W miarę interesujący, można się trochę ciekawych rzeczy dowiedzieć. Warto oglądnąć, naprawdę.
W porównaniu z odcinkiem o Rommlu jednak trochę się zawiodłem i (w porównaniu) to trochę bida z nędzą. Z drugiej strony dużą rolę tu odgrywa nie tyle przedstawienie obu tych osób ale też kwestia samego tego co jest do przedstawienia (Rommel- wybitny dowódca, wiele dokonań, zarazem co ciekawe nie był nazistą i zbrodniarzem wojennym vs. Keitel- no cóż, "Lakeitel"
, osoba w sumie niczym się nie wyróżniająca [nie licząc wiernopoddańczego posłuszeństwa], choć trochę zrobił wrazenie tym iż pomimo iż 8 maja o północy to on podpisywał kapitulację, zachowywał się jednak jakby to on był zwycięzcą).
Następny w kolejce do oglądnięcia von Manstein, tu już ciekawa osoba (jak to go określili, "amoralny geniusz") i zdaje się że odcinek na poziomie odcinka o Rommlu bardziej niż na poziomie o Keitlu z tego będzie biorąc pod uwagę jego życiorys.
BTW. mam drobne zastrzeżenia co do doboru dowódców omawianych: z tych wybitniejszych to tylko Erich von Manstein i Erwin Rommel. Paulus wiadomo geniusz nie był, Keitel wiadomo, Canaris to jednak Abwehra i trochę nie pasuje, Ernst Studet to nie wiem (to akurat Luftwaffe, o Luftwaffe nazbyt wiele nie wiem muszę się przyznać). A można było dać np. Heinza Guderiana, Walthera Modela czy Paula Haussera.