[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez swirekster w 19 Lis 2012, 14:42

nie będzie :E
Awatar użytkownika
swirekster
Tropiciel

Dołączenie: 06 Cze 2010, 20:36
Ostatnio był: 21 Mar 2017, 23:22
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 178

Reklamy Google

Postprzez Junx w 21 Lis 2012, 22:55

Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: 15 Gru 2024, 03:49
Miejscowość: Na co Ci to :)
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 358

Postprzez swirekster w 22 Lis 2012, 03:02

Omówienie filmiku...

pokazu slajdó....

Ehm!
Omówienie filmiku, który wygrał w ankiecie.
N.aleoszukałnas pokazuje nam najpierw zdjęcie klasy Recon, który wygląda trochę jak Zabójca Vindicare.

Obrazek znika i zaraz potem pojawiają się obrazki, które mają znaczenie!

Otóż!
N.alkohol wspomina, że Szambonure-

Recon...
Będzie klasą, która...
...jest klasą działającą na małych dystansach...
i...że się lubi skradać... zdjęcia podziemi, starych domków...

Recon jest jedyną klasą, która może grać na terenie Zatonu... i przez to w ogóle zacząć grę.
(W tle muzyka z filmu Stalker)

Następny na deser to Snajper....
pokazują się zdjęcia torów... to jedyna postać, która będzie mogła odwiedzić Stacje Janów...
Oprócz tego jeśli zatrzymamy film w odpowiednim momencie, w pewnym ułamku sekundy możemy zobaczyć ukryte info.

Otóż. Snajper będzie mógł strzelać z karabinów snajperskich.

Ehm...

Ostatnią NIESPODZIANKĄ jest Szturmowiec,
...Który jako jedyny jest zdolny do grania w Prypeci i przejścia gry... Gdyby tylko mógł ją zacząć...

Podsumowanie:
Dowiedzieliśmy się wielu fajnych spraw, ukrytych wątków i zagadek mechaniki i różnic w grze poszczególnymi klasami. Filmik ukazał nam bardzo ciekawe zdjęcia nowych lokacji, które i tak nie znajdą się w 2.0
Nie ukazano nam Nowego Basenu, ale to nic. Na uwagę zasługuje niesamowita muzyka Eduarda Artemieva, która mogłaby znaleźć miejsce w jakimś wizyjnym filmie...

Tutaj link do materiałów o klasach udostępnionych nam wcześniej...
http://www.moddb.com/mods/stalker-miser ... s#imagebox

...mogli wybrać informacje o Pancerzach, ale nie. Zachciało się lołdingskrinów i meniusików... :(

Za ten post swirekster otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Junx, trojanuch.
Awatar użytkownika
swirekster
Tropiciel

Postprzez trojanuch w 22 Lis 2012, 23:07

Filmik ukazał nam bardzo ciekawe zdjęcia nowych lokacji, które i tak nie znajdą się w 2.0

Ej no dobra - wiadomo, że nie będzie nowych lokacji. Nie musisz od razu o tym przypominać ;)

Nadal - pokaz slajdów który się fajnie ogląda jest dobrze zrobionym pokazem slajdów.

Także spojrzałbym na to z innej strony - skoro temu człowiekowi chce się robić te rzeczy to znaczy, że zapewne ma dość pozytywne podejście do tego co stworzyliśmy jeśli chodzi o rozgrywkę, grafę itp. czyli to o co tak naprawdę chodzi.
Image
Crazy Misery Brewer
Awatar użytkownika
trojanuch
Modder

Dołączenie: 17 Gru 2007, 07:31
Ostatnio był: 03 Lis 2021, 13:37
Miejscowość: Łódź
Kozaki: 160

Postprzez swirekster w 22 Lis 2012, 23:37

Spoko Trojan, bierz to co piszę bardziej jako szczeniackie zaczepki :)
Do BiedyzNędzą mam bardzo dużo pozytywnej energii, a już na pewno nie grałbym w Zew bez instalacji jej.

Ogólnie, to cały projekt bardzo przypomina mi klimatem to, co urzekło mnie w Alone in the Zone (w fullHD :caleb: )
Czyli niesamowity klimat śmierci i rozkładu. I jeszcze ta muzyka.

W ogóle, to N.arytmiaserca powinien załatwić sobie swoją kopię filmu (Kupić!)

Aha. Mało tych slajdów. Żądam! jakiegoś-czegoś z ust Twoich... ;)

Np... hmm

-Czy mutki dostają wreszcie po dupskach od anomalii?
-Czy będzie istniała możliwość wykupienia sobie ochroniarza w przyszłości (coś jak w sgm)

Teraz sugestie:

Wszyscy dobrze wiemy, że N.areozol lubi bawić się w fotoszklepie.
Myślę, że nic nie stałoby na przeszkodzie, żeby w przyszłości (kolejnych wersjach) pozmieniać filmik rozpoczęcia gry na taki pasujący bardziej do Misery, może nawet 3 wersje dla każdej z klas ( + lekko zmodyfikowane 3, jeśli wybierasz opcję Czarna Droga)

Po zmodyfikowaniu fabuły o dodatkowe questy (hell, może całkowicie zmienicie czerstwą fabułę gry- zakończenie )
N.afekt mógłby pokusić się nawet o zrobienie nowych segmentów zakończeń :)

@EDIT:
Nowa, wspaniała ankieta :)
http://www.moddb.com/mods/stalker-miser ... formation2
Głosujcie na broń. Żeby wygrał dźwięk :D

Poza tematem, wspaniale byłoby, gdyby Misery przypominało klimatem to, co możemy znaleźć w tych filmikach, z modyfikacji Raindrop...

@EDIT V.2

WYGRAUEM! :E
http://www.moddb.com/mods/stalker-miser ... n-firearms
Awatar użytkownika
swirekster
Tropiciel

Postprzez trojanuch w 29 Lis 2012, 23:24

Sorry za brak odpowiedzi przez chwilę.

A zatem:

-Czy mutki dostają wreszcie po dupskach od anomalii?

Tak - zmieniłem to już w PGR.

-Czy będzie istniała możliwość wykupienia sobie ochroniarza w przyszłości (coś jak w sgm)

Na razie nie - imho jest to rzecz którą albo robi się 'do końca' jak np. w TFW - czyli możemy wydawać jakieś polecenia, wymieniać sie ekwipunkiem itp. - jest to konieczne żeby całość nie była delikatnie mówiąc regularnie frustrująca.

W przyszłości - z chęcią. ale jest to zależne od tego czy znajdzie się ktoś tak miły, żeby napisać nam skrypty ;)

Poza tematem, wspaniale byłoby, gdyby Misery przypominało klimatem to, co możemy znaleźć w tych filmikach, z modyfikacji Raindrop...

Klimat - super. Szkoda, że takie projekty rzadko kiedy się ukazują... Jeśli chodzi o porównanie to myślę, że kierunek 'stylistyczny' jaki obrał Aaroe jest bardzo podobny. Jest to zresztą już mocno wyczuwalne w pierwszej wersji (a zostało dość mocno 'pogłębione' w drugiej).

----

Tak całkowicie pozatym to bardzo lubię Twoje posty i dzięki za wsparcie :)
Image
Crazy Misery Brewer
Awatar użytkownika
trojanuch
Modder

Dołączenie: 17 Gru 2007, 07:31
Ostatnio był: 03 Lis 2021, 13:37
Miejscowość: Łódź
Kozaki: 160

Postprzez swirekster w 30 Lis 2012, 14:51

Myślałem ostatnio o naszej reputacji w grze, z tego co wyczytałem, frakcje szybko reagują na to, co robimy w grze.

Ale

Co odnośnie profitów wynikających z naszego ekwipunku i uzbrojenia oraz samej klasy?
Przykład: Jestem Szturmowcem, mam złoconego obrzyna, świeci się i połyskuje, dodatkowa sama broń jest 'kozacka'.
Wszyscy Bandyci patrzą na ciebie i myślą: o, ten gość zna się na rzeczy.
Daje ci to malutki bonus do handlu z bandytami

Albo

Jesteś Reconem, właśnie zaopatrzyłeś się w ump45, przykręciłeś tłumik i idziesz nocą po Zatonie.
Nagle wchodzisz do obozu Najemników, gadasz z dowódcą.
Dowódca niby z tobą rozmawia, ale jego myśli są gdzieś indziej.
Przecież ostatnio stracili kolejnych zwiadowców, tak potrzebnych tej skrytej stronie konfliktu.
I jeszcze ten sprzęt, malutki pakiet z dużym kopem, cudo. Tak, taki specjalista przydałby się w oddziale.
Malutki bonus do handlu z Najemnymi.
Awatar użytkownika
swirekster
Tropiciel

Postprzez mayer99 w 05 Gru 2012, 19:06

Witam funów misery ! ;)
Mam małe pytanko. Zachciało mi się zamontować celownik optyczny do M4A1 pozmieniałem jak trzeba w configach broni w gamedata i hula...;) Ale żeby za bardzo się nie chwalić to celownik ma kolor jebitnie fioletowy i jeszcze żeby było smiesznej na rękojeści karabinu jest odwrotnie (ale przybliza :)) a w oknie broni przyczepił się do kolby...Można temu jakoś zaradzić? Nie jestem asem w moddingu, ale chciałbym przy waszej pomocy jakoś sobie z tym poradzić...Ścigacz...liczę na Ciebie...;)

Co do Misery hmmm... Na mikołaja sprawiłem sobie parę gadżetów do mojego blaszaka i mogę w pełni cieszyć się tym modem. Nie uważam go za gigatrudny, ale z pewnością nie jest to modziwo dla początkujących stalkerów. Wydaje mi się, że żeby w toto pograć trzeba z raz CoP na mistrzu w vanilię zagrać i każdy w miarę ogarnie.
Zastanawiam się nad małym poradnikiem do Misery, pt: porady jak przetrwać, jak przejść kolejne misje, jak okiełznać permanentny brak cashu itp + ew znalezione schowki. Napiszcie czy jest zapotrzebowanie. Chetnie sam lub z kims sie pobawię ;)
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2011, 12:22
Ostatnio był: 23 Paź 2024, 10:24
Miejscowość: 3miasto
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 41

Postprzez r_populik w 05 Gru 2012, 19:53

To, że celownik jest fioletowy to wina braku tekstury do niego w plikach moda. Jeżeli jest zamontowany odwrotnie na karabinie, to znaczy że ktoś schrzanił model. A że w oknie broni przyczepił się do kolby (rozumiem że chodzi o ikonę broni) to kwestia niedopasowanych współrzędnych celownika w konfigu broni. Generalnie wszystkie te błędy wynikają z tego, że celownik miał być nieużywany. Wszystko jest rzecz jasna do naprawienia (najwięcej zachodu będzie z odwróceniem celownika w modelu, ponieważ trzeba model przerobić - reszta to kwestia dodania właściwej tekstury oraz ustawienia współrzędnych w konfigu). Jak chcesz się z tym bawić to na PW powiem ci co i jak.
Awatar użytkownika
r_populik
Modder

Dołączenie: 26 Mar 2010, 12:45
Ostatnio był: 29 Wrz 2022, 22:03
Miejscowość: okolice stolicy
Kozaki: 263

Postprzez swirekster w 08 Gru 2012, 09:13

Kolejna ankieta: http://www.moddb.com/mods/stalker-miser ... formation3

Trojan chwalił się, ze nie może spać przez Biedę z nędzą, N.aapsik za to kuamie, ze torturowanie innych nie przynosi mu radości.
Awatar użytkownika
swirekster
Tropiciel

Postprzez Gizbarus w 08 Gru 2012, 09:23

Kiedy zniknąłem na pół roku, miałem nadzieję, że po moim powrocie znajdę Bidę'n'Nędzę v2 w pełnej gotowości bojowej, aby urwać mi łeb :P Niestety, widzę, że roboty się przeciągają... Poczekamy, zobaczymy. Póki co widzę, że mod w zamierzeniu ma być jeszcze lepszy - mam tylko nadzieję, że nie będzie miał tego problemu ze stabilnością, jaki miała wersja 1.0 :-/
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez swirekster w 08 Gru 2012, 09:56

To chyba zależy od sprzętu i systemu jakie kto posiada, Bieda łaziła mi bardzo stabilnie zawsze (raz się rozkraczyła, kiedy mi prąd odcięli :D )
Awatar użytkownika
swirekster
Tropiciel

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości