Realkriss napisał(a):Ubranko córki Sigwalda kojarzy mi się z ubraniem Ilenii, w które kazał ją ubrać okrutny gnój w "Barbarzyńcy".
Czy o to Ci chodziło?
Realkriss napisał(a):A co konkretnie polecasz Bilala? Czytałam tylko "kobietę pułapkę" i nawet mi się podobała, w przeciwieństwie do ekranizacji.
Realkriss napisał(a):Czy czytałeś serię "Pelissa"? A "Kryształową szpadę"? "Burtona i Cyba"? "Rorka"?
Realkriss napisał(a):Aaricia
Realkriss napisał(a):I genialny "Władca gór" z Vlaną.
Realkriss napisał(a):Ale wracając do tematu.
Mikrotus, spisałam sobie wszystkie tytuły i gnam do sklepu na stacji Metro Centrum. Kupujesz tam komiksy?
Moim zdaniem najlepszy sklep z komiksami, jaki widziałam. I chłopaki sprowadzają, co się chce.
Realkriss napisał(a):Obydwu polecam Wam opowieść "W poszukiwaniu Ptaka Czasu" Le Tendre i Loisela, popularnie zwaną "Pelissą" od głównej bohaterki. Tomów jest na dzień dzisiejszy 7. Pierwszy z 1983 "Muszla Ramora".
Wspaniałą, epicka historia, wędrówka grupy bardzo ciekawych postaci po obłędnie dopracowanym uniwersum, po Thorgalu mój ulubiony komiks. Z najbardziej zaskakującym zakończeniem wszechczasów.
Realkriss napisał(a):A wracając do Thorgala, Mikrotus, którą część lubisz najbardziej? A bohatera?
Ja "Łuczników" i oczywiście moja ukochana Kriss.
A zaraz potem "Ponad krainą cieni", tam cudowną postacią jest Shaniah.
I genialny "Władca gór" z Vlaną.
Uważam, że Van Hamme z Rosińskim stworzyli całą plejadę wspaniałych, wyrazistych postaci kobiecych, jeszcze Slivia, Strażniczka Kluczy, Aaricia.
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości