1.Tak, jest jednym z moich ulubionych. Może nie tak klimatyczny jak np. kontroler czy pijawka ale daje rade.
2.Według mnie w SHOC. Przyznam się że to monstrum nawet mnie wystraszyło w X18 gdy pierwszy raz grałem. Również nie spodziewałem się go jak wybiegł w tunelu pod X16.
3.Tak jak napisałem w punkcie pierwszym, tylko w X18. Wiedziałem że coś tam na dole chodzi, bo było wyraźne drganie ziemi, i pomyślałem ze musi to być coś wielkiego. Nie myliłem się.
4.Szczerze ? sam nie wiem .. nie przypomina człowieka, ani jakieś zwierze. Na pewno naukowcy stworzyli go w połączeniu z czymś. Nibyolbrzym waży około dwóch ton i mierzy dwa metry wzrostu, więc tak naprawdę nikt z nas nie wie co to jest, ani czym było. Można się tylko domyślać.
5.Jeżeli nie miałem odpowiedniej broni do walki z nim to tak. Poza tym jego tupnięcie wytwarza falę która spowalnia wszystkie stworzenia, jeżeli się nie podskoczy w odpowiednim momencie to może się dla nas źle skończyć ta walka.
6.Zawsze gdy mam zamiar zapolować na tego mutanta, to używam grubego śrutu. Dobra strzelba jest bardzo skuteczna przeciw temu czemuś.
7.Hem..Hem..może to dziwne ale ten mutant w moich oczach wydaje się być ''sympatyczny'' na swój sposób. Taka wielka kula z dwoma nogami
8.Nie podoba ? jakby się tak zastanowić to nic.
9.Z jednej strony tak, z drugiej niet. Niby fajnie że stworzyli takiego mutanta, jakaś odmiana po tych psach/dzikach i pijawkach. Z drugiej strony, to S.T.A.L.K.E.R. a nie Fallout po wojnie atomowej.