Ciekawe linki/artykuły/fotografie

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Ciekawe linki/artykuły/fotografie

Postprzez HCNOPS w 03 Cze 2013, 13:04

Filmik o islamie żenująco tandetny i zakłamany jak nie wiem co. W Paryżu byłem przez 2 tygodnie i ANI RAZU nie zdarzyło mi się słyszeć muezinów nawołujących do modlitwy, nie uświadczyłem też ani razu, by gdziekolwiek blokowana była ulica. Wszystko jest przejezdne i jak komuś odpie*dala i zaczyna na ulicy się modlić, to najzwyczajniej go policja zdejmuje z ulicy i mandat za zakłócanie porządku publicznego. 2 lata temu miałem też wymianę w liceum z Francji i żaden z Francuzów nie potwierdzał, jakoby muzułmanie tam sobie wychodzili na ulicę i blokowali miasto w którymkolwiek mieście. Jest to po prostu nielegalne i jeśli dochodzi do tego - policja prosi o rozejście, a jak nie, to armatki wodne i voila. Będąc w Paryżu, nie widziałem także praktycznie w ogóle kobiet z hidżabach, czy burkach. Teorie o tym, że na ulicach jest ich więcej niż białych, jest po prostu kłamstwem i tyle. Faktem jest natomiast, że jest tam masa czarnych.

I nie, żadna religia nie powinna mieć prawa blokować czegokolwiek. Żadna religia nie powinna być też wyznacznikiem moralnym, prawnym, lub naukowym. Religia jest domeną prywatną i jako taka powinna zostać usunięta z przestrzeni publicznej, oraz być bezwzględnie opodatkowana, tak jak są opodatkowane szkoły, firmy, teatry i inne. Musi być jednak uwzględniana w spisie, ponieważ jest to jedna z ważniejszych informacji demograficznych kraju, zaraz po narodowości.

Ja z kolei zapodam coś odnośnie świata przyszłości, który już niedługo być może stanie się naszą codziennością. Spot reklamowy firmy Corning:

Za ten post HCNOPS otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy.
HCNOPS
Kot

Dołączenie: 27 Maj 2013, 20:12
Ostatnio był: 09 Wrz 2014, 09:56
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: Lightened IL 86
Kozaki: 14

Reklamy Google

Postprzez Szpagin w 03 Cze 2013, 17:54

A teraz, dzieci, zakładajcie czapeczki z folii aluminiowej, bo wujek Szpagin opowie wam historię o złej Unii i jeszcze gorszej Ameryce, które usiłują ograniczyć swobodę internautów.
Image

A tak na poważnie: UE i USA rzeczywiście zacieśniają współpracę gospodarczą. Ale powyższa grafika... Rzekome postulaty tej umowy są albo niedorzeczne (w jaki sposób mają zmusić Facebooka lub YouTube'a do wprowadzenia abonamentu, skoro są to prywatne, niezależne od rządu firmy?) albo po prostu niewykonalne (zamknięcie serwerów torrent - trzeba by było wpakować do pierdla wszystkich użytkowników tej sieci, co byłoby dość skomplikowane; serwisy w rodzaju TPB są jedynie zbiorami linków, które umożliwiają ściągnięcie konkretnego pliku). Autor grafiki pojechał po bandzie, i to ostro.

BTW: Minister zdrowia rzeczywiście powinien ostrzegać przed kwejkiem, mało co nie udławiłem się, czytając ten przykład srania ogniem.
Image

Za ten post Szpagin otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Tajemniczy.
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Postprzez Tajemniczy w 03 Cze 2013, 18:59

Od razu widać że wiedza autora tego obrazka jest typu "kolega kolegi posła mówił że tak będzie". Zignorować
-"24h sądy elektroniczne(...) bez możliwości obrony ze strony prawnika- od razu widać że gość ostro pojechał po bandzie i pokazuje swój poziom- takie rzeczy to w Heyah a nie w demokratycznym państwie..
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez KoweK w 03 Cze 2013, 19:00

Płatne kanały na YT już są od jakiegoś czasu.
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: 15 Lis 2024, 02:52
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1477

Postprzez Tajemniczy w 03 Cze 2013, 20:48

Tamtemu "wojującemu gimbusowi" chodziło chyba o to że YT stanie się stroną płatną w 100% co oczywiście jest tak możliwe jak to że ruskie oddadzą nam jutro Tupolewa. "Kategoryczne zamknięcie serwerów torrent"- konia z rzędem temu kto zamknie wszystkie serwery torrent :facepalm: . Wniosek jest krótki- głupich nie sieją.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Postprzez BartusiekS w 03 Cze 2013, 20:59

Już nawet pkt. 1 jest idiotyczny. "Złe korporacje będą znały twoje imię i nazwisko". Zupełnie tak, jakby już nie znały :E
BartusiekS
Stalker

Dołączenie: 07 Lut 2010, 16:21
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 23:53
Miejscowość: Oświęcim
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 11

Postprzez Woland w 03 Cze 2013, 21:21

[YouTube]https://www.youtube.com/watch?v=WDtPtaI3h-U[/YouTube]
Przepiękne nagrania najprzepiękniejszego czołgu z piękną i klimatyczną muzyką :E

Polecam ten filmik jak i resztę filmów z projektu GWR.
https://www.youtube.com/user/GermanWarR ... ture=watch

Kanałowi dałem już subskrypcję :E
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Postprzez Surin w 04 Cze 2013, 13:17

Chciałem pierwotnie podrzucić to do działu filmowego, ale tutaj chyba bardziej pasuje. Nie sądziłem że można powiedzieć jeszcze coś nowego w temacie renderu i postprodukcji. Efekt końcowy zniewala.

"Zwiadowcy, chłopy na schwał, byli żołnierz piechoty morskiej - ci zatrzymywali się na sześćset osiemdziesiątym, chowali zapalone papierosy w dłoniach i zamierali, przyklejeni do szkieł noktowizorów". /Metro 2033/
Awatar użytkownika
Surin
Kot

Dołączenie: 29 Maj 2013, 11:28
Ostatnio był: 21 Wrz 2013, 17:50
Miejscowość: Gdańsk
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 10

Postprzez Universal w 09 Cze 2013, 17:32

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title, ... omosc.html

Nie udało się pod Poitiers. Nie udało się pod Wiedniem. Udało się w XX/XXI wieku. I wzrost liczby członków takich organizacji zauważa nawet Der Spiegel, uznawany za lewicujące pismo. Przy czym Millî Görüş wg angielskiej Wikipedii ma sam 50 tys. członków, więc w ogóle cyferki się nie zgadzają. Tak czy inaczej Karol Młot i Jan Sobieski przewracają się w grobach :D
Język kłamie głosowi, a głos myślom kłamie; myśl z duszy leci bystro, nim się w słowach złamie.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 11:31
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1052

Postprzez StalkerCiastek w 09 Cze 2013, 18:06

HCNOPS - islamizacja to fakt i to, że ty nie widziałeś nie znaczy, że jej nie ma.
http://www.youtube.com/watch?v=gT-aNRI9gtg
http://www.youtube.com/watch?v=psZBaJU_Cvo (polecam ten).

Co do wizji przyszłości z tego filmu co podałeś... jest dosyć przerażająca. Przez chwilę obawiałem się, że nawet z kibla wyskoczy mi facjata Macierewicza i Kaczyńskiego plujących na Tuska, a z lodówki wiadomości od operatora sieci.
LOL
Awatar użytkownika
StalkerCiastek
Redaktor

Dołączenie: 27 Cze 2008, 21:17
Ostatnio był: 26 Cze 2014, 17:46
Miejscowość: Gdzieś
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 58

Postprzez Tajemniczy w 12 Cze 2013, 08:22

http://jakaplatforma.org/
Test Gowina do rozwiązania w Internecie. U mnie wyszło że Gowin zgadza się ze mną w 79%.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Postprzez Soviet w 12 Cze 2013, 10:04

U mnie wyszło, że Gowin to beton i karierowicz.
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 02 Lis 2024, 23:15
Miejscowość: Wow
Kozaki: 787

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości