Badziewnej? Jest to zwykła wiatrówka, imitująca kałasza czy może trzeci wariant - bullpup? Jeśli taka zwykła którą reklamują jeszcze jako Norconia Germany to jest to zwyczajna chińska Industry Brand B3. Posiadam taką, wywaliłem z niej prowadnicę i stoczyłem sobie nową z tworzywa podobnego do teflonu. Kultura strzału wyraźnie skoczyła a po zrobieniu korony lufy pukawka zmiata wszystko do 25 metrów bez zbytniego rozsiewu. Po 25 metrach już sieje pomalutku lecz za 100 złociszy to i tak dobry sprzęcik mi się udał. Przerobiłem ją ogólnie na składaną kolbę bo odciąłem co nieco by można było ją pod kurtką taszczyć z dala od wzroku sąsiadów.
Drugim moim wynalazkiem jest kolejny chiński szmelc tylko tym razem bullpup (Industry Brand QB57). Kupiłem tego grata w stanie uszkodzonym bo używanym przez nieobytego obywatela... Wziąłem ją w sumie tylko po to by ją na ścianie powiesić. Suwenira za 30 złociszy okazała się sprawna! Wykręciła się śrubka od tłoka i zablokowała się nieco razem z tłokiem. Owy złom naprawiłem, przesmarowałem i efektu zero bo przypowieść o siewcy lubiła... Dopiero później po wyrównaniu lufy i "koronowaniu" wiatróweczka zaczęła dobrze strzelać.
Dziś już nie dam rady ale w południe postaram się rzucić nowe fotki tym bardziej że do tej drugiej zakupiłem nową optykę