@Gro3za - zamiast "Oболонь" wystarczy "Obołoń"
Obołoń Premium (tylko ten "specjał" piłem) dostępny jest w Piotrze i Pawle na 100%, tylko smakuje jak siki Weroniki i niczym się nie różni od podłych polskich koncernówek. To na zdjęciu to chyba Białe, wg Wikipedii by się zgadzało, że niefiltrowane.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Obo%C5%82o%C5%84#PiwoAle kwas chlebowy mają niezły (choć na pewno nie każdemu zasmakuje), trochę jak cola gotowana z razowym chlebem.
http://www.majex.net/img/zdjeciepiwa/3uk.jpgKoźlak jak dla mnie jest kapkę za gorzki. I nie wiem jak godzisz koncernowego Obołonia z "wyrafinowanym smakiem przywykłym do piw regionalnych". Placebo i te sprawy?
------------------------
Jestem po Komesie Potrójnym Złotym. Dawno takiej siekiery nie piłem. Niby nie czuć, a jak kopnie, to głowa mała. Trochę wali stęchlizną, ale chyba musiałbym go łyknąć drugi raz, żeby wyrobić sobie opinię. Niby ohydny, ale w sumie ma w sobie to "coś". Chociaż nie wiem, czy jest wart swojej ceny (przeraźliwe 6,50).
Fakt faktem, że po tych 9% klawiatura płata figle