Ulubione frakcje

"Ogólnie rzecz biorąc, jest to niemożliwe." Odparł Profesor Wołodia, zapytany o możliwość obrony doktoratu w przypadku posiadania tytułu profesora.

Re: Ulubione frakcje

Postprzez Aragaj w 24 Kwi 2013, 21:53

Monolit:
Fanatycy uzbrojeni po zęby, tresują mutanty i niszczą wszystkich, którzy postanowią wkroczyć głębiej do Zony.

Jak dla mnie frakcja idealna.
''Służba Zonie i korzystanie z jej dobrodziejstw to nagroda sama w sobie.'' -Aragaj
Awatar użytkownika
Aragaj
Kot

Dołączenie: 30 Cze 2012, 19:32
Ostatnio był: 01 Gru 2013, 20:47
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: -2

Reklamy Google

Postprzez Vorox w 24 Kwi 2013, 23:39

Aragaj napisał(a):Monolit:
tresują mutanty i niszczą wszystkich, którzy postanowią wkroczyć głębiej do Zony.

Jak dla mnie frakcja idealna.

Niby jak i od kiedy monolitowcy tresują mutanty? Bawią się w aportuj z chimerami? I dlaczego uważasz, że frakcja która zabija każdego kogo zauważy jest idealna?

Uwagi moderatora:

Nie cytuj ostatniego posta - Soviet
Image
Awatar użytkownika
Vorox
Stalker

Dołączenie: 17 Wrz 2010, 17:55
Ostatnio był: 07 Lut 2015, 23:02
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 5

Postprzez StefanStrielok w 25 Kwi 2013, 19:01

Witam was Stalkerzy.Według mnie najlepszą frakcją jest Wolność oni wiedzą co to luz humor i dobra zabawa.Jest to grupa świetnych strzelców przede wszystkim dobrze opancerzonych lubią wieczorem usiąść przy ognisku zjeść,wypić kozaka poopowiadać legendy pośmiać się mają duże możliwości według, mnie powinność jest słabsza od nich.Wolnościowcy to grupa połączenia ludzi z humorem jak i świetnych Stalkerów.

Za ten post StefanStrielok otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive kajzerPL.
Awatar użytkownika
StefanStrielok
Stalker

Dołączenie: 31 Mar 2012, 18:22
Ostatnio był: 21 Lis 2021, 00:29
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 2

Postprzez RysiowatyZwierz w 26 Kwi 2013, 22:07

Niezbyt rozumiem czemu ktokolwiek chciałby być... monolitowcem? Ja tam cenię wolną wolę i podejmowanie świadomych decyzji. Z resztą, co tu ciekawego w byciu narzędziem w rękach czegoś? :)

Jeżeli frakcja, to Wolność. Luźne obowiązki i spontaniczność! I nie jesteś sam, zawsze jest gdzie wrócić. Swoją drogą skrobanie rzepki sam dla siebie jest fajne, choćby bycie takim samotnikiem. Wyzwanie, brak zobowiązań, ale co gdy trafi się na silniejszego. Do kogo zwrócić się o pomoc? Wolność wygląda mi na zbieraninę ludzi, którzy luźno krążą wokół ośrodka frakcji, skłonni sobie pomagać, ale niezależni. Więc do kogo przyjdziesz, gdy chcesz być niezależnym? Przyjdziesz do wolności, bo oni są w kupie, a kupy nikt nie tyka! :D
Awatar użytkownika
RysiowatyZwierz
Kot

Dołączenie: 04 Kwi 2013, 16:21
Ostatnio był: 10 Cze 2015, 15:20
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Martha
Kozaki: 37

Postprzez Alchemik w 29 Kwi 2013, 22:13

Vorox napisał(a):Niby jak i od kiedy monolitowcy tresują mutanty? Bawią się w aportuj z chimerami? I dlaczego uważasz, że frakcja która zabija każdego kogo zauważy jest idealna?

W SoC (zapomniałem, który patch) pamiętam, jak psy, pijawki i zombie atakowali mnie, a Monolitian omijali. Tak, Monolit tresuje niektóre mutanty. Nie wiem, czy było tak na wszystkich wersjach SoC, ale może ktoś sprawdzi...

RysiowatyZwierz napisał(a):Niezbyt rozumiem czemu ktokolwiek chciałby być... monolitowcem? Ja tam cenię wolną wolę i podejmowanie świadomych decyzji. Z resztą, co tu ciekawego w byciu narzędziem w rękach czegoś? :)

Cóż, ja lubię Monolit bo:
-Mają świetne kombinezony (brązowo-zielone, z białym moro)
-Świetne wyszkolenie, potrafią rozwalić 1-2 seriami.
-Mają fajną religię i fajnego Boga
-Ciekawe okrzyki bitewne: ''Dzierżoj Gada!'' :E
-Kojarzą mi się (nie wiem, czemu) z IRĄ (tak, popieram IRĘ)
-Zajmują ciekawe miejsca w Zonie. Są dla mnie takimi strażnikami tajemnic, tak trochę... :P
Alchemik
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2010, 12:59
Ostatnio był: 09 Sie 2017, 22:09
Ulubiona broń: --
Kozaki: 207

Postprzez Dark Dante w 30 Kwi 2013, 17:33

Ja osobiście najbardziej lubię Powinność, są świetnie wyszkoleni, mają super broń i płacą porządne pieniądze. Wiedzą, że Zona to nie dar, tylko zło, które trzeba wyplenić, a nie otworzyć tak jak chce Wolność, bo mutanty naprawdę mogłyby dotrzeć do naszych domów i rodzin. Może i korzystają z artefaktów ale na wojny wszystkie chwyty dozwolone. I mimo, że nie ukrywajmy, jest to grupa paramilitarna, wcale nie mają z nimi zmowy.
Zona ma swoje tajemnica, Ty musisz je poznać.

Dark Dante
Wygnany z Zony

Dołączenie: 29 Kwi 2013, 18:48
Ostatnio był: 28 Cze 2015, 23:23
Miejscowość: Zona
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 12

Postprzez Adam w 30 Kwi 2013, 17:43

Moją ulubioną frakcją jest wojsko (Siły Zbrojne Ukrainy, Armia Ukraińska, Służba Bezpieczeństwa Ukrainy, jak kto woli). Lubię ich może z powodu dawnego forumowego rpga "Wojny Frakcji". Wojsko w samej grze nie jest zbyt rozwinięte. Mało informacji, wiadomo tylko o pijanym dowódcy na placówce w Kordonie, o jakiś tajemniczych generałach z Kijowa, o skorumpowanym Kuzniecowowie i o samych żołnierzach, którzy bohaterstwem nie grzeszą. Sama mistyka frakcji mnie zaciekawiła. Właściwie to nie frakcja, tylko regularna armia, która szczerze mówiąc reprezentuje tych "dobrych" (Chodzi bardziej o sprawy ogólnonarodowe, jakby w Polsce była Zona, Wojsko Polskie byłoby tym samym). Często jak był wolny czas, rozmawiałem dłużej z majorem Chaleckijem z Czystego Nieba. Można było się od niego dowiedzieć prawdy o wojsku, o trudnych warunkach życia żołnierzy i o znienawidzonych dowódcach z "wierchuszki".

Sami żołdacy nie są jakoś super uzbrojeni, ale nie zapominajmy o oddziałach Wojskowych Stalkerów, którzy tworzą strefową elitę najlepiej wyszkolonych i uzbrojonych wojowników. Poza tym, armia ma śmigłowce, które mogłyby zetrzeć w proch te wszystkie śmieszne wioski stalkerów (czego doświadczyłem w Narodnej Soljance :D ), bazy frakcji i jakieś większe obozowiska, ino wojsko nie miało by w tym żadnych zarobków (co tłumaczy dobrze Chaleckij). Moim zdaniem, po Zewie Prypeci i dzięki majorowi Diegtiarowowi, wojsko osiągnęło największy sukces (pomimo straty Ogończy ;) ).
Image
Image

Za ten post Adam otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Wunderwaffe.
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 31 Mar 2025, 21:09
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Postprzez Stalker153 w 03 Maj 2013, 19:45

Ja osobiście najbardziej lubię samotników (Pomijając to, że mi kiedyś karabin gausa zabrali :P), ponieważ zawsze najmilej ze wszystkich rozmawiają i zawsze podzielą się :wódka: :D.
Stalker153
Kot

Dołączenie: 03 Maj 2013, 16:02
Ostatnio był: 11 Lis 2015, 16:12
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 1

Postprzez arek122 w 08 Maj 2013, 20:15

Moją ulubioną frakcją jest Monolit ponieważ walczą do końca i się nie poddawają
O wielki Monolicie daj nam siłę do walki
Awatar użytkownika
arek122
Kot

Dołączenie: 06 Maj 2013, 19:16
Ostatnio był: 27 Cze 2013, 15:04
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: -3

Postprzez KacuGPL w 24 Maj 2013, 18:30

Najbardziej lubię Wolność , chętnie im pomagam , Stalkerom tak samo . Natomiast przy każdym spotkaniu z Bandytami ubijam na miejscu i kradnę wszystkie rzeczy :!:
:

Zginiesz z mojej ręki jeśli lubisz Bandytów
Proszę Cię, nie czytaj tego co tu pisze:
:

Tak już niestety można ufać dzisiejszym ludziom.
KacuGPL
Kot

Dołączenie: 23 Maj 2013, 15:55
Ostatnio był: 06 Lip 2013, 16:28
Miejscowość: Prypeć
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: -3

Postprzez yrokez44 w 24 Maj 2013, 19:41

Ja się utożsamiam z samotnikami.
yrokez44
Kot

Dołączenie: 24 Maj 2013, 19:38
Ostatnio był: 24 Maj 2013, 19:42
Ulubiona broń: BM16 Full
Kozaki: 0

Postprzez Świrus w 26 Maj 2013, 08:39

Najbardziej lubię Monolit, jest to frakcja dla mnie idealna.
Dobre wyszkolenie jak i jedne z najlepszych broni i kombinezonów, a co ja będę się rozpisywał.
Wszystko ładnie i zwięźle napisał BLENDZIOR i chwała mu za to ;)

BLENDZIOR napisał(a):Cóż, ja lubię Monolit bo:
-Mają świetne kombinezony (brązowo-zielone, z białym moro)
-Świetne wyszkolenie, potrafią rozwalić 1-2 seriami.
-Mają fajną religię i fajnego Boga
-Ciekawe okrzyki bitewne: ''Dzierżoj Gada!'' :E
-Kojarzą mi się (nie wiem, czemu) z IRĄ (tak, popieram IRĘ)
-Zajmują ciekawe miejsca w Zonie. Są dla mnie takimi strażnikami tajemnic, tak trochę... :P
Image
Naszą Powinnością jest strzeżenie Monolitu!
http://www.youtube.com/watch?v=iODZDLIF ... 0w&index=1
Awatar użytkownika
Świrus
Kot

Dołączenie: 24 Maj 2013, 10:03
Ostatnio był: 04 Cze 2013, 08:57
Miejscowość: Mózgozwęglacz
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 2

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości