[R+A+W mod by RogueTrooper] kilka zmian dla urozmaicenia

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Postprzez peter86 w 05 Gru 2007, 21:25

gdzie ja ci głąbie robie błąd ort??????????

Choćby
tutaj. No i za obrażanie moderatora i niezastosowanie się do jego poleceń warn. Wkrótce ban, chyba, że przeprosisz. - МЦ -

Znajdź mi w słowniku ortograficznym, albo poprawnej polszczyzny np. wyraz "mowilem"... Nie potrzebuję Jego przeprosin - zrozumie, będzie na forum. Nie? Wyleci po następnym głupim wywodzie. L
peter86
Kot

Dołączenie: 15 Lis 2007, 20:17
Ostatnio był: 26 Gru 2007, 17:46
Miejscowość: kalisz
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Dwight w 05 Gru 2007, 21:43

Rozpoczynanie zdania z małej litery jest błędem ortograficznym. Brak znaków interpunkcyjnycjnych jest błędem, przez co powstają zdania potworki bez ładu i składu, a to jest już błąd gramatyczny.

Ps. nie wyzywałbym nikogo na forum dla własnego dobra...

Sorry za offtop
Ostatnio edytowany przez Dwight, 05 Gru 2007, 22:46, edytowano w sumie 1 raz
Image
Awatar użytkownika
Dwight
Stalker

Dołączenie: 01 Gru 2007, 23:25
Ostatnio był: 07 Paź 2008, 23:07
Miejscowość: Kordon
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 4

Postprzez peter86 w 05 Gru 2007, 22:45

a sam robisz błąd, Wycieczki personalne zostawmy w spokoju. OK?

ale ja sie tylko pytałem jak wejść do tego miasta?? Odpowiedź dostałeś - skuteczne strzelanie, innej opcji nie ma :(. L.
peter86
Kot

Postprzez peter86 w 06 Gru 2007, 15:22

no jak skuteczne?! jak sekunda i gine
peter86
Kot

Postprzez rusek94 w 11 Gru 2007, 19:16

Czyli pod podstawowym linkiem jest już wersja poprawiona tak?? I nie trzeba instalować żadnych poprawek ??
Awatar użytkownika
rusek94
Kot

Dołączenie: 23 Wrz 2007, 09:17
Ostatnio był: 15 Lip 2012, 20:45
Miejscowość: Nierada
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Obokan

Postprzez Atomoffka w 11 Gru 2007, 21:33

Peter86, proponuję Ci przejść na inny poziom trudności, ale taki najłatwiejszy z możliwych. Może wtedy Ci się cokolwiek uda...? c(:

Co do moda, mam, fajny. Testuję i szukam jakichkolwiek możliwych, niezarejestrowanych błędów ;>
Co do handlowania - istna Biedronka/Tesco, ale nie uważam tego za większą wadę.;)
Awatar użytkownika
Atomoffka
Stalker

Dołączenie: 18 Sie 2007, 22:29
Ostatnio była: 22 Cze 2014, 18:56
Miejscowość: się biorą dzieci?

Postprzez Dwight w 12 Gru 2007, 17:05

No mnie jednak odrobinkę razi ten "hipermarket" bo wystarczy trochę połazić tu i tam, powykonywać misje i po chwili masz AKema z celownikiem i wiadro naboi do tego. Do tego jest jeszcze masę innych rzeczy, na które tak na początku jest za wczesnie ( lepsze apteczki, amo na tony i dobre pancerze ). Może jak by wprowadzić losowość występowania tych przedmiotów było by ciekawiej.
Testuję moda w raz z dołączoną możliwością naprawy sprzętu i zdjętym ograniczeniem czasowym przy wykonywaniu misji pobocznych. Jak narazie wszystko gra jak najlepiej ;)
Image
Awatar użytkownika
Dwight
Stalker

Postprzez RogueTrooper w 12 Gru 2007, 17:47

Do moda dalej trzeba ściągać poprawkę (jest to marne kilkadziesiąt KB). Co do "hipermarketu" to chciałem by można było wreszcie używać broni, którą wcześniej nie za bardzo można było sobie wykorzystać do misji (były tylko w Prypeciu na końcu gry i nie można się było za bardzo nimi pocieszyć). To samo tyczy się addonsów. Chciałem by rozgrywka stała się bardziej ciekawa jednocześnie nie przesadzając (trader mod). By można było wybrać sobie broń, której chce się używać. Wreszcie taka broń jak AK74S, AKS74U, MP5 są łatwe do kupienia. Co do L85, SiG'a 550 (u Wolności) to pochodzą z demobilów (w końcu już rok 2012), więc też jest tego od cholery. W przyszłym RAW'ie podśrubuję ceny i to mocno :D .

PS
Nowy RAW pokarze się na dniach :D .
Image
Awatar użytkownika
RogueTrooper
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2007, 17:00
Ostatnio był: 18 Gru 2013, 22:44
Miejscowość: Czarnobylska Elektrownia
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 3

Postprzez Dwight w 12 Gru 2007, 19:17

...a taka propozycja z mojej strony. Może by tak nie wstawiać tylu apteczek i nie wszystkie na raz karabiny? Oczywiscie amunicje też troszkę ograniczyć no i fajnie jak by się to pojawialo losowo czyli raz taka, a raz taka broń czy pancerz.
Image
Awatar użytkownika
Dwight
Stalker

Postprzez rusek94 w 17 Gru 2007, 19:18

Ładny modzik, lecz jest pewien bardzo bolesny błąd, otóż nawet po przejściu większości misji na przykład po wyłączeniu mózgozwęglacza u handlarzy nadal nie ma nowych pancerzy i broni czyli:
-kombinezonu pancernego
-egzoszkieletu
-nie ma broni nowych poza tymi starymi czyli dostepnymi od początku co boli bo gdy musze biegać z AK 103 (czy 101, w każdym razie ten z żółtą kolbą na nową amunicję) zepsutym zdobytym pod koniec gry to mnie szlag trafia.To tyle na temat współczesnej wersji moda.
Rogue Trooper jeśli robisz nową wersję to zmień teksturkę kombinezonów zwłaszcza stalkera na podobną teksturę do tej z AIC czyli jak Naznaczony miał w końcowym filmiku, i jak na awatarze w tej wersji moda.Taka mała prośba. :)

PS.

O i daj możliwość zakupienia brązowego płaszczu tak jak w lex antigass armor mod i parametry tak jak u innych pancerzy tzn. niezniszczalny :D . Sory, że może daje duże wymagania ale lex antigas amor mod sie gryzie z tym modem, a kto by nie chciał sobie pobiegać w płaszczu ? :D
Awatar użytkownika
rusek94
Kot

Dołączenie: 23 Wrz 2007, 09:17
Ostatnio był: 15 Lip 2012, 20:45
Miejscowość: Nierada
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Obokan

Postprzez RogueTrooper w 17 Gru 2007, 20:57

Co do kombinezonów to raczej zostaną takie jakie są. Zielony kombinezon stalkera bardzo mi się podoba i kojarzy jeszcze z czasami gdy stalka widziałem tylko w CD-Action. Jeśli chodzi o traderów to nie do końca wiem co z nimi jest nie tak (z tego co pamiętam tylko z barmanem były problemy). Miałem umieścić patcha ale w między czasie zaczął powstawać RAW_2 "totalna podmianka" i w nim będzie zawarta cała kwintesencja tego co chcę Wam przekazać przez mojego Moda :D . Nad płaszczem jeszcze myślę, jednak w nowym RAW'ie nie będzie już brązowy.

PS
Mod jest już prawie gotowy, zostały tylko awatary i traderzy do zmiany.
Image
Awatar użytkownika
RogueTrooper
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2007, 17:00
Ostatnio był: 18 Gru 2013, 22:44
Miejscowość: Czarnobylska Elektrownia
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 3

Postprzez Dwight w 17 Gru 2007, 22:22

No jeśli moge coś zasugerować, to żeby tak na raz u traderów nie można było wszytskiego kupować. Może tak w jakimś odstępie czasu pojawiła by się jakaś nowa broń i amo do niej? Oczywiście też nie w ilości hurtowej ( np. o połowe mniej niż do tej pory )
Image
Awatar użytkownika
Dwight
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości