Problem z instalacją

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Problem z instalacją

Postprzez SaS TrooP w 22 Gru 2007, 21:49

Witam, prywatnie nazywam się Marcin i fanem stalkera nie jestem, ale uważam, że to jedna z lepszych gier ever w jakie grałem. Mam nadzieję, że spotkam tu dobre community...

Ale do rzeczy. Przeszedłem stalkusia 2 razy. Ale teraz ściągnąłem sobie pierwsze mody, podmieniłem gamedata (oczywiście bez kopii zapasowej) i gra się zwaliła. Nic nie pomagało. Oczywiście reinstalka i tu właśnie pojawia się problem:

otóż podczas instalacji modów miałem płytę z grą w komputerze i nie wiem czy ma to coś z tym wspólnego, ale... instalacja utyka od pliku gamedata.db4 wzwyż. Mogę pominąc, cofną, anulowac, ale nic z tego. gra się nie chce zainstalowac.

Proszę, pomóżcie, bo chciałbym sobie jeszcze raz go przejśc, ale teraz na modach!
SaS TrooP
Ekspert

Dołączenie: 22 Gru 2007, 21:43
Ostatnio był: 07 Cze 2019, 01:47
Miejscowość: Wodzisław, Silesia
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 14

Reklamy Google

Postprzez Atomoffka w 22 Gru 2007, 21:56

Hello, Marcin. Don't worry. :P
otóż podczas instalacji modów miałem płytę z grą w komputerze i nie wiem czy ma to coś z tym wspólnego

Nie, o to się nie martw, z plikami na płytce nic się nie stało, bo przenoszenie folderu nie wymagało płytki w napędzie, a podmieniena plików nie występują nawet po uruchomieniu gry ze zmiennymi danymi.

Odinstalowałeś grę, ale czy usunąłeś folder STAKLER-SCHOC z C:/ ?

Spróbuj też usunąć xr_3da.ini z rejestru (dotyczą właśnie zapisu gry i wszelkich logów)

//na modach, czy nie na modach - lepiej kombinuj, jak tu w ogóle zainstalować grę ;) //
!!Gołe baby !!

Image
марика поэдращиа.
Awatar użytkownika
Atomoffka
Stalker

Dołączenie: 18 Sie 2007, 22:29
Ostatnio była: 22 Cze 2014, 18:56
Miejscowość: się biorą dzieci?
Kozaki: 0

Postprzez SaS TrooP w 22 Gru 2007, 22:06

STALKER-SHOCK usunąłem, a ciut lepsi informatycy mówili:
Marcin, naucz się korzystac/przekształcac/ tworzyc rejestr, bo ci się to przyda...

Gdzie dokłądnie jest ten plik?
SaS TrooP
Ekspert

Dołączenie: 22 Gru 2007, 21:43
Ostatnio był: 07 Cze 2019, 01:47
Miejscowość: Wodzisław, Silesia
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 14

Postprzez MCaleb w 23 Gru 2007, 00:22

1. Pirat, czy oryginał?
2. Nie używamy zapożyczeń, a przynajmniej staramy się ich nie używać, gdy istnieje polski (a nie polskawy) odpowiednik.
3. Wolałbym, by nie zdrabniać tytułu. Dziwnie to brzmi.
4. Podmieniłeś gamedata? To miałeś ten folder po instalacji?
There is nothing in this world worth believing in...
Image
Awatar użytkownika
MCaleb
Weteran

Dołączenie: 09 Cze 2007, 23:23
Ostatnio był: 03 Wrz 2015, 19:57
Miejscowość: Mars
Kozaki: 8

Postprzez Atomoffka w 23 Gru 2007, 15:06

Co do mojego poprzedniego postu:

Jak już pewnie wiesz;), wejdź w START--> URUCHOM---> regedit

Teraz rozwiń listę edycji i znajdź XR_3da.Wyświetli Ci się duuża lista wpisów, ale usuń tylko to, co zaznaczone (wyszukane) . W DANE rejestru powinno wpisane być : xr_3da.
Jeśli posiadasz katalog THQ , to go również usuń!

A czy przypadkiem nie masz uszkodzonej płytki?
Albo masz słaby napęd ? Mi np. Wiedźmin wgrywany cd-romem nie chciał wcale działać...
Awatar użytkownika
Atomoffka
Stalker

Dołączenie: 18 Sie 2007, 22:29
Ostatnio była: 22 Cze 2014, 18:56
Miejscowość: się biorą dzieci?
Kozaki: 0

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: svt07 oraz 16 gości