Ciekawe linki/artykuły/fotografie

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Napięcie na Półwyspie Koreańskim

Postprzez Wunderwaffe w 29 Mar 2013, 14:52

Dopiero zauważyłeś? Od dobrych paru tygodni widać, co chcą zrobić. Jeśli już zdecydują się zaatakować USA i południową Koreę, to pewnie, w ramach sojuszniczej pomocy, połowa WP poleci do Korei i zostawi kraj nie z marną obroną - z brakiem jakiejkolwiek obrony.
Image
Awatar użytkownika
Wunderwaffe
Łowca

Dołączenie: 06 Mar 2012, 20:43
Ostatnio był: 04 Lis 2018, 20:43
Miejscowość: Siedlce
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 187

Reklamy Google

Postprzez xionc w 29 Mar 2013, 15:00

Pies który głośno szczeka, nie gryzie. Żałosne pomruki ze strony młodego Kima, swoją drogą bardzo dobrze odżywionego jak na kraj w którym panuje klęska głodu a ludzie żrą trawe i korzonki. Komuchy chcą wyłudzić jeszcze więcej kasy i pomocy międzynarodowej stąd te żałosne prężenie muskułów.
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez MetalowyStalker w 29 Mar 2013, 15:01

Korea jest w takiej sytuacji żałosnej, że gdy zaatakują usa, ich kochani sąsiedzi ( bo jak dobrze wiemy kochają się nawzajem :kotek: ) będą mieli piękne pole do popisu, wojna wojna, i po wojnie
Image

O ciemności, jeśli tylko w Twych ramionach spocząć mógłbym
Na chwilę i z doczesnymi oczami
Ujrzeć Twój gasnący uśmiech
Awatar użytkownika
MetalowyStalker
Stalker

Dołączenie: 27 Mar 2013, 10:27
Ostatnio był: 18 Cze 2017, 21:16
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 12

Re: Ciekawe linki/artykuły/fotografie

Postprzez Woland w 29 Mar 2013, 15:05

http://www.sadistic.pl/trumny-w-ameryce ... 180579.htm
http://niewiarygodne.pl/kat,1031983,tit ... aid=61050e

Co wy na to? Źródła nie są wiarygodne ale jednak:
- odstęp czasu między dwiema wiadomościami
- oba źródła informują niezależnie od siebie na bazie zachodnich źródeł (tylko co to za źródła?)

USA, kraj pogrążony w kryzysie. A kupują miliony trumień specjalnych za 800 dolarów sztuka.
Interesujące moim zdaniem.
Coś się szykuje o czym plebs ma nie wiedzieć co moim zdaniem bardzo prawdopodobne?
Działania prewencyjne "jakby co"?
Czy może po prostu przekręt by jakaś firma zarobiła?
Co o tym sądzicie?
Woland
Legenda

Dołączenie: 26 Sie 2010, 11:18
Ostatnio był: 28 Mar 2019, 00:05
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 10

Postprzez Tajemniczy w 29 Mar 2013, 15:07

xionc napisał(a):Pies który głośno szczeka, nie gryzie. Żałosne pomruki ze strony młodego Kima, swoją drogą bardzo dobrze odżywionego jak na kraj w którym panuje klęska głodu a ludzie żrą trawe i korzonki. Komuchy chcą wyłudzić jeszcze więcej kasy i pomocy międzynarodowej stąd te żałosne prężenie muskułów.

Też tak sądzę. Niech się lepiej modli żeby Amerykanie nie weszli na jego terytorium bo może wtedy skończyć jak Ceausescu.
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

Postprzez wobes w 29 Mar 2013, 17:16

Woland napisał(a):USA, kraj pogrążony w kryzysie. A kupują miliony trumień specjalnych za 800 dolarów sztuka.
Coś się szykuje o czym plebs ma nie wiedzieć co moim zdaniem bardzo prawdopodobne?
Co o tym sądzicie?

Coś ogromne jakieś te trumny (szczególnie w pionie). A przecież leżący człowiek, nawet otyły, jest w zasadzie "płaski". I bardzo drogie jak na kawałek plastiku. Poza tym obydwa źródła, które podałeś są na poziomie gazety Fakt.
wobes
Tropiciel

Dołączenie: 22 Sie 2010, 20:20
Ostatnio był: 31 Mar 2015, 00:50
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 38

Postprzez Woland w 29 Mar 2013, 17:26

wobes napisał(a):Coś ogromne jakieś te trumny (szczególnie w pionie). A przecież leżący człowiek, nawet otyły, jest w zasadzie "płaski".

To są trzyosobowe jak podaje Sadistic.pl

wobes napisał(a):I bardzo drogie jak na kawałek plastiku.

Zgadza się, bo to są specjalne trumny. Nie wiem jak te się nazywają, tu chodzi o takie co to np. w razie epidemii czy coś mają no zabezpieczyć zwłoki tak żeby nie były źródłem rozprzestrzenania się. Ogólnie takie izolujące. No wiesz o co chodzi.

wobes napisał(a):Poza tym obydwa źródła, które podałeś są na poziomie gazety Fakt.

1. Zgadza się
2. Ale to są informacje z dwóch źródeł faktopodobnych jednak w różnej przestrzenii czasu i są niezależnie od siebie pisane.
3. A mnie ciekawi bardziej niż wiarygodność sadola i niewiarygodne.pl ciekawi co to za źródła oni mają
4. Pamiętać też trzeba iż jakby co- "wiarygodne" media na stówę nie podadzą jakby coś się działo a wiedzieliby ;)

Wrzuciłem to nie dlatego że jestem w 100% przekonany że jest tak jak oni mówią. Ciekawi mnie po prostu coś więcej na ten interesujący temat. Czy ktoś coś czytał gdzieś, czy ktoś może podać jakiś link itp.
Woland
Legenda

Postprzez Wunderwaffe w 29 Mar 2013, 18:04

Co do tych trumien, przypomniał mi się kawał stary jak dorian.

Chińczycy postanowili wypowiedzieć wojnę Polsce. Ale to była sobota. Chińczycy nie rozumieli problemu, bo u nich pracuje się cały tydzień, ale dzwoniąc do MON-u zastali tylko dyżurnego kaprala.
- Słucham - mówi kapral.
- Chcielibyśmy porozmawiać z ministrem.
- Szef siedzi w domu, ale powiedzcie, o co chodzi, to zapiszę i przekażę.
- Chcemy wam wypowiedzieć wojnę.
- Dobrze, już notuję. A kim wy jesteście?
- Chińczykami.
- Już zapisuję... A dużo was?
- Półtora miliarda.
- O w mordę! Przecież nam drzew na trumny nie starczy, żeby was pochować!

A pisząc poważniej, to nie ma sensu ufać Niewiarygodne.pl. Te ich newsy rzeczywiście nie są godne wiary.
Image
Awatar użytkownika
Wunderwaffe
Łowca

Dołączenie: 06 Mar 2012, 20:43
Ostatnio był: 04 Lis 2018, 20:43
Miejscowość: Siedlce
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 187

Postprzez Alchemik w 29 Mar 2013, 18:46

Troland właśnie odkrył istnienie teorii spiskowych :caleb: . Uwielbiam to naiwne wierzenie we wszystko co piszą w internetach.
USA, kraj pogrążony w kryzysie. A kupują miliony trumień specjalnych za 800 dolarów sztuka.
Co o tym sądzicie?

Jak chcą wybić połowę społeczeństwa, to po co mieli by kupować trumny? Skoro ludzie są niepotrzebni, to po co dbać o ich godne pochowanie? Wystarczy zbudować parę pieców i wyjdzie taniej, już to przerabialiśmy. Poza tym uwielbiam gadanie o tym, że władcy świata mordują swoich wrogów i rzeźbią sowy na posągach, a nie mogą usunąć fimiku na swój temat na YT.
Zgadza się, bo to są specjalne trumny. Nie wiem jak te się nazywają, tu chodzi o takie co to np. w razie epidemii czy coś mają no zabezpieczyć zwłoki tak żeby nie były źródłem rozprzestrzenania się. Ogólnie takie izolujące. No wiesz o co chodzi.

Jak wyżej. Poza tym gdyby chcieli wybić ludzi wirusem, to by pewnie mieli przygotowaną dla siebie szczepionkę.
Pamiętać też trzeba iż jakby co- "wiarygodne" media na stówę nie podadzą jakby coś się działo a wiedzieliby

''Bytów nie mnożyć...'' Prawo zwane ''Brzytwą Okhama''. Media kłamią to fakt. Ale skoro media łgają ludziom, to po co ktoś w internecie nie miałby kłamać, ot tak, dla jaj :ati: .
Czy ktoś coś czytał gdzieś, czy ktoś może podać jakiś link itp.

To taka teoria spiskowa, która krąży wokół oddziałów do walki z kataklizmami pogodowymi (FEMA). Podobno za pomocą anten na Alasce, rząd USA chce spowodować tajfun, by ludzie wyjechali z dużych miast, a następnie zostali wywiezieni przez FEMA do obozów koncentracyjnych. Stara ta teoria jak same internety :P .
Alchemik
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2010, 12:59
Ostatnio był: 09 Sie 2017, 22:09
Ulubiona broń: --
Kozaki: 207

Postprzez Pangia w 29 Mar 2013, 19:12

Alchemik napisał(a):Troland właśnie odkrył istnienie teorii spiskowych :caleb:

Ja myślałem, że on jest ich wieloletnim i zarazem małoletnim fanem (przynajmniej patrząc po jego dawniejszych postach).
A co do tematu to cóż... Nie od dziś Korea Płn. pręży polityczne muskuły i próbuje pokazać, jacy to oni są atomowi mocarze. Jednak gdyby miało dojść do wojny, mogłoby się zrobić nieciekawie - Kim raczej nie ma skrupułów i pewnie nie pierniczyłby się z jakimiś żołnierzykami czy marynarkami, tylko od razu pewnie ruszyłby z atomówkami i podczas gdy Zachód kombinowałby, jak się dziada pozbyć bez ofiar w cywilach, komuniści rozpieprzyliby pół ZIemi.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Szpagin w 29 Mar 2013, 21:25

Trumny? Ja słyszałem, że to tylko kontenery na piasek... Ignorant zobaczy coś, czego do końca nie rozumie i zaczyna tworzyć teorie spiskowe, a potem takie Wolandy w nie wierzą.
Image
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Postprzez Woland w 29 Mar 2013, 22:08

A coś więcej o tych kontenerach na piasek? Źródło?
Bo ciekawi mnie jak to w końcu jest.
Woland
Legenda

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości