Ciekawe linki/artykuły/fotografie

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Ciekawe linki/artykuły/fotografie

Postprzez Wunderwaffe w 20 Kwi 2013, 19:10

IRONIA MODE ON

Narodowe Siły Zbrojne też były bohaterami, walczyły o wyzwolenie spod obu okupacji (niemieckiej 1939-1945 i sowieckiej 1939-1990) i wcale nie przeprowadzały mordów na Żydach, wcale nie kolaborowały z Niemcami i wcale nie okradała wsi. Te trzy ostatnie rzeczy to po prostu propaganda postkomunistów, którzy chcą mimo niepodległości Polski okłamać ludzi co do bohaterów.

A jak widzę dwa słowa: ARMIA LUDOWA, to mi się wymiotować chce. Lewacy twierdzą, że zabijali Niemców i chcieli wyzwolić Polskę, a to przecież oczywiste, że te ich "oddziały" to były po prostu bandy złożone z najgorszych kryminalistów, których głównym celem było ustanowienie w Polsce sowieckiej władzy, co im się udało.

IRONIA MODE OFF
Image
Awatar użytkownika
Wunderwaffe
Łowca

Dołączenie: 06 Mar 2012, 20:43
Ostatnio był: 04 Lis 2018, 20:43
Miejscowość: Siedlce
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 187

Reklamy Google

Postprzez Tajemniczy w 20 Kwi 2013, 19:18

Nie każdy kto należał do AL to był bandyta i najgorszy skur#$#%syn. Często było tak że ludzie chcieli jak najszybciej walczyć z Niemcami toteż wstępowali do jakiegokolwiek oddziału byleby walczyć z Niemcami a że wtedy za bardzo ludzie nie znali sytuacji politycznej to im za przeproszeniem zwisało to czy należą do AL,AK czy NSZ- ważne było to że chcieli walczyć z Niemcami.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez Wunderwaffe w 20 Kwi 2013, 19:26

No właśnie. A teraz IPN i jego zwolennicy robią czarno-biały podział podziemia.

AL - be
AK - cacy
GL - be
NSZ - cacy

Wyolbrzymia się zbrodnie jednej strony i zataja dobre czyny oraz wyolbrzymia dobre czyny drugiej strony i zataja zbrodnie.

Edit: Ja bym się nie dziwił, że NSZ-owcy zabijali Żydów (Krościenko), alowców (Borów), współpracowali z okupantem (Brygada Świętokrzyska), skoro to było po prostu zbrojne skrzydło narodowców, a nie pełnowartościowe wojsko.

Czy uczy się teraz, że "komuchy" pomagały w Powstaniu Warszawskim? Że ok. tysiąc alowców tam walczyło? Że kilka tysięcy berlingowców desantowało się na lewobrzeżnej Warszawie?
Image
Awatar użytkownika
Wunderwaffe
Łowca

Postprzez Woland w 20 Kwi 2013, 19:34

A ja wam powiadam że wszędzie są i ludzie i bydło. Czasem gdzieś więcej ludzi, czasem gdzieś więcej bydła lecz zawsze wszędzie jest i to i to.
Chora jest ta że tak powiem "wojna historyczna". Ta kłótnia nie służy ustalaniu prawdy historycznej a przeforsowywaniu własnej wizji historii- wizji idącej po linii politycznej uczestników kłótni. Zresztą po co to komu? Ci ludzie wiele przeżyli, wiele nieraz przecierpieli, młodo odeszli w napradę często w koszmarny, okropny sposób jak to na wojnie. I dajmy my im wszystkim spokój- bez znaczenia na mundur i kraj za jaki walczyli.

Za ten post Woland otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Pangia.
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Postprzez Tajemniczy w 20 Kwi 2013, 19:35

Ludzie w tamtych czasach chcieli po prostu dożyć wyzwolenia, ale nie zostać wyzwolonym przez komin krematorium "w charakterze dymu z komina"(dowcip słowny z obozu w Oświęcimiu) tylko dożyć wyzwolenia prawdziwego, przyjazdu Rosjan czy przysłowiowego Andersa na białym koniu. Wierzyli (i słusznie), że każdy strzał do niemieckiego żołnierza, każdy wysadzony wagon i każdy akt sabotażu jest zaledwie wyrwaniem sprężynki w ogromniej machinie wojennej wroga ale jeśli wyrwiesz tych sprężynek wiele tysięcy to osłabisz machinę i będzie bardziej wrażliwa na ciosy. Dlatego dla mnie szkalowanie kogoś tylko dlatego że należał do takiej a nie innej organizacji jest żadnym powodem i brakiem szacunku dla tego kogoś.

Za ten post Tajemniczy otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Wunderwaffe.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Kozaki: 517

Postprzez Wunderwaffe w 20 Kwi 2013, 19:40

Dokładnie. Powinno się ich oceniać po czynach. Byli NSZ-owcy, którzy mordowali i NSZ-owcy, którzy walczyli. Tak samo alowcy, tak samo akowcy. Jeśli któryś zamordował (nie zabił - trzeba odróżniać oba określenia), to nie jest wart szacunku dla partyzanta, lecz kary dla zbrodniarza.

Za każdy post, który padł w tej dyskusji - zarówno Tajemniczego, jak i Wolanda - postawiłbym kozaka, jednak niestety na razie nie mam możliwości.
Image
Awatar użytkownika
Wunderwaffe
Łowca

Postprzez Woland w 20 Kwi 2013, 20:14

Tajemniczy napisał(a):A tu ode mnie. 135 metod zamęczania Polaków przez UON-UPA
http://www.ivrozbiorpolski.pl/index.php?page=135metod
Jak ktoś ma słabsze nerwy to niech lepiej nie czyta, mi w połowie zrobiło się mdło.

"056. Wkładanie do waginy szklanej butelki i jej rozbicie."
Znam to z książki "Malowany ptak" Kosińskiego gdzie takiej jednej Ludimile w 5 rozdziale wieśniacy to zrobili (swoją drogą z tą Ludimiłą to smutna historia w tej książce i naprawdę żal jej). W książce bonusowo butelka zawierała zwierzęce odchody.
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Kozaki: 10

Postprzez Tormentor w 24 Kwi 2013, 13:23

http://fakty.interia.pl/tylko-u-nas/new ... nId,959355

Co o tym sądzicie? Dla mnie to już jest paranoja.
Image
Awatar użytkownika
Tormentor
C O N T R I B U T O R

Dołączenie: 15 Lis 2010, 21:42
Ostatnio była: 01 Wrz 2024, 11:43
Miejscowość: Yantar
Ulubiona broń: --
Kozaki: 289

Postprzez Gizbarus w 24 Kwi 2013, 13:31

Bo to jest paranoja. Przecież w tym wieku dla dziecka nie ma znaczenia taka wiedza - no, chyba, że chcemy wychowywać takich Grodzkich i Biedroni już od wczesnego dzieciństwa. Żeby czasem, jak dorosną, nie zechciały - broń Boże - zostać hetero i nie zmieniać płci...:facepalm:

Potem wcale nie zdziwi mnie, jeśli już dwunastolatki będą lądować w szpitalach w ciąży, a trzynastolatkowie u lekarza z chorobami wenerycznymi. Wszystko powoli, acz stabilnie idzie w tym kierunku...
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Kozaki: 854

Postprzez scigacz1975 w 24 Kwi 2013, 13:51

W Niemczech edukacja seksualna jest obowiązkowa od przedszkola. Maluchy uczą się anatomii narządów płciowych przy użyciu podręczników i specjalnie przygotowane lalek.

O szczegółach tej edukacji mówiła w wywiadzie dla "Gościa Niedzielnego" socjolog Gabriele Kuby, autorka książki "Rewolucja genderowa. Nowa ideologia seksualności". Kuby wspomniała m.in. o wydanej przez niemieckie ministerstwo książeczce "ABC małego ciała. Leksykon dla dziewczynek i chłopców". "Dotykanie jąder może być rozkoszne i piękne", "Łechtaczka znajduje się z przodu pomiędzy małymi wargami sromowymi. Dotykanie łechtaczki może dostarczyć wiele rozkoszy", "Prezerwatywy można kupić w różnych kolorach, rozmiarach i gustach smakowych. Dzięki nim można zapobiegać ciąży, uniknąć zarażenia się chorobami", "Bycie lesbijką jest dla niektórych ludzi niezwyczajne, ale to jest zupełnie normalne. Tak jak można mieć ochotę na czekoladę, tak samo kobiety i mężczyźni mogą mieć ochotę na seks z samym sobą" - to tylko niektóre cytaty z tego podręcznika. Do tego są kolorowe obrazki, np. penisa w czasie wzwodu. Jak przyznała Kuby, w przedszkolach odbywa się także nauka masturbacji, a skutki tego są katastrofalne: "Rozstawia się dzieci po kątach i każe przytulać oraz uczy masturbacji".
Rodzicom, którzy nie godzą się na obowiązkową edukację seksualną swoich dzieci, grożą kary. W 2009 roku ojcowie ośmiu rodzin, którzy ze względów religijnych nie chcieli, by ich dzieci uczestniczyły w szkolnej seksedukacji, początkowo zostali ukarani grzywnymi. Kiedy odmówili ich zapłacenia, trafili do więzienia - informował portal LifeSiteNews.
Rosyjsko-niemieckie rodziny z Salzkotten naraziły się Jugendamtowi nie tylko odmową posyłania dzieci na zajęcia edukacji seksualnej. Nie zgodziły się także na udział dzieci w przedstawieniu "Mein Körper gehört mir" (Moje ciało należy do mnie), które miało je poinstruować, w jaki sposób należy odbywać stosunek płciowy.
Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/swiat/news-bedz ... gn=firefox

źródło - Interia.pl
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 11 Lis 2024, 01:03
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez Pangia w 24 Kwi 2013, 15:28

A wszystko zaczęło się od Adolfa, co Niemcem nie był... Może i nie ma puszczania Żydów z dymem, niemniej jednak Niemcy są chorym krajem. Zawsze to wiedziałem, nie miałem tylko na to dowodów :P Ot, zwykłe przeczucie, że z nimi musi być coś nie tak.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Kozaki: 854

Postprzez Dziki Napr w 24 Kwi 2013, 15:45

UNIA ZNACZY ZWIĄZEK
Awatar użytkownika
Dziki Napr
Kot

Dołączenie: 29 Maj 2012, 18:33
Ostatnio był: 15 Gru 2013, 21:39
Miejscowość: stacja Janów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 2

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości