Zauważyłem ten temat przypadkiem więc i ja się wypowiem:
Obecnie:
Sempron 2500+ na ASUS K8N z NForce3
1 GB RAM DDR
Radeon 9550 128 Mb/128bit nieznacznie podkręcony z 425/200 na 465/220 ale podniosło FPS w stalkerze o jakieś 10 do 20 klatek
System WinXP Prof. PL SP2 odpowiednio podrasowany bez zbędnych aplikacji w tle co daję mi zużycie na poziomie 180 do 220 RAM
A co zamierzam:
Przez wyskok mojej siostry zostałem Ojcem Chrzestnym co zaowocowało tym że moja inwestycja została przesunięta o jakieś pół roku :/ przez wydatki związane z prezentami dla małego
(już za parę dni ma się urodzić)
a miałem kupić i dalej zamierzam to: (miałem gdzieś specyfikacje ale się zapodziała to z głowy wypiszę)
procek czterordzeniowy AMD o mocy około 3GHz
2 GB DDR 2 800 MHz
karta jakaś z GForców o około 300 MB RAM DDR3
dysk 400 GB
nie pamiętam tylko marek danych sprzętów ale kwota jakieś 2 miechy temu zamykała się w 4000 zło brutto u zaprzyjaźnionego sklepu komputerowego. Może to i dobrze bo będę miał czas na przemyślenia na dołożeniem np. RAMu do przypuśćmy 3 lub nawet 4 GB jak też nad wymianą obecnej karty na lepszą choć i tak złożony komp z wymienionych podzespołów byłby jedną z najszybszych maszynek
Do tego w prezencie miałem dostać Viste (jakąś z tych najlepszych wersji)
Ale to musi na razie poczekać :/
EDIT:
CRISTO masz napisane że masz "...Procek: AMD Sempron 2600+ 1833Mhz..." a ja mam 2500+ i u mnie pokazuje jedynie 1407 MHz - podkręcałeś go czy już tak było a jeżeli tak to jakim programem lub jak to w BIOSie można ,bez strachu, zrobić ?
EDIT2:
OK już sobie sam odpowiedziałem na pytanie chodzi tu o mnożnik u mnie jest 200 x 7 na sempronie 2500+ ale przeglądając neta zauważyłem że inni mają semp. 2500+ ale MHz o 300 więcej ode mnie (czyli około 1700 a ja zaledwie 1400) :/ więc już nie kumam czy płyta główna też ma znaczenie przy mnożniku.