Powinność vs Wolność

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Powinność vs Wolność

Postprzez MCaleb w 21 Paź 2007, 13:20

Jako, że pojawiły się już (przynajmniej) dwa takie tematy (jeden o przyłączeniu, a drugi o historii) i oba zbaczały na temat która frakcja lepsza, zdecydowałem się zamknąć oba tematy (które się wyczerpały) i stworzyć oddzielny, przeznaczony wyłącznie do wymiany poglądów.
Indżoj.
There is nothing in this world worth believing in...
Image
Awatar użytkownika
MCaleb
Weteran

Dołączenie: 09 Cze 2007, 23:23
Ostatnio był: 03 Wrz 2015, 19:57
Miejscowość: Mars
Kozaki: 8

Reklamy Google

Postprzez swatu w 21 Paź 2007, 13:28

Przecież głównym zadaniem powinności jest eksterminacja potworów. Tyle że twórcy gry nie do końca rozwinęli ten wątek.
swatu
Stalker

Dołączenie: 14 Sie 2007, 20:41
Ostatnio był: 04 Lip 2008, 21:24
Miejscowość: x12
Kozaki: 0

Postprzez MCaleb w 21 Paź 2007, 16:28

Ale może by tak pełne zdania, coś więcej od siebie, podsumować działania, wysunąć założenia i hipotezy lub obalić istniejące?
Do cholery! To nie temat na jednozdaniowce i nabijanie postów! Następnym razem warny sadzę za takie coś!
There is nothing in this world worth believing in...
Image
Awatar użytkownika
MCaleb
Weteran

Dołączenie: 09 Cze 2007, 23:23
Ostatnio był: 03 Wrz 2015, 19:57
Miejscowość: Mars
Kozaki: 8

Postprzez Nieznany w 28 Paź 2007, 13:52

Wojna frakcji na słowa? MC, jak wyjdzie Clear Sky to będzie wojna między frakcjami. Osiem frakcji i jeszcze możliwość dołączenia do każdej, wtedy Forum dopiero się podzieli :wink: .
Cóż nie zamierza tu pisać rozprawki, więc krótko Powinność ma niby za zadanie chronić świat przed Zoną i zniszczyć wszystkie skutki jej powstania, a wszystkie artefakty przekazują oni Ekologom, więc skoro chcą zniszczyć totalni8e Zonę to czemu przekazują artefakty komuś kto je wykorzysta w świecie zewnętrznym? To chyba przeczy samo sobie, co nie :?:
Nieznany

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

Postprzez Silas w 28 Paź 2007, 14:02

Dokładna sugestia jak pan powyżej : Po co nie udostępniac nikomu Zony skoro sami na tym kasiore trzepią ? Uważam że Wolność działa słuszniej chce swobodnego ale nie przymusowego dostępu do Zony proste " Wchodzisz na własną dopowiedzialność." I albo tu żyjesz albo ci że tak powiem "dupa mięknie" i wiejesz, a nie że musisz się przekradać pomiedziy Wojskowymi a Powinnością żeby gdzieś dotrzeć. Jeśli chcesz ostajesz i nie szukasz z nikim zwady. Wolność miała dobry cel ale złe środki ale jak brzmi przysłowie " Cel uświęca środki"...
Silas
Tropiciel

Dołączenie: 17 Sie 2007, 19:15
Ostatnio był: 09 Gru 2023, 00:06
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: RGD-5 Grenade
Kozaki: 1

Postprzez Reaper w 28 Paź 2007, 14:30

Silas napisał(a):Dokładna sugestia jak pan powyżej : Po co nie udostępniac nikomu Zony skoro sami na tym kasiore trzepią ?

Kto Ci powiedział, że Powinność trzepie jakąś kasiorę z Zony? Za co? Napisane jest, że Powinność "przekazuje" artefakty naukowcom, a nie sprzedaje. Dzięki temu naukowcy mogą je lepiej zbadać, i stworzyć jakieś nowe technologie do walki z Zoną (coś jak szczepionka, bierze się wirus i na jego zasadzie opracowuje się surowicę, lub preparuje martwe, które mają wymusić tworzenie dodatkowych przeciwciał (chodź może z tą szczepionką to nie najlepszy przykład) ). A co robi Wolność? Siedzi w magazynach, napada na naukowców. Może i bronią tej jednej bariery, ale nic poza tym. Walczą o "swobodny dostęp do Zony". Ale co on dokładnie ma oznaczać, że będą wycieczki szkolne tam organizować?
Image
W S.T.A.L.K.E.R.-rze NIE ma AK-47 tylko AK-74S...
Awatar użytkownika
Reaper
Stalker

Dołączenie: 09 Cze 2007, 11:59
Ostatnio był: 27 Lis 2013, 23:51
Miejscowość: Wysypisko, Placówka Powinności
Kozaki: 2

Postprzez Nieznany w 28 Paź 2007, 14:36

Przesadziłeś Reaper. Naukowcy? Stworzyć technologie do walki z Zoną? Chyba sobie żartujesz. Fragment rozmowy Naznaczonego z Profesorem Krugłowem, Krugłow mówi: "Zona to dar dla ludzkości, który przyniesie nam same korzyści", czy jakoś tak. Prawda jest taka, że naukowcy wykorzystują technologię zdobytą w Zonie w świecie zewnętrznym, a gdzie masz przykład, że Wolność napada na naukowców? Bo ja się nie spotkałem z takim czymś.
Nieznany

Postprzez Silas w 28 Paź 2007, 14:45

Reaper spójrz na to z perspektywy ludzi z wolności " Napadają na naukowców" dlaczego? To proste: wszyscy uważaja ich za anarchistów i bandytów i nie chca ich wspomagać a w końcu to też ludzie. Dlatego napadają na naukowców aby zabrać im medykamenty i inne leki, a co ty byś zrobił gdyby twój kumpel był ranny a nikt, nawet naukowcy nie chcieli ci pomóc? ( ja bym se z nimi pogadał :D ) I mówiłeś "swobodny dostęp do zony" właśnie swobodny, bez żadnych dochodzeń wojskowych i dołączania do frakcji, żeby sobie pozwiedzać i niezabierac z tamtąd nic ani artefaktów ani innych rzeczy (zdjęcia można). Uważam że "Powinność" za dużo się przywiązali do wojska a zapomnieli o zwykłych ludziach...
Silas
Tropiciel

Postprzez Nieznany w 28 Paź 2007, 14:52

Powinność i Wojsko dokładnie Silas, jedne i te same psy, tyle, że Wojsko działa na polecenie rządu, a Powinność? Ktoś se wymyślił, że Zonę trzeba unieszkodliwić i zrobił sobie sojusz z Wojskiem. Podział jest taki Wojsko dostarcza broń Powinności, a ci za tą broń werbują nowych ludzi (bo jaki kot w Zonie, by się nie skusił na Thunder S14, albo coś takiego, potem przechodzą trening i mówią, że robią coś dla świata) i koszą wszystkich porządnych Stalkerów. To już Bandyci są lepsi, ci przynajmniej wiedzą co robią i każdy wie co oni robią, a Powinność nabiera ludzi na jakieś bajeczki.
Nieznany

Postprzez Silas w 28 Paź 2007, 15:09

Dobrze mówisz Nieznany lecz nie mówmy o innych "psy" i inaczej, są to jednak ludzie i są jacy są, ale trochę szacunku trzeba im okazać i nie mówmy tu o nich i nie uwłaczajmy im bo z tego tematu wyniknie tylko jeden wileki konflikt stron i nikt nie będzie sie lubić, a to w końcu forum i powinniśmy wszystkich tolerować a zarazem siebie pohamowywać od niestosownych wypowiedzi. A więc każdy niech wie co wie ale nie obrażajmy siebie nawzajem :) .
Silas
Tropiciel

Postprzez Chemical123 w 28 Paź 2007, 16:50

Ja jakos bardzoje przekonany jestem do powinnosci niz wolności.. Chyba przez to ze jeden koles chcial mnie zjesc w wolnosci xD a tak powaznie to powinnosc wydaje mi sie jakos tak bardziej zorganizowana, nie chce z nimi zadzerac przez chociazby sam fakt ze to jedyna droga ktora przedostac sie mozna z jednej strony zony na druga ;) Sam osobiscie wolalbym zostawic zone jako teren zamkniety ;)
Awatar użytkownika
Chemical123
Stalker

Dołączenie: 30 Wrz 2007, 21:29
Ostatnio był: 17 Sty 2013, 21:39
Miejscowość: Zgorzelec

Postprzez Nieznany w 28 Paź 2007, 17:31

To tylko takie powiedzenie, mówi się "jeden i ten sam pies", ale ponieważ w Wojsku i Powinności jest wiele ludu to tak jakoś powiedziało mi się "psy" zamiast "pies", nie miałem na celu nikogo obrażać, ale jeśli to uczyniłem to sorka :) .
Nieznany

Następna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości