[R+A+W mod by RogueTrooper] kilka zmian dla urozmaicenia

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Postprzez harappa w 31 Paź 2007, 21:09

Jak narazie wszystko dziala ;) kordon ok
harappa
Kot

Dołączenie: 30 Paź 2007, 09:55
Ostatnio był: 18 Lis 2007, 11:14
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez RogueTrooper w 01 Lis 2007, 01:02

A zrobiłeś dokładnie wszystko co kazała instrukcja? Zmieniłeś true w fsgame? Zacząłeś od początku? U Sidorowicza nie ma nowej broni? Są nowe awatary?
Image
Awatar użytkownika
RogueTrooper
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2007, 17:00
Ostatnio był: 18 Gru 2013, 22:44
Miejscowość: Czarnobylska Elektrownia
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 3

Postprzez Bartas w 01 Lis 2007, 10:27

Ja mam całkiem inny problem. Otóż czasami gdy włącz się jakąś opcję dialogową lub ktoś przekazuje nam jakieś info przez PDA gra wywala mi się do windowsa. Poza tym mod super, nie zauważyłem innych błędów. Mam wersję 1.0, czystą. Używam jeszcze kilku modów, ale bez takich, które zastąpiły by pliki tego moda.
Image
Bo inne horror-mody to chu*nia...
Wyjdzie jak go skończę
Awatar użytkownika
Bartas
Stalker

Dołączenie: 21 Paź 2007, 19:13
Ostatnio był: 24 Cze 2011, 19:07
Miejscowość: Dolina Mroku
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 2

bug

Postprzez rebeliant w 01 Lis 2007, 11:28

Witam, dojsciu do posterunku pierwszego w barze gra sie wywala do pulpitu co radzicie ?
rebeliant
Kot

Dołączenie: 01 Lis 2007, 11:23
Ostatnio był: 01 Lis 2007, 11:25

Re: bug

Postprzez GrabeRo w 01 Lis 2007, 12:06

rebeliant napisał(a):Witam, dojsciu do posterunku pierwszego w barze gra sie wywala do pulpitu co radzicie ?

Ja mam dokładnie taki sam problem... Po dojściu do pierwszego posterunku Powinności w Barze gra mi sie zawiesza i wywala do pulpitu. Tak samo sie dzieje gdy wejdę od strony Dziczy gdzie wita mnie 3 członków Powinności. Dodam że mam patch 1.0004 i używam dwóch modów które nie podmieniają plików R+A+W 'a a mianowicie: dream-mod pl i Lexx antigas armor mod, więc odpada żeby to była wina któregoś z tych dwóch modów. Wydaje mi sie że to jest związane z którąś z broni lub skinem które są przypisane do Powinności ale wole żeby to skomentował sam twórca moda

I mam takie też pytanie: gdzie mogę znaleźć lub kupić AK 101, AK 103 i Groza-1 ???
Awatar użytkownika
GrabeRo
Kot

Dołączenie: 01 Lis 2007, 11:45
Ostatnio był: 15 Paź 2009, 18:20
Miejscowość: LJA
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Storming Obokan

Postprzez GrabeRo w 01 Lis 2007, 13:27

Sorry że pisze post za postem.

Napotkałem nowe błędy/bugi... Olałem Bar i poszedłem "naokoło" czyli po prostu przeskoczyłem przez płot na początku poziomu Bari spróbowałem grac dalej ruszając na północ. Zatem postanowiłem odwiedzić Magazyny wojskowe... podczas ładowania nowego poziomu gra sie wyłączyła i tak za każdym razem jak chciałem iść do magazynów. Dobra, to spróbowałem pójść do Dziczy... wszystko ładnie pięknie tylko że większość przeciwników wogóle się nie rusza i nie chce sie ruszyć!! Nawet do mnie nie strzelali i tak samo jest z Krugłowem a w dodatku po rozmowie z nim pojawiają sie nowi przeciwnicy, którzy już bardziej chętni są do gry i zabijają kumpli Krugłowa, a gdy zabijam nowych przeciwników to gra się wiesza i wyłącza.

Krótko mówiąc mod nadaje sie tylko do gry na samym początku bo po dojściu do Baru to już same bugi bynajmniej w moim przypadku i chciałbym wiedzieć czy u was też podobne błedy sie zdarzały a jak nie to chciałbym żeby twórca moda poradził co mam zrobić... Mod mi sie podoba i nie chciałbym z niego rezygnować i znowu zaczynać gry od początku...
Awatar użytkownika
GrabeRo
Kot

Postprzez RogueTrooper w 01 Lis 2007, 14:33

Ok, już wiem gdzie tkwi problem z wywalaniem w barze itp. Była literówka w pliku pistoletu USP. Tu macie plik już dobry:

http://files.filefront.com/w+upsrar/;89 ... einfo.html

Za jakiś czas wrzucę całą poprawioną wersję.

Bartas01 co do Twojego problemu:
Nie testowałem moda w wersji 1.0. Zrób tak:
Najlepiej podaj mi co pisze w pliku: C:\Documents and Settings\All Users\Dokumenty\STALKER-SHOC\logstam powinien być plik xray_nazwatwojegoużytkownika.txt. Na samym dole powinien się znajdować opis błędu.

GrabeRo napisał(a):I mam takie też pytanie: gdzie mogę znaleźć lub kupić AK 101, AK 103 i Groza-1 ???

Będą dostępne u Barman tylko nie od razu ;). Najpierw musisz pomęczyć się w X18.
Image
Awatar użytkownika
RogueTrooper
Tropiciel

Postprzez GrabeRo w 01 Lis 2007, 15:24

Dzięki za ten plik :D
Ale nadal pozostaje problem z poziomem Magazyny Wojskowe i z "osłupiałym" Krugłowem który ani rusz... w sumie Krugłowa to da sie przecierpieć bo i tak w Jantarze zamiast niego znajduje sie asystent ale co z tymi Magazynami Wojskowymi bo nadal mi grę wywala na pulpit gdy zaczyna ładować się ten poziom :|

A tak poza tym to teraz jestem nad Jantarem i też gra czasami sie wyłącza gdy zabijam zombie a wcześniej jakoś nie miałem z tym problemu, nawet jak używałem wielu modów i gram na patchu 1.0004 od dosyć dawna

I przypomniał mi sie też pewien śmieszny bug który napotkałem w Agropromie, Dziczy i właśnie Jantarze... na samym początku po wejściu po raz pierwszy na teren Agropromu walczą stalkerzy z żołnierzami, a właśnie że nie walczą tylko stoją i patrzą na siebie osłupieni i na mnie również (żołnierze wyświetlają mi sie jako wrogowie). W sumie było mi to na rękę bo zaoszczędziłem sporo ammo i zabiłem ich z noża ale nie mogłem zabrać im karabinów gdyż nadal trzymali je w rękach i za cholerę nie chcieli puścić... ten sam bug właśnie występuje u mnie w Dziczy gdzie najemnicy "strzelają" sie z naukowcami koło zestrzelonego helikoptera...
Awatar użytkownika
GrabeRo
Kot

Postprzez RogueTrooper w 01 Lis 2007, 16:19

Problemy z wyłączającym się AI pojawiają się gdy wczytujemy save sprzed zainstalowania moda, u mnie tylko wtedy występował (przed chwilą byłem w dziczy i nawalili się ostro). Magazyny wojskowe też mi się normalnie wczytują.

Na pewno masz najnowszą wersję moda? Co pisze w opisie błędu?

Acha tu jest łatka do moda:
http://files.filefront.com/RAW+pathrar/ ... einfo.html - likwiduje problemy z dziczy i na Jantarze.
Image
Awatar użytkownika
RogueTrooper
Tropiciel

Postprzez GrabeRo w 01 Lis 2007, 16:34

Nie wczytywałem save przed instalacją moda... wywaliłem stare gamedata potem "zainstalowałem" RAW-a i zacząłem całkiem nową grę i miałem właśnie te błędy co opisałem we wcześniejszych postach... właśnie ściągam patcha do RAW i zobaczę co i jak, czy nadal są te same błędy... najwyżej znowu zacznę nową grę

A co do tego błędu z Magazynami Wojskowymi to pewnie właśnie był spowodowany tym pistoletem USP (UPS ??) bo grę wywalało z powodu posterunku Powinności w wejściu do Baru, więc i Magazyny nie chciały sie wczytać poprawnie też z powodu Powinności którzy na samym początku atakują patrol Wolności...

Jeśli pojawią się znowu jakieś błędy to napisze o nich a jak narazie to idę zacząć nową grę z mam nadzieję dobrze działający RAW-em :wink:
Awatar użytkownika
GrabeRo
Kot

Postprzez GrabeRo w 02 Lis 2007, 13:04

Eeeh... i znowu napotkałem problemy :(

Jestem w Dziczy i eskortuje Krugłowa, po dojściu do tunelu gdzie jest "spalacz" Krugłow coś tam gada gada i trzeba przejść przez tunel. Dobra to ja przechodzę ale Krugłow zostaje i nie rusza sie z miejsca nawet gdy idę dalej w stronę Jantaru.

Następny problem napotkałem w Jantarze. Wziąłem zlecenie o dokonanie pomiarów i już po rozmowie z asystentem wychodzę z bunkra i zabiłam zombi łażące koło bunkra. Gdy już je pozabijałem to asystent powinien wyjść z bunkra ale nie wychodzi tylko stoi w komorze za zamkniętymi drzwiami co powoduje że już wogóle nie można wejść do bunkra... :|

Zainstalowałem najnowszą wersję RAW-a i patch do niego, rozpocząłem nową grę ale błędy dalej są... :|
Awatar użytkownika
GrabeRo
Kot

Postprzez RogueTrooper w 02 Lis 2007, 18:18

Dobra najnowsza wersja gotowa błędy z Jantarem nie powinny już sprawiać problemu.

Jeśli ktoś zaczął grę na poprzedniej wersji RAWa i łatkach to nie musi zaczynać od nowa. Uchhh X-Ray engine ma jeszcze tyle tajemnic ;) .
Image
Awatar użytkownika
RogueTrooper
Tropiciel

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości