Misja "Ocaleni z Monolitu"

Wszyscy bali się premiery kolejnej gry z serii Stalker. Nikt nie potrafił odpowiedzieć na pytanie: co wpisać w tym cholernym opisie?
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Jeżeli chcesz zadać pytanie na temat fabuły, to sprawdź najpierw, czy odpowiedzi nie znajdziesz w SOLUCJI.

Misja "Ocaleni z Monolitu"

Postprzez Darth_Vader w 03 Cze 2013, 08:21

Mam problem tego typu, że jak wezmę już tą misję, żeby znaleźć schronienie dla "byłych" monolitian to chyba z tego co wiem trzeba wziąć jakieś kilka zadań od dowódcy powinności. Tyle że jak z nim gadam to nie wyświetlają się żadne pytania typu "masz dla mnie pracę ?" itp. i nie wiem jak wreszcie mam sprowadzić tam tych monolitian.
Awatar użytkownika
Darth_Vader
Kot

Dołączenie: 02 Maj 2013, 11:01
Ostatnio była: 13 Wrz 2014, 00:04
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Misja "Ocaleni z Monolitu"

Postprzez Ahmed1109 w 03 Cze 2013, 10:16

Jak chcesz znaleźć schronienie dla nich to musisz po prostu mieć dobre stosunki z : albo wolnością albo powinnością .

Jest kilka misji aby tego dokonać, np. z PDA morgana, albo z PDA założyciela powinności, albo załatwienie ochrony dla bunkra naukowców. Z resztą wszystko powinieneś mieć w Solucji.
Ostatnio edytowany przez Ahmed1109 03 Cze 2013, 10:19, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
Ahmed1109
Stalker

Dołączenie: 28 Lip 2012, 22:04
Ostatnio był: 10 Gru 2017, 15:37
Miejscowość: Wioska kotów
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez Realkriss w 03 Cze 2013, 10:17

Żeby Wolność, albo Powinność wzięła Monolitian pod swoje skrzydła, musisz najpierw wykonać dla nich zadania, np:
- Powinność: oddać dowódcy Powinności, Szuldze PDA Morgana (najemnik z misji w której trzeba obczaić spotkanie najemników z bandytami)) i PDA Taczenki (misja z dziwną anomalią przy Wieży ciśnień) - to powinno wystarczyć.
- Wolność: to samo, co powyżej, albo zamiennie: zrobić misję z Wujkiem Jarem (siedzi przed drzwiami do dowódcy Wolności Lokiego) i załatwić sprawę Flinta (stoi w holu głównym Janowa).

Potem na pewno w opcjach dialogowych z dowódcami frakcji pojawi Ci się możliwość rozmowy o grupie Włóczęgi.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 08 Gru 2024, 16:26
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 882

Postprzez Darth_Vader w 04 Cze 2013, 20:16

Tylko właśnie chodzi o to że nie wyświetlają mi się żadne zadania. To znaczy nie mam możliwości wziąć żadnego zadania od dowódcy Powinności ani Wolności, po prostu nie wyświetla mi żadnego tego typu pytania, jak z nimi rozmawiam.
Awatar użytkownika
Darth_Vader
Kot

Dołączenie: 02 Maj 2013, 11:01
Ostatnio była: 13 Wrz 2014, 00:04
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: FT 200M

Postprzez Kudkudak w 04 Cze 2013, 20:34

Realkriss to opisała, ale masz szczegółowo:

To robisz wykonując m.in zadania dla Brodacza, na przerwanie transakcji (lub dla Sułtana i podobno dla Sowy) - dostaniesz PDA handlarza. Kastet Cię woła, idziesz, gadasz z Sułtanem. Teraz:
a) pomagasz Kastetowi rozwalić stalkerów
b) mówisz Brodzie i po cichu zabijasz Kasteta..albo granatem podczas ataku na Szewczenko.
Dalej oddajesz misje, i w zależności jak zrobiłeś potoczy się dalej.

PDA Powinności z misji z badaniem anonalii czasoprzestrzennej ulepszonym detektorem dla Oziora. Dalej będziesz wiedział co zrobić z informacjami. Potrzebny Ci będzie detektor Swarog, króry otrzymasz z misji od Sowy, dlatego nie sprzedawaj szybko 3 Welesów, bo potem się mooocno wkurzysz :P

Mam nadzieję że już wiesz :)

PS. Solucja.
Image
Image Image Image Image Image
Awatar użytkownika
Kudkudak
Legenda

Dołączenie: 02 Lis 2011, 18:55
Ostatnio był: 02 Maj 2020, 00:25
Miejscowość: atomizer
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 656

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości