GonZoo napisał(a):Phenomy są fajne (sam mam) ale sie grzeją jak cholera.Ja wolę stabilnosć intela ale niestety są droższe.
Jeśli chodzi o GPU to słucham klientów i nieraz skarżą się na AMD / Radeon . Ja zawsze preferowałem platformę GF i nie miałem problemów.
Co do zestawu 1 jest obecnie na czasie ale za rok no ... Ten drugi jest ok. tylko płyta GIGABYTE mi cuchnie. ASUSY nie sypią się tak jak GIGABYTE.
O jakiej stabilności piszesz ?
Przede wszystkim jest tak zależność płacisz więcej za kartę zielonych ale w tym masz wliczone zaplecze, a u czerwonych karty są tańsze i wydajniejsze
ździebko, ale tego zaplecza brak. Dlatego ja jestem za zielonymi, karty nie wymieniam co miesiąc wiec jak wydam te 200zł więcej to mnie nie zbawi.
No ja bym tego nie powiedział, w zasadzie podobne temperatury, sporo czasu mój PII x4 995 śmigał na samym fortisie bez wentylatora i normalnie grałem, tak.
Gigabyte to nie to same Gigabyte co kiedyś, w zasadzie co dziś jest takie same ? Ja posiadam GA-970A-UD3 i są problemy z biosem którego nie potrafią już od kilku miesięcy poprawić, było to do nich zgłaszane, i nic, wydali 3 poprawki ale dysk SSD nadal nie działa jak powinien.