Jeżeli chodzi o datę wydania ostatniej wersji patcha który usuwa aktywacje gry przez internet - to nie jestem w stanie wam powiedzieć gdzie o tym czytałem.
Ale jeżeli chodzi o sam fakt pozbawienia Zewu zabezpieczeń to wystarczy przejść się na stronę Cenegi i poszukać w dziale pomocy technicznej :
http://www.cenega.pl/pliki/patch/s-t-a-l-k-e-r-zew-prypeci1/wszystkie/1widnieje jak byk : Patch w wersji 1.6.02 do polskiej edycji gry S.T.A.L.K.E.R.: Zew Prypeci. Patch usuwa zabezpieczenie z gry i aktualizuje ją do najnowszej wersji.
Swoja drogą nie wiem czy ktoś ostatnio instalował Zew - ja grałem w niego ostatni raz zaraz po premierze - jeszcze jak nie było pierwszego patcha
, a później go odinstalowałem bo było mi mało miejsca na dysku.
I tutaj właśnie pojawia się pierwszy znak zapytania - jestem na 1 000 000 procent pewien ze go wtedy zdezaktywowałem ( po pierwszym błędzie z Kowalskim w pośpiechu odinstalowałem go bez dezaktywacji i chciałem szybko znowu zainstalować - z racji tego że klucz był "zajęty" musiałem wtedy pisać do serwisu aby mi go uwolnili - dlatego miałem nauczkę na przyszłość ), a dzisiaj serwer nie chce mi go aktywować.
Dlatego sądzę że coś jest na rzeczy
Edit ;
Dokładnie tak Kpuc masz rację - kopiuje pliki backupu gier dlatego zdążyłeś mnie wyprzedzić w odpowiedzi
...........................................................................................................................................
EDIT EDIT
Dobra już jest w porządku - minęły święta i w tej chwili o godzinie 3 nad ranem udało mi się ściągnąć tego patcha z serwera Cenegi .
Swoją drogą, prawdą jest to co napisałem wyżej o zdjęciu zabezpieczeń - po instalacji patcha jak ręką odjął ustąpiły prośby o aktywacje gry przez internet , ba nawet gra uruchomiła mi się bez płyty w napędzie. Tak więc jest to naprawdę świetna sprawa !!
Dziękuję wszystkim zainteresowanym za pomoc !
Ps ; przydała by się aktualizacja tego pliku w dziale downoland ( puki co tkwi tam stara wersja )
A puki co tak na szybko :
http://chomikuj.pl/jonykPL