[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Gorianov w 26 Lip 2012, 21:43

Pograłem troszkę i sam mod wygląda nieziemsko, ale jest parę problemów. Mam Stalkera Zew Prypeci na platformie steam, wszystko dobrze się zainstalowało ale gdy gram to po pewnym czasie mnie wywala do pulpitu i co chcesz to rób, po prostu gra się wyłącza i widnieje tabela xrei czy jakoś tak. Poza tym, w samym modzie mam duże zacięcia, wszystko płynnie chodzi, a tu nagle ciach i długie zacięcie, potem się odwiesza i znów wszystko pięknie. Dodam że nie instalowałem patcha. Wie ktoś co da się zrobić, aby można było cieszyć się modem w 100% bez wylotów i zacięć ?
Awatar użytkownika
Gorianov
Człowiek-Artefakt

Dołączenie: 27 Cze 2012, 00:20
Ostatnio był: 08 Wrz 2021, 23:36
Miejscowość: legowisko utakera
Kozaki: 36

Reklamy Google

Postprzez Xen w 26 Lip 2012, 22:37

Taaa.... Takie zacięcia to są po prostu uroki samej gry, na moim extra zajebistym sprzęcie z komputronika też mam zacięcia, czasami na 1.2 sec.

Podaj ilość RAM i jaki system posiadasz(32, 64bit)
Awatar użytkownika
Xen
Ekspert

Dołączenie: 13 Lut 2011, 12:34
Ostatnio był: 20 Lis 2024, 16:48
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 116

Postprzez Gorianov w 26 Lip 2012, 23:27

Mam 3,50 RAM, a co do systemu to 32bity. Coś mi się wydaje że to wina bardziej mojego sprzętu niż samego moda że się tak dzieje.
Awatar użytkownika
Gorianov
Człowiek-Artefakt

Postprzez Xen w 27 Lip 2012, 00:39

Ten mod jest przeznaczony na komputery z 6GB/8GB Ramu i systemy 64 bitowe do działania bez zarzutu.

Masz szczęście, że w ogóle ci odpalił. Jeśli chcesz pograć bez wyrzutów do pulpitu zmień system na 64 bitowy.
Awatar użytkownika
Xen
Ekspert

Postprzez Gorianov w 27 Lip 2012, 01:39

Hmm, obawiam się że masz zupełną rację. Nic na to nie poradzę, przynajmniej chwilowo. Ale póki co to najładniejszy mod jaki widziałem do COP'a. Chwilowo nie mogę sobie pozwolić na to aby ulepszyć mojego kompa tak więc jednak pozostanę przy SHOC i clear sky.
Awatar użytkownika
Gorianov
Człowiek-Artefakt

Postprzez Xen w 27 Lip 2012, 02:07

W MISERY jest kompatybilizacja modów od Cromma plus dodatki, faktycznie lepszej oprawy wizualnej jeszcze do CoPa nie widziałem.
Awatar użytkownika
Xen
Ekspert

Postprzez swirekster w 30 Lip 2012, 06:57

Uwaga Uwaga
pojawił się apdejt do naszej ukofanej biedy z nędzą!
Poprawiono zjadanie ramu!
OD TERAZ wersja 2.0 zjada JESZCZE WIĘCEJ :D

ponadto!

nowy system ciepania swoim ekwipunkiem 'gdzie-popadnie'!
http://www.moddb.com/mods/stalker-miser ... -your-life

Już dzisiaj ciepnij zamówioną przez Sidorowicza chińską porcelaną o ziemie! Bądź burakiem jednym!

chcecie więcej? Nie?!
NIC z tego!
Pojawił się nowy stary art, dostępny na profilu n.aaroe od wieczności!
http://media.moddb.com/images/members/1 ... con_02.jpg

Uwaga otwarcie obrazka wymaga systemu Nintendo7 666bit

Teraz czas na nowinki
N.aaroe chwali się, że On i jego horda najemnych moderów (morderców?) są bardzo zadowoleni ze swojej pracy. Skrypty podobno zostały naprawione, więc może tym razem będziemy mogli przejść przez wioskę zombiaków bez trollującego Wujka Jara.

Biedaznędzą2.0 NIE będzie kompatybilna z wersją wcześniejszą, przez co jesteśmy zmuszeni grać w to cholerstwo kolejny raz :)

N.aroeou wreszcie publicznie przyznał się do tisera swojego moda
http://www.youtube.com/watch?v=8oZZdyGbMhs&feature=plcp

Teraz szybciutko lista ficzerów w wersji 2.0!
http://www.moddb.com/mods/stalker-miser ... -whats-new
Awatar użytkownika
swirekster
Tropiciel

Dołączenie: 06 Cze 2010, 20:36
Ostatnio był: 21 Mar 2017, 23:22
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 178

Postprzez Xen w 30 Lip 2012, 17:42

Gejmpley w moim wykonaniu.
Awatar użytkownika
Xen
Ekspert

Postprzez Baron w 31 Lip 2012, 20:05

W tym modzie każda snajperka ma tak kiepski zoom? Jestem na razie w Zatonie i używałem trzech (tych ze specjalnego zamówienia). Wszystkie były beznadziejne na tym gruncie. Zwykła luneta do kałacha ma taki sam zoom. :/

Pytam, bo jeśli jest tak ze wszystkimi snajperkami, to zmienię profesję.
Baron
Stalker

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 11:21
Ostatnio był: 01 Cze 2020, 23:05
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 7

Postprzez djcycu w 31 Lip 2012, 21:39

W tym modzie na ogół wszystko jest do kitu tak że możesz zmienić profesję :P Ja sobie odpuściłem. Dla jednych może jest to mod na poziomie ale dla mnie jest to żenujący gniot... To wszystko za sprawą utrudniania go na siłę. Zbyt wiele rzeczy jest tam iście nie przemyślanych i cała przyjemność gry idzie się walić. No chyba że ktoś jest już na tyle zdesperowany i woli przesiedzieć na tym modzie całe wakacje (a wierzcie nie warto). Jedynie co mogę pochwalić to całość związaną z mechaniką i grafiką... Poziom trudności to jakaś wyśmiewka w żywe oczy (nie licząc crashy po każdym wczytywaniu zapisu po zgonie).
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Baron.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez El Diablo w 31 Lip 2012, 23:01

Wczoraj zakończyłem Zewa z Misery i przyznam że bawiłem się przednio :D Przyznam że 2 rzeczy mnie zszokowały, to że nie miałem totalnie żadnych problemów z tym modziwem, prawie max detale i zero większych spięć, grało się super, żadnych wyjazdów na pulpit, crashy i innych przeszkadzajek! :o A druga rzecz, która mnie rozwaliła to poziom trudności :o No to już było nie małe przegięcie :!: Ale ogólne wrażenie pozytywne, jak to się mówi d*** mi nie urwało, ale fajnie było sobie zaliczyć Zewa raz jeszcze w trochę innym stylu :D
Image
Awatar użytkownika
El Diablo
Tropiciel

Dołączenie: 09 Gru 2008, 22:17
Ostatnio był: 05 Paź 2021, 14:47
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 53

Postprzez Xen w 31 Lip 2012, 23:24

djcycu napisał(a):Poziom trudności to jakaś wyśmiewka w żywe oczy (nie licząc crashy po każdym wczytywaniu zapisu po zgonie).

Poziom trudności można sobie obniżyć jak kto woli w notatniku, poza tym nie miałem jeszcze żadnego wylotu do pulpitu. Ten mod jest przeznaczony na systemy 64bitowe z większymi pokładami RAMu i to jest jednak minus :/
Awatar użytkownika
Xen
Ekspert

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości