dźwięki.

W sumie (przy założeniu, że mam wszystkie zasoby - modele i dźwięki) to byłby to dzień-dwa roboty.

Oczywiście bierzemy pod uwagę mody tylko do CS/CoP.

Co do modeli, to nie wiem, czy są mody, z poprawnymi modelami do CS (chyba że Arsenal - nie grałem), ale w Zewie jest kilka modów, m.in Droga do Prypeci, czy COP weapons models renewal. Zamek po lewej stronie mają chyba wszystkie bronie, na pewno radzieckie.
Awatar użytkownika
StalkerCell
Weteran

Postprzez Pangia w 24 Lip 2013, 18:08

Jak już tak dokładnie, to: z tych w TFW dobre są te dodane (Bizon, Sako, PSG-1 chyba też, chociaż jak na prawie 8-kilogramowy karabin animacja przeładowania taka sama jak w MP5 wygląda nieco dziwnie), radzieckie mają obrócone, NATO-wskie w sumie też (chociaż, zdaje się, F2000 i G36 są poprawnie zrobione, nie wiem tylko, na ile animacje są poprawne). Strzelby źle zrobione (wyrzut łusek po złej stronie), chociaż Benelli chyba jest w porządku (za długo nie grałem w TFW - nie pamiętam pomimo, iż grałem tylko z M4). Oba TOZ-y - błędna animacja przeładowania, ale to nieważne (w SRP jest schemat zachowany - inna sprawa, że animacje kingfriday'a są po prostu skaszanione). Pistolety niedokładne (Makarow i PB 6P9 nie mają wyprofilowanych chwytów po prawej stronie broni, przy domyślnym ustawieniu celowania w CN tego nie widać, w Zewie GSC się zapomniało i zostawiło stary model i system celowania przez mechaniczne przyrządy, chociaż przy domyślnym zoomie chyba też tego nie widać) albo niepoprawne (Browning, Colt - znowu łuski). Dobrze, że nóż nie jest w lewej ręce.

A tak swoją drogą to wiedzieliście, że w Cieniu Czarnobyla Groza wyrzuca łuski na prawą stronę? I to pomimo zamka po lewej i tego, że nigdy nie miała poprawnego modelu (Groza z builda 1098). To dopiero jaja.

EDIT:
@down
Za bardzo przekombinowana animacja krótkiego AKS-a, a przy długim to zdaje mi się, że przy zmienionym FOV (ja ustawiam zwykle na 75 FOV Switcherem) magazynek nie będzie znikał z ekranu. Zresztą i tak wygląda za szybko.
Ostatnio edytowany przez Pangia 24 Lip 2013, 18:17, edytowano w sumie 2 razy
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Śledzik w 24 Lip 2013, 18:09

"Nic tak nie cieszy jak seria z Pepeszy"
"Si vis pacem para bellum"
Awatar użytkownika
Śledzik
Kot

Dołączenie: 24 Cze 2012, 14:30
Ostatnio był: 02 Sie 2013, 02:48
Miejscowość: Sosnowiec
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 1

Postprzez smoq2 w 24 Lip 2013, 20:55

Niestety w Shoker Mod 1.9 brakuje modeli do obecnych broni. Praktycznie są dodane tylko nowe.

Chyba lepiej pobrać shoker mod do CoP, tam powinny być wszystkie bronie. Tylko nie mogę znaleźć najnowszej wersji, a ta z tego forum wymaga instalowania jakiejś pierdoły, żeby pobrać mod.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Postprzez StalkerCell w 24 Lip 2013, 21:19

Awatar użytkownika
StalkerCell
Weteran

Postprzez smoq2 w 24 Lip 2013, 21:50

StalkerCell napisał(a):http://uploading.com/4am12m78/Shoker-Weapons-Mod-PL-7z

Zobacz ten.

No o tym mówię w poprzednim poście. Trzeba pobrać jakiś program żeby ściągnąć plik, a ja nie chce instalować jakiegoś spywareowego gówna.
ImageImage
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Postprzez StalkerCell w 24 Lip 2013, 21:52