[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez marianosi w 24 Mar 2013, 02:08

Chętnie też mogę pomóc przy tłumaczeniu :), w angielskim orientuje się dosyć dobrze, także jeśli byłaby potrzeba rozszerzenia teamu tłumaczy to ja się na to piszę :).
marianosi
Stalker

Dołączenie: 07 Kwi 2008, 15:17
Ostatnio był: 24 Mar 2013, 18:57
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez swirekster w 24 Mar 2013, 23:48

Uwaga uwaga!

O Robin HUDzie bajka to znana, chłopak bogatym łamie kolana.
Chodził czas cały w starej gazmasce, chcąc imponować seksownej lasce.
Ale uparta dziewczyna była, bo mu z shotguna strzeliła w ryja.

Pod maską Huda aż zafurczało! Na szybkach jucha osiadła z pianą.
To wściekłość wielka targa nim skrycie, bo nic nie widząc-walczy o życie.

Tak uciekając wpadł w trzy ogniska, i w anomalie, co prądem ciska.
A już w Zatonie, jak doń strzelali, to aż ze śmiechu bandyci lali.

A kiedy w bramę Skadowska walił, był tak wku#wiony, że się zapalił.
Nie widząc wejścia zaklął siarczyście, wrzeszczał dość długo o ch..... i pi....

Barman miał dosyć tej całej krucjaty, zaraz też ściągnął mu maskę z facjaty
Hud od tej pory wyłącza tą opcje, bo wprowadzała go na manowce.

Ale i ty graczu rozważ tą sprawę, czy te efekty zepsują zabawę?
Bo z jednej strony pasuje klimatem, acz musisz być bardzo cierpliwym wariatem.

Lecz jeśli wytrwasz z tym nowym tworem, możesz powiedzieć:
JESTEM HARDKOREM!

Koniec

http://www.moddb.com/mods/stalker-miser ... 1#imagebox

Za ten post swirekster otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive trojanuch, Junx, SkullDagger, mayer99, Voldi, Cromm Cruac, Plaargath, Kudkudak, Trikster.
Awatar użytkownika
swirekster
Tropiciel

Dołączenie: 06 Cze 2010, 20:36
Ostatnio był: 21 Mar 2017, 23:22
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 178

Postprzez MetalowyStalker w 27 Mar 2013, 23:55

jutro czeka mnie wiele pracy z tym modem abym na nim grał, nie bede jego wad wymieniał bo bede pisał do rana, z zaletami podobnie... dlatego musze pozbyc sie wad, i bedzie git, chcę przywrócić ,,vaniliowe" obrażenia jakie przyjmuje na siebie, i drop medykamentów, jedzenie to jedna konserwa dziennie, sen raz na 48 godzin, realizm sreralizm GRYWALNOŚĆ kur.cze
Image

O ciemności, jeśli tylko w Twych ramionach spocząć mógłbym
Na chwilę i z doczesnymi oczami
Ujrzeć Twój gasnący uśmiech
Awatar użytkownika
MetalowyStalker
Stalker

Dołączenie: 27 Mar 2013, 10:27
Ostatnio był: 18 Cze 2017, 21:16
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 12

Postprzez jalkavaki w 28 Mar 2013, 01:10

Z tego co zrozumiałem z ww. wypowiedzi to chcesz wywalić z MISERY to co stanowi jej esencję.
Może poszukaj innego moda?
I jak zaczniesz coś zmieniać, to nieszukaj tutaj rozwiązania na jakieś bugtrapy.
Wojna jest zła. Ale gorsze są sukinsyny które nie mają nic za co byliby gotowi walczyć i umierać.
"Może nas wiedzie szalbierz chciwy paru groszy
Lecz lepsze to niż śmierć na wapniejących szańcach" - J. Kaczmarski, Stalker.
Awatar użytkownika
jalkavaki
Legenda

Dołączenie: 02 Kwi 2010, 11:20
Ostatnio był: 29 Lis 2024, 20:50
Miejscowość: Stetinum
Kozaki: 194

Postprzez Gizbarus w 28 Mar 2013, 08:57

Metalowy - tak szczerze, nie ma sensu, żebyś grał w tego moda. Jak powiedział Jalkavaki - chcesz wywalić jego esencję. Rozumiem zmienić wartości męczenia się podczas marszu - są trochę przesadzone. Ale od razu uszkodzenia, głód, ilość apteczek i innych środków leczniczych itp...? Jaki to ma sens, w takim razie? Wracaj do CoD lepiej :-/
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Ahmed1109 w 28 Mar 2013, 09:09

Dla mnie to głupota robić takie rzeczy, przecież o to chodzi w tej modyfikacji, o realizm.

Metalowy : Najpierw idź poczytać na moddb.com o MISERY, a dopiero potem pisz takie farmazony.
Awatar użytkownika
Ahmed1109
Stalker

Dołączenie: 28 Lip 2012, 22:04
Ostatnio był: 10 Gru 2017, 15:37
Miejscowość: Wioska kotów
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Postprzez MetalowyStalker w 28 Mar 2013, 10:00

a może pozwolicie mi łaskawie grać po swojemu? też lubie realizm, ale w tym modzie brakuje srania, i podcierania tyłka O! bo to realistycznie, i trzeba kupke walnąć po śniadaniu turysty... poziom trudności zbliże do metro 2033, sprzęt będą w każdym stanie kupować od nas itd

grałbym tak jak jest teraz, ale dostane kulke zabiją mnie, wczytuje gre i wywala mnie do pulpitu także do dupy z takim poziomem trudności, vaniliowa gra jest idealna, tylko te tekstury i bronie bym dodał i byłby miód

nie chcę się bawić w rambo, po prostu żeby zginąć od strzału z makarova to naprawdę trzeba być cieniasem, a postać jest jakimś komandosem specnazu czy kimkolwiek jest, od strzału z strzelby ma być zgon, strzał z strzelby z daleka (śrut jako amunicja) = ciężkie krwawienie, tak to widzę jak to wyjdzie w praniu to nie wiem, ale nie zamierzam bawić się z tym zasranym błędem out of memory który nie pozwala mi grać bo po wczytaniu wywala mnie w cholerę do pulpitu, i koniec grania a te wywalanie jeszcze bardziej zwiększa poziom trudności chyba że to gościu specjalnie zrobił by było trudniej :D anyway, skończcie komuś narzucać jak ma grać bo nie jestem 10-latkiem, w coda nie gram preferuje Army, nie army ale ten mod to naprawdę masochistyczne przegięcie pały
Image

O ciemności, jeśli tylko w Twych ramionach spocząć mógłbym
Na chwilę i z doczesnymi oczami
Ujrzeć Twój gasnący uśmiech

Za ten post MetalowyStalker otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive GhostRider44,
Negative vandr.
Awatar użytkownika
MetalowyStalker
Stalker

Dołączenie: 27 Mar 2013, 10:27
Ostatnio był: 18 Cze 2017, 21:16
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 12

Postprzez Gizbarus w 28 Mar 2013, 10:26

Nie masz 10 lat, ale z przecinkami w zdaniu nadal masz problem :caleb:

Cóż - rób, jak chcesz. Ja powiem ci tylko, że pomimo tego samego crasha podczas wczytywania sejwa/levelu, nie mam problemów z grą. Poziom trudności wcale nie jest tak wysoki, jak może się wydawać. Tylko jak już zaczniesz coś mieszać, to nie licz, że ktoś ci pomoże - zbyt dużo masz zamiar pozmieniać, żeby to nadal było Misery.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Trikster w 28 Mar 2013, 10:55

Jasne, nikt nie zamierza narzucać Ci jak grać, ale zważ proszę, że Misery nie ma być realistyczne, tylko podłe, masochistyczne i ukazujące nędzę życia. Ono jest przegięte i to jest jego najważniejsza i najciekawsza cecha. To nie jest po prostu mod dla wszystkich, a te rzeczy, o których piszesz, to nie są wady, lecz świadome decyzje podjęte przez twórców (poza "out of memory" rzecz jasna, chociaż trzeba przyznać, że taki ctd potęguje wrażenie wyobcowania co nie miara).

PS. Strzelił kiedyś ktoś do Ciebie z makarova?
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 22:18
Kozaki: 188

Postprzez Pangia w 28 Mar 2013, 11:32

Trikster napisał(a):zważ proszę, że Misery nie ma być realistyczne

strona Misery na moddb.com napisał(a):Theme: Realism

Mimo wszystko, Misery nie jest realistyczne, o ile oczywiście to, co jest napisane na stronie jest prawdą. Wyczytałem tam m.in., że trafienie w palca z broni kalibru 5.56x45mm SS109 ma odbierać 20% życia. Aha, czyli wychodzi z tego, że gdyby ktoś odstrzelił mi za pomocą M16 wszystkie 5 palców jednej dłoni, to poniósłbym natychmiastową śmierć? Realizm po wuju.
Trikster napisał(a):PS. Strzelił kiedyś ktoś do Ciebie z makarova?

:facepalm: Znaczy się nie masz argumentów w dyskusji. Ale dobra, żeby nie było, że ta ryba hodowlana znowu się dopie♥dala do byle czego, to coś na to odpowiem.
Tak na chłopski rozum - pistolet Makarowa jest zasilany nabojami 9x18mm. Jest to troszkę słabszy nabój od kalibru 9x19mm Parabellum, który - i do tego nie potrzeba Bóg wie jakiej wiedzy - jest powszechnie używanym nabojem w służbach w wielu krajach z wielu powodów: mały odrzut, niezły zasięg i moc obalająca, duży wybór broni tego kalibru, sam nabój też jest w kilku wersjach. No, a teraz przeczytaj sobie ten artykuł. Już wiesz, czemu twój argument nie ma najmniejszego sensu?
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie

Postprzez Trikster w 28 Mar 2013, 11:52

Hę? Kolega napisał: "po prostu żeby zginąć od strzału z makarova to naprawdę trzeba być cieniasem". To ja się pytam: czy trafienie kogoś z pistoletu typu Makarov nie może zabić człowieka? W sensie: jakie kolega ma informacje dotyczące przeżywalności ludzi, którzy zostali trafieni nabojem 9x18 mm? Jeśli Ty masz, chętnie oblukam, ale mi chodzi tylko o to, że ten, kto ginie od strzału z pistoletu z twardą amunicją, wcale nie jest cienasem.
Awatar użytkownika
Trikster
Łowca

Dołączenie: 21 Maj 2012, 21:23
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 22:18
Kozaki: 188

Postprzez Pangia w 28 Mar 2013, 11:59

Tamto nas nie interesuje - po przeczytaniu "strzał z strzelby z daleka (śrut jako amunicja) = ciężkie krwawienie" przestałem dalej czytać - no, chyba że facet chce trafiać Spasem ze 100 metrów (co dla jakiegoś naprawdę dobrego strzelca mogłoby być możliwe, ale przy użyciu amunicji kulowej - inna sprawa, jaką prędkość pocisk będzie miał po przebyciu takiej odległości).
Heh, już się pogubiłem. Mówimy o realnym strzelaniu czy o grze?
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości