OPISPrzedstawiam wam moda "Handel wymienny", którego ostatnio wydłubałem.
Modyfikacja jak sama nazwa wskazuje, zastępuje waniliowe rozwiązanie handlu (za pieniądze), nowym rodzajem handlu, czyli "przedmiot za przedmiot (lub przedmioty)".
Handlować możemy artefaktami, częściami ciał mutantów, medykamentami, dodatkami do broni i pożywieniem. Za każdy przedmiot handlarz bądź npc zaoferuje nam kilka (maks. 6) możliwości zamiany
skrin.
Modyfikację wykonałem na bazie plików z łatki
1.0004INSTALACJASkopiuj folder gamedata do katalogu ze S.T.A.L.K.E.R.'em.
Jeśli nie instalowałeś wcześniej żadnych modów, to otwórz plik fsgame.ltx i zmień linijkę:
$game_data$ = false| true| $fs_root$|
na:
$game_data$ = true| true| $fs_root$|
POBIERZ MODAPliczek.netUWAGIKonstrukcja moda jest banalnie prosta, więc jeżeli ktoś zechce dodać coś od siebie, nie powinno mu/jej sprawić to problemu.
Modyfikacja nie była testowana pod kątem balansu w grze, ale bez obaw, nie dorobimy się wypasionego kombinezonu za bandaż.
P.S. Podziękowania dla
scigacza1975 za pomoc w dopięciu modzika na ostatni guzik

------------------------------------------
EDIT: Wrzuciłem nowy link ponieważ dodałem małą poprawkę do moda, tj. usunąłem ststystyki ceny widoczne gdy klikamy na przedmiot w menu inwentarza, a także dorzuciłem granaty (również te do granatników i rpg) jako przedmioty którymi możemy się wymieniać. Później być może dodam również pozostałą amunicję.