@ Moderator
Pardon, już się poprawiam i będą literki zróżnicowane, duże i małe, homo i hetero

. Jak dotąd nikt się akurat tego nie czepiał, ale Wasze forum, Wasze zasady.
vandr napisał(a):To nie jest pierdoła. Ty tak na poważnie?
Bardzo. Jakkolwiek nie jest może dla mnie przyjemny estetycznie pocałunek ślimakowy dwóch panów, mają takie samo prawo robić to publicznie, jak ja łapać moje dziewczę za tyłek. I jedno i drugie może nie jest przykładem najwyższej kultury, ale gdyby tego zabraniano, w Polsce nie byłoby meczy piłki nożnej. A większe problemy? Infotainment, pogarszający się standard dziennikarstwa, negatywne skutki wirtualizacji pieniądza, brak większych ambicji rozwojowych ludzkości, powszechne ignoranctwo i roszczeniowość... Mogę wymieniać i wymieniać, a to, że usankcjonuje się lesbijkom i gejom to, co de facto i tak robią, jest naprawdę na szarym końcu kwestii, które mógłbym postrzegać jako problem dla gatunku ludzkiego.
paintball_0 napisał(a): Ale rodzicielstwa bym im nie dał. Osobiście uważam, że homoseksualizm jest w znacznym stopniu wywoływany przez rozwój psychiczny dziecka i jest zwykłą dewiacją seksualną. Ale ok, są kraje, w których wszystko można. Niech zrobią eksperyment: dać niemowlaka parze gejów, poczekać 20 lat, zobaczyć co wyrośnie.

Takie "eksperymenty" już przeprowadzono. Homoseksualiści wychowują już dzieci. Z "fikcyjnych" małżeństw, od surogatek, lesbijki od "dawców" nie roszczących sobie praw rodzicielskich... Jak ktoś myśli, że brak "legalizacji" ich powstrzyma, to się grubo myli. Brak "legalizacji" tylko uprzykrza tym ludziom życie, a szkodliwości społecznej w tym, co robią, nie widzę żadnej.
Ponadto, nic nie nie wiadomo o tym, żeby dzieci tak wychowane wypadały poza krzywą statystyczną. Jakby wypadały, to już dawno byśmy się o tym dowiedzieli. Poza tym, co ich niby skrzywi w domu, gdzie oboje rodziców jest tej samej płci? Czy Wasi rodzice się przy was migdalili, macali i kopulowali? A zawsze są jeszcze rodzice obojga mam czy tatków, i to zazwyczaj heteroseksualni, podobnie jak większość społeczeństwa. Ktoś na serio myśli, że wychowanie przez homoseksualnych rodziców może z człowieka zrobić geja/lesbijkę, jeśli nie ma ku temu predyspozycji? Szczególnie, że w heteroseksualnych rodzinach jakimś cudem co jakiś czas trafia się dziecko homoseksualne. Kto zawinił? Teletubisie?
Jakiś odsetek takich osób pewnie faktycznie przejawia zachowania homoseksualne skutkiem jakiejś dewiacji. Skoro heteroseksualny człowiek może mieć pociąg do zwierząt albo trupów, to tym mniej dziwi mnie, że u kogoś może się wykształcić chętka na własną płeć. Ale to wg mnie mniejszość - ot, kolejny dodatek do wielkiego poletka dewiacyjnego.