Kpuc napisał(a):Z swoich obserwacji dochodzę do wniosku że nie tak szkodliwa jest temperatura jak praca podzespołów, czyli mocna nagrzewanie się i schładzanie gdyż wtedy elementy się rozszerzają i zwężają co prowadzi co zimnych lutów i przerwań
ścieżek.
Kpuc napisał(a):50oC w spoczynku to za wiele, karta ma pasywne czy aktywne chłodzenie ?
Kpuc napisał(a): Przydało by się zdjąć radiator, i wymienić pastę (jeżeli nigdy to nie było robione to standardowo jest taka kijowa taśma)
Kpuc napisał(a):Do tego sprawdzić wentylator (pyknąć kropelkę oliwy maszynowej) i przede wszystkim nie masz kotów z kurzu w radiatorze ?
StalkerCiastek napisał(a):Ja mam zwykle ok. 70-80. Na starym kompie kiedyś dobiłem do 96 i działa nadal.
Woland napisał(a):Czy ta aktualizacja z pierwszego kroku dała sterowniki do karty graficznej i płyty głównej czy tylko do karty graficznej?
Woland napisał(a):Zaktualizować płytę główną (nie wiem jaką mam płytę główną i pod jaką to jest ta aktualka)?
A jaką miałeś temperaturę w pokoju w grudniu, a jaką masz teraz? W czerwcu cieplej to i komp cieplejszyWoland napisał(a):Z drugiej strony 58 stopni wstanie spoczynku w grudniu 2012 a teraz 60-61 stopni w stanie spoczynku.
Cromm Cruac napisał(a):to najpierw zauważysz dziwne rzeczy jak rozjeżdżające się modele w grze, znikające tekstury, migające obiekty etc
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość